Keda siis Kindsigo valib?
113366
Ma ei saa aru, miks seda lihtsat asja nii keeruliselt seletatakse?
Aastatulud:
0-6000 TM määr on 0
6001-14400 TM määr on 20
14401 - 25200 TM määr on 31.1
25201 + TM määr on 20%
Võrdluseks Soome skaala
Soome skaala:
16 700—25 000 6,5%
25 000—40 800 17,5%
40 800—72 300 21,5%
72 300— 31,75%
NB otse võrdlemine pole soovitav, Soomes on ka KOV tulumaks (ilma astmeteta kuid vallati erinev).
See siin on saanud lubamatult vähe tähelepanu. Huvitav, miks peavad ennekõike töötavad spetsialistid (keskklass) maksma suhteliselt enam oma tulust riigi ülalpidamiseks võrreldes kõrgklassiga (Karumõmmi skaala järgi).
See on poliitika, mille sisuks on:
- väiksema sissetulekuga inimeste toetamine, sest nendel on hääled;
- kõrgema sissetulekuga inimesed, sest nemad maksavad poliitreklaami eest.
See on huvitav, kui vähe (suhteliselt oma tuludest) on Eesti eliit nõus oma riigi ülalpidamise eest maksma. Küll aga lõikab suhteliselt kõrgem spetsialistide maksustamine näppu, sest tegemist on kõige mobiilsema osaga tööjõust. Kui nüüd küüniline olla, siis suhteliselt täpselt nii palju on oma riigi eest nõus maksma ka Riigikogu liikmed (needsamad, kes nii heldelt Riigikassast makstud saavad).
IMHO, kui juba korralikult astmeline tulumaks, siis ikka normaalne. Selline, millest paistaks välja eliidi (sh poliitilise eliidi) soov ja valmisolek sellesse riiki panustada.
ttrust
Ma pole valinud Reformierakonda, sest see partei on kahtlane oma afäärides ja seda on ajalugu näidanud. Tagatuba, ülbus, reetlikkus jne. Aga kuna Vabaerakond on veelgi mõttetum, siis jah, hetkel on valimiste valikuks Reformierakond. Midagi peab ju valima.
Minu teada siin herr Puhk tegi ühes teemas ju mingi algupärase partei kondikava kokku, millele nii mõnigi, sh. minagi sisuliselt alla kirjutas. Puhki koostatud plaan ja Karumõmm "raiub raamatusse" selle ühe osana loodava erakonna põhikirjast.... Kõlab nagu mõistuspäraste indiviidide erakond, või mis ?
Ei ole mingeid peninukke, ämma kilekotte, seemneid, jedinnaja rossija teemat, janatoomikumi, leiutaja Strandbergi, haugi mäluga siimu, sireti"tupsut", marutavat Ossut.....
Stealth, oleks see kõik nii lihtne .... Ei ole. Ega saagi olema.
Vastasel korral oleks Vabaerakond see, mida hetkel imetleksime.
Kui Pevkur RE juhiks valitakse, kas on mingit õhkõrna lootust, et ka RE puhastub?
Ironman, kindlasti mitte.
ttrust
Stealth, oleks see kõik nii lihtne .... Ei ole. Ega saagi olema.
Lihtne ei ole, aga kui ikkagi ära tehakse kõige kiuste, siis minu hääl tuleks ka, puhtalt juba julguse eest üritada.
ironman
Kui Pevkur RE juhiks valitakse, kas on mingit õhkõrna lootust, et ka RE puhastub?
Kas Pevkur on näidanud ennast jõulise kehtestava liidrina (ja lagakoristajana)? Minu meelest mitte, pigem on tegu truu parteisõduriga, kes peajoont järgides usinalt püünele püüelnud....
Aga kui valida Michal või Pevkur, siis jah, Pevkur.
1) Kui valida on Michali ja Pevkuri vahel, siis valides Pevkuri, saad niikuinii Michali, kes juhib Pevkurit.
2) Mind huvitab tõsiselt, mida teeb, mõtleb või arvab Nilsson. Ning et kui rakendub eelmine punkt, siis kas Michal on ise mees või ripub ka Nilssoni luti otsas?
P.S.: Kuna taas vabanes soe koht, pistis sardell ka nina jälle välja. Allakäigu jätkamise võtmes oleks ta muidugi puukella vääriline järglane.
2) Mind huvitab tõsiselt, mida teeb, mõtleb või arvab Nilsson. Ning et kui rakendub eelmine punkt, siis kas Michal on ise mees või ripub ka Nilssoni luti otsas?
P.S.: Kuna taas vabanes soe koht, pistis sardell ka nina jälle välja. Allakäigu jätkamise võtmes oleks ta muidugi puukella vääriline järglane.
Uut hingamist on vaja, raske esialgu näha, et ref suudaks nilsson+ käpikud paradigmast kuidagi lahti lasta, aga kui seda punti sealt eemale ei aeta siis pole mitte ühtegi põhjust seda erakonda valida.
