nii, ootame hinge kinni hoides tänaseid tabeleid...
To: Sir_Erki
Ise arvutasin küll, et 18 pealt saaksin ca 4% lossi AMD-ga, (200 aktsiat ostetud $3580. Kui hind oleks 18, siis 100 aktsia müügist saaksin $1793 ja 100 läheksid optsiooni katteks 16-ga, $ 1593 ja lisaks optsioonipreemia $43, kokku siis tulu $3429). Aga see selleks, 18 panin sihiks lihtsalt sellepärast, et see selline tore punkt kus hind kõrgem praegusest keskmisest hinnast. Kuid see ei tähenda, et ma müüksin, ma hakkaksin siis mõtlema - otsus sõltuks uuditest ja ka sellest kuidas aktsia vahepeal käitunud on. Täitsa võimalik, et midagi polegi seks ajaks muutunud ja hoian esialgseid targeteid edasi. Teoreetiliselt võin ka varem kogu kaotuse välja võtta, aga selleks oleks mingit crazyt uudist vaja, a la AMD otsustas osta "Kroonika" ja hakata toetama Keskerakonda:)
Eks see minu mure ole, et igapäevaselt ei saa liiga palju aega pühendada analüüsile - pean määrama mingi hetke, kus asja põhjalikumalt üle vaatan.
Ise arvutasin küll, et 18 pealt saaksin ca 4% lossi AMD-ga, (200 aktsiat ostetud $3580. Kui hind oleks 18, siis 100 aktsia müügist saaksin $1793 ja 100 läheksid optsiooni katteks 16-ga, $ 1593 ja lisaks optsioonipreemia $43, kokku siis tulu $3429). Aga see selleks, 18 panin sihiks lihtsalt sellepärast, et see selline tore punkt kus hind kõrgem praegusest keskmisest hinnast. Kuid see ei tähenda, et ma müüksin, ma hakkaksin siis mõtlema - otsus sõltuks uuditest ja ka sellest kuidas aktsia vahepeal käitunud on. Täitsa võimalik, et midagi polegi seks ajaks muutunud ja hoian esialgseid targeteid edasi. Teoreetiliselt võin ka varem kogu kaotuse välja võtta, aga selleks oleks mingit crazyt uudist vaja, a la AMD otsustas osta "Kroonika" ja hakata toetama Keskerakonda:)
Eks see minu mure ole, et igapäevaselt ei saa liiga palju aega pühendada analüüsile - pean määrama mingi hetke, kus asja põhjalikumalt üle vaatan.
27.veebruar 2007
Kokku: 213000 (-7%)
Müüsin ühe SCSSi puti. Ehk siis oleksin valmis aktsiat ostma kui hind 17.5ni peaks langema.
Täna oli kummaline päev - tundus nagu igalpool ümberringi käib jube sebimine, kõik tormavad kuskile, rabelevad siia-sinna, aga mind see nagu ei puudutakski. Mulle meeldib minu rahulik elu. Varsti panen natuke säästetud sularaha juurde oma aktsiaportfelli.
| väärtpaber | kogus | hind | kasum |
| AMD | 200 | 17.90 | -16% |
| BRNC | 200 | 16.39 | -8% |
| CYNO | 50 | 16.42 | +35% |
| FNSR | 2200 | 3.42 | -8% |
| SCSS | 150 | 19.04 | -2% |
| PDLI | 100 | 19.34 | -2% |
| MMM PUT70JAN08 | -1 | 2.71 | +2% |
| SCSS CALL22.50JUN07 | -1 | 0.76 | +69% |
| SCSS PUT17.50JUN07 | -1 | 0.76 | -14% |
| AMD CALL16APR07 | -1 | 0.43 | -35% |
Kokku: 213000 (-7%)
Müüsin ühe SCSSi puti. Ehk siis oleksin valmis aktsiat ostma kui hind 17.5ni peaks langema.
Täna oli kummaline päev - tundus nagu igalpool ümberringi käib jube sebimine, kõik tormavad kuskile, rabelevad siia-sinna, aga mind see nagu ei puudutakski. Mulle meeldib minu rahulik elu. Varsti panen natuke säästetud sularaha juurde oma aktsiaportfelli.
Parem likvideeri oma positsioonid aktsiates ära.
To: ttrust
Kui ma rahas olen, siis ma 30% aastas kindlasti ei teeni. Seega kui ma oma aktsiad müün, siis põhiküsimus on millal nad tagasi pean ostma. Kas ootama 3%, 10% või 30% langust?
Kui ma rahas olen, siis ma 30% aastas kindlasti ei teeni. Seega kui ma oma aktsiad müün, siis põhiküsimus on millal nad tagasi pean ostma. Kas ootama 3%, 10% või 30% langust?
Kaidoke, oota ikka 10% -ne langus ära. Arvad, et 2001-st aastast saadik võimsaim eilne kukkumine oli juhuslik? Muide, miks Sa AMD'd just ostsid, aga mitte näiteks Intelit ?
kaidoke, kasumi veeru asemel tabelis kasuta parem tootlust. Kahjuks ei ole sul kõik positsioonid kasumis.
