Mina saan investeerimiskonto kontekstis asjast aru nii, investeerimiskonto süsteemis tuleb see aktsiakapitali vähendamisega seotud väljamakse laekumine investeerimiskontole tuludeklaratsioonis deklareerimata jätta täpselt nii, nagu investeerimiskonto süsteemis ei deklareerita kannetena väärtpaberite ostu ja müügi tehinguid ning varasemate sissemaksete arvelt kaetavaid tehingutasusid (raha "tekib" ja liigub investeerimiskonto sees).
Asja võib parema arusaamise eesmärgil nii vaadata, et selle aktsiakapitali vähendamise väljamaksega vähendati nagu tagantjärele väärtpaberite algset ostmise hinda. Kusjuures tuleb tähele panna, et kui kõnealune väljamakse toimus investeerimiskonto süsteemi kaasatud väärtpaberite arvelt, siis tuleb ka vastav eeltäidetud rida deklaratsiooni osas 6.4 ära kustutada.
Ise olen täpselt nii teinud teist aastat järjest ja ei tunne ennast maksukurjategijana :)
Tankist_007
Kui maksud on makstud ettevõtte poolt võid kohe kindlasti sissemaksena deklareerida.Tundub,et oled endale liiga teinud.
Kui maksud on makstud ettevõtte poolt võid kohe kindlasti sissemaksena deklareerida.Tundub,et oled endale liiga teinud.
See on õige, et kui ettevõte on tulumaksu ära maksnud, et siis on võimalik vastavat laekumist investeerimiskonto sissemaksena käsitleda ja tuludeklaratsiooni esitajal on kasulik see laekumine ka sissemaksena deklareerida. Point siin kohal on aga, et SFG ei ole (minu teada) aktsiakapitali vähendamise pealt ei eelmisel ega üleeelmisel aastal tulumaksu maksnud ja seega langeb automaatselt ära ka aktsiakapitali vähendamise väljamakse käsitlemise võimalus investeerimiskonto sissemaksena.
Palun soovitage raamatupidajat, kes oskaks LYNX, IBKR tehinguid deklareerida. Soovin oma aega säästa, tasu kokkuleppel.