Kui ühte neist kahest ei juhtu: a)ref läheb teiste inimeste kätte või b)tekib uus mõistlik erakond, siis jääb valimata mul, mis seal ikka. Ja kui siis ikkagi saab võimule mingi abiratta, puukella või veel hullema taina juhitud kamp siis peab edasi vaatama kuidas elukest sättida.
Kui ühte neist kahest ei juhtu: a)ref läheb teiste inimeste kätte või b)tekib uus mõistlik erakond, siis jääb valimata mul, mis seal ikka. Ja kui siis ikkagi saab võimule mingi abiratta, puukella või veel hullema taina juhitud kamp siis peab edasi vaatama kuidas elukest sättida.
Reformierakonna juhiks on vaja liidrit, strateegilist juhtimist jne, pingil selline ainult Kross.
nilson Pevkur,Michal on eilne päev.
nilson Pevkur,Michal on eilne päev.
Minu põhimõte on valimistel ikka oma hääl ära anda ja oma koduseid ka selleks ärgitada. Lihtsalt valida halbadest variantidest see kõige vähem halb. Vastasel korral, kui isik valima ei lähe, läheb selle isiku hääl suurimat häältesaaki korjavale erakonnale.
Eestis toimuvad valimised alati edukalt ning need kes valimas ei käi, keeravad käru ainult iseendale. Pole ju keegi siiamaani märganud et 101-st riigikogu kohast jääks 40% ... 50% tühjaks või sama juhtuks 75-ga (vist oli nii palju) Tallinna Volikogu kohadega.
Eestis toimuvad valimised alati edukalt ning need kes valimas ei käi, keeravad käru ainult iseendale. Pole ju keegi siiamaani märganud et 101-st riigikogu kohast jääks 40% ... 50% tühjaks või sama juhtuks 75-ga (vist oli nii palju) Tallinna Volikogu kohadega.
2 aastat on aega asjadel juhtududa, eks näis. Lootus sureb viimasena. Vbl pärast praegust punaste moronite punti polegi nii hull nilssonit toetada kui paremat pole laual a hetkel küll käsi ei paindu.
Nilssonit ei saa ju poliitikas toetada, ta ei ole poliitikas. Ta konsulteerib ju transpordiettevõtteid kapitalistruktuuri optimeerimise teemal. See on ikka suht full time job.
Olen korra küsinud, aga vastust ei saanud. Proovin korra veel. Kas keegi oskab seletada millel baseerub R. Rosimannuse väidetavalt nii suur mõjukus Reformierakonnas?
Et kui erakond on üks järv ja erakapital on teine järv, siis rosin on jõgi kahe järve vahel? Lüüsimeistri õigustega?
Vanaema
Olen korra küsinud, aga vastust ei saanud. Proovin korra veel. Kas keegi oskab seletada millel baseerub R. Rosimannuse väidetavalt nii suur mõjukus Reformierakonnas?
Kipun arvama, et see mõjukus on tänasel päeval ainult meediamull. Kindlasti oli kunagi aeg, kui ta võimuvahetuste peaideoloogina laiemalt RE liikmete seas hinnatud oli, kuna kõik need vangerdused päädisidki eduga valimistel.
Täna saab ta mõjutada parteid vaid läbi nende liikmete, kellel üht-teist hingel ja kelle hallidest või mustadest tegudest tal kindlasti ülevaade olemas.
http://epl.delfi.ee/news/arvamus/tarmo-kruusimae-tallinna-televisioonist-kellele-luuakse-porgukella?id=76569780
http://www.ohtuleht.ee/765623/irli-rahvuslaste-uhendus-vene-meedia-ohutab-eestis-ja-euroopas-vaenu
Huvitav, Tarmo Kruusimäele jäävad ette vene meediakanalid ja Tallinna TV, aga IRL samas valitsuskoalitsioonis Keskerakonnaga on rahvuslaste ühenduse esimehele OK? Vähemalt mina pole märganud, et erinevalt Mihhail Lotmanist ja Peeter Laursonist oleks IRL eestseisuse liige nördimust avaldanud ...
http://www.ohtuleht.ee/765623/irli-rahvuslaste-uhendus-vene-meedia-ohutab-eestis-ja-euroopas-vaenu
Huvitav, Tarmo Kruusimäele jäävad ette vene meediakanalid ja Tallinna TV, aga IRL samas valitsuskoalitsioonis Keskerakonnaga on rahvuslaste ühenduse esimehele OK? Vähemalt mina pole märganud, et erinevalt Mihhail Lotmanist ja Peeter Laursonist oleks IRL eestseisuse liige nördimust avaldanud ...
Kuidagi vähevõitu on neid IRL-kaid kes kremlikesikutega koalisatsioonis olemise vastu protestivad.
Võtke julgus kokku, IRL-i wannabeed!
ttrust
Kuidagi vähevõitu on neid IRL-kaid kes kremlikesikutega koalisatsioonis olemise vastu protestivad.
miks peaks. Võimalus pumba juures olla veel viimast aega, lisaks on siis alternatiiv hetkel reform koalisatsioonis kremlikesikutega. Reform võiks ikka aasta-kaks opositsioonis istuda, ehk siis pöördutakse tagasi juurte juurde rohkem ja tehakse ka väike puhastus ridades.