AMD puhul ilmselt languspiir ~10-15% kui edasi langusesse minnakse. Samas mulle jääb mulje et kaidoke ei omagi AMD's väga kindlat seisukohta ja see investeering tal pigem selline kaupleja või spekulandi ideega. Ise igatahes kavatsen täna toimuvat rohkem jälgida ja kui suund tuleb sama nagu eile võtan kasumi välja ja ootan paremat hetke uuesti haaramiseks.
kaidoke- nõustun ttrustiga. Lisaks: kui sa rahas oled siis sa kindlasti ei kaota 30% aastas. Hiljem ostad odavmüügilt omad ja rohkemgi. Usun, et 10% langust ei ole mingi piir. Mõttetute kulude vältimine on vahel parem kui teenimine
Kuna kommentaare juba palju ja kõike mis eespool kirjutatud ei jõuta lugeda, siis veel kord minu prioriteedid:
1. 30% tootlus.
2. Kapitali säilitamine.
Kui mu nr.1 eesmärk oleks mitte raha kaotada, siis oleksin deposiidi või võlakirjafondi valinud.
Kuna investeerimisperioodiks 4-5 aastat, siis 10% languse kartuses küll oma positsioonidest lahti ei ütle. Ma tehnilises analüüsis eriti tugev pole ja lühiajaliselt turu liikumist ennustada ei mõista, seega lihtsalt ei oskaks seda õiget tagasiostu hetke ära tabada. Paari protsenti kogu portfelli realiseerimisega püüdma minna ei näe mingit mõtet.
30%-sse langusesse praegu küll ei usu, vastasel juhul oleksin lühike ja ostaksin put'e. Väiksemate languste ja paigaltammumise kompenseerimiseks kirjutan välja optsioone. Kui 30% kukkumist tõesti USAs 6 kuuga tuleb, siis näete mind tõenäoliselt väga agressiivselt ostmas.
To ttrust: Miks AMD? 30% kasvu on mul üsna kõrge eesmärk (enamus kaldub arvama, et isegi ebareaalne:). Arvan, et väiksemad firmad on dünaamilisemad ja võimaldavad suuremat tootlust (kuigi ka risk muidugi suurem). Lisaks usun, et neil ATI ostuga ikka mingi mõistlik plaan on kuidas seda rahaks pöörata. Mu portfellis pikad suhteliselt väiksed firmad. AMD küll suurem, aga Inteliga turuväärtuselt võrreldes ikka pisike.
Intel muidugi on hea firma, aga ma kahtlen kas ta mul 30% tootluse eesmärki täita aitab. Samal põhjusel nt. pole ostnud PFE, PG ja GE-d, mis kindlasti kõik pikas perspektiivis edukad.
1. 30% tootlus.
2. Kapitali säilitamine.
Kui mu nr.1 eesmärk oleks mitte raha kaotada, siis oleksin deposiidi või võlakirjafondi valinud.
Kuna investeerimisperioodiks 4-5 aastat, siis 10% languse kartuses küll oma positsioonidest lahti ei ütle. Ma tehnilises analüüsis eriti tugev pole ja lühiajaliselt turu liikumist ennustada ei mõista, seega lihtsalt ei oskaks seda õiget tagasiostu hetke ära tabada. Paari protsenti kogu portfelli realiseerimisega püüdma minna ei näe mingit mõtet.
30%-sse langusesse praegu küll ei usu, vastasel juhul oleksin lühike ja ostaksin put'e. Väiksemate languste ja paigaltammumise kompenseerimiseks kirjutan välja optsioone. Kui 30% kukkumist tõesti USAs 6 kuuga tuleb, siis näete mind tõenäoliselt väga agressiivselt ostmas.
To ttrust: Miks AMD? 30% kasvu on mul üsna kõrge eesmärk (enamus kaldub arvama, et isegi ebareaalne:). Arvan, et väiksemad firmad on dünaamilisemad ja võimaldavad suuremat tootlust (kuigi ka risk muidugi suurem). Lisaks usun, et neil ATI ostuga ikka mingi mõistlik plaan on kuidas seda rahaks pöörata. Mu portfellis pikad suhteliselt väiksed firmad. AMD küll suurem, aga Inteliga turuväärtuselt võrreldes ikka pisike.
Intel muidugi on hea firma, aga ma kahtlen kas ta mul 30% tootluse eesmärki täita aitab. Samal põhjusel nt. pole ostnud PFE, PG ja GE-d, mis kindlasti kõik pikas perspektiivis edukad.
28. veebruar 2007
Kokku 213000 kr. (-7%)
Täna oli õige rahulik päev:)
| AMD | 200 | 17.90 | -16% |
| CYNO | 50 | 16.42 | +34% |
| FNSR | 2200 | 3.42 | -7% |
| SCSS | 150 | 19.04 | -3% |
| PDLI | 100 | 19.34 | -1% |
| MMM PUT70JAN08 | -1 | 2.71 | -3% |
| SCSS CALL22.50JUN07 | -1 | 0.76 | +77% |
| SCSS PUT17.50JUN07 | -1 | 0.76 | -16% |
| AMD CALL16APR07 | -1 | 0.43 | -27% |
Kokku 213000 kr. (-7%)
Täna oli õige rahulik päev:)
tõepoolest, krooni pealt stabiilne
Huvitav, kuivõrd saab investeerimisperioodist (4-5a) rääkida sellise nimetusega, kui sa teed tehinguid peaaegu iga päev? Tundub mulle rohkem kui kauplemisperiood, sel juhul muidugi peaks raha enne otsa saama.
Kaidoke kirjutas: Kuna kommentaare juba palju ja kõike mis eespool kirjutatud ei jõuta lugeda, siis veel kord minu prioriteedid:
1. 30% tootlus.
Kas ma võin selle 30% tootluse all mõista ka seda, et -30% tootlust ka rahuldab sind? Ehk emba-kumba, kas 30% kasvu või 30% kahju?
1. 30% tootlus.
Kas ma võin selle 30% tootluse all mõista ka seda, et -30% tootlust ka rahuldab sind? Ehk emba-kumba, kas 30% kasvu või 30% kahju?
AMD-st. Teatavasti on prognoos, et intel on lähiaastatel oma toodetes turuliider. Ei usu ka, et firma "ATI" videokaarditootmise äraostmine mõjutaks aktsialiikumist, võibolla veidikene annab kasumit juurde. Protsessorite valmistamisel on meeletult kõva konkurents kahe firma vahel, põhjus on see, et toode areneb väga kiiresti ning investeeringud uute toodete turuletoomiseks on metsikult suured iga aasta. Samas protsessorid vananevad väga kiiresti ja vanemate mudelite hind kukub pidevalt. Pidev hinnaga mängimine ei lase kummalgi firmal megakasumitesse jõuda, aga vähemalt lähiaastatel peaks Intel olema võidumees, tänu "Core 2" kiipidele. Kaubamärk "ATI" konkurent on teatavasti Nvidia, kus on samuti kõva konkurents ja kõvad investeerigud.
To ttrust: Muidugi võid mõista kuidas tahad - Eesti on vaba maa:)
Mina ei ole muidugi portfelli langusega rahul, sest siis ma miljonini ei jõua. Aga räägin ikka sellest neljast-viiest aastast, sellel kas täna on väike miinus või pluss pole kuigi suurt tähendust.
1. märts 2007
Kokku 214000 kr. (-7%)
Mina ei ole muidugi portfelli langusega rahul, sest siis ma miljonini ei jõua. Aga räägin ikka sellest neljast-viiest aastast, sellel kas täna on väike miinus või pluss pole kuigi suurt tähendust.
1. märts 2007
| AMD | 200 | 17.90 | -17% |
| CYNO | 50 | 16.42 | +31% |
| FNSR | 2200 | 3.42 | -7% |
| SCSS | 150 | 19.04 | -1% |
| PDLI | 100 | 19.34 | -3% |
| MMM PUT70JAN08 | -1 | 2.71 | -5% |
| SCSS CALL22.50JUN07 | -1 | 0.76 | +52% |
| SCSS PUT17.50JUN07 | -1 | 0.76 | -24% |
| AMD CALL16APR07 | -1 | 0.43 | -17% |
Kokku 214000 kr. (-7%)
Kas sa Kaidoke ei arva, et miljonini jõuaks rutem kui praegu kõik maha müüa ja 2-3-4 kuu pärast siseneda? Või arvad tõesti et kõik jääbki ülesmäge liikuma?
Jah ,tõenäoliselt aga siis peab Kaidoke ju endale tunnistama ,et eksimine on inimlik
Ei taha kedagi solvata, aga foorumi teema võiks olla pigem: "INVESTEERIMISPÄEVIK- kuidas ma tahtsin jõuda miljonini"
MIR-7
Kuidas su arvamus kaidokesel aitaks eesmärgini paremini jõuda või mis me nüüd selle arvamusega siis peale peaksime hakkama? Seda enam, et tegemist on maratoniga ja esialgu on joostud esimesed 100 meetrit. Äkki annaksid vihjeid kuidas sinu real money portfell hetkel jõudsalt kosub? Pane enda numbrid kah ülesse, siis saaks kaidokese omaga võrrelda. Kui sulg nii kribada tahab, siis proovi siin: www.delfi.ee.
kaidoke:
jälgin seda teemat ja soovin sulle arukat investeerimist.
Kuidas su arvamus kaidokesel aitaks eesmärgini paremini jõuda või mis me nüüd selle arvamusega siis peale peaksime hakkama? Seda enam, et tegemist on maratoniga ja esialgu on joostud esimesed 100 meetrit. Äkki annaksid vihjeid kuidas sinu real money portfell hetkel jõudsalt kosub? Pane enda numbrid kah ülesse, siis saaks kaidokese omaga võrrelda. Kui sulg nii kribada tahab, siis proovi siin: www.delfi.ee.
kaidoke:
jälgin seda teemat ja soovin sulle arukat investeerimist.