Internet public accsess'i hinnad meil ja mujal

Käisin reisil ja saan nüüd avaliku internetiühenduse hindu võrrelda:

Vanttaa(Soome) lennujaam, internetiühendus 2m = 1Mk ehk 1h = 30Mk ca. 80EEK,
Malaga(Hispaania) 1h = 200Pta ca. 20EEK,

ja meil:
Tallinna Kaubamaja 1h = 40EEK
Tallinna Postimaja(Eesti Telefoni kontor) 1h = 0EEK

suvest mäletan veel järgmisi hindu:
Pärnu rannas 1h = 25EEK
Hiiumaal Kärdlas 1h = 0EEK või 1h = 8EEK
Vormsi 1h = 0EEK

Päris rõõmustav võrreldes Soome ja Hispaaniaga

Kuidas mujal on?

Tais oli vist reeglina tunni hind mingi 60 bahti=25 kr. ühendused muidugi eriti kriitikat ei kannatanud - a la 6-10 purki ühe modemi peal kohati jne.
saaremaal oli tund miski 10-20 eeku,
tartu l6unakeskuses 25 eeku,
tartus kesklinnas prontopiza peal 20 eeku/h
Dubais maksis hotelli interneti ühendus esimesed 15min 35eeku ja iga järgnev minut maksis 10 eeku lisaks... Peale kirve hinna oli ühendus veel Dial-Up ka....
Zagrebis maksis 30min. 10 Kuna - ca. 20 krooni. Istanbulis maksis tunnike dollari... mõlemas mõnus ja kiire DSL.
Inglismaa suurlinnades 4-6£/h ehk siis 100-150 kr/h
NYCis oli kõva koht easyeverything. kohvik, kus sõltuvalt ajast sai dollari eest 20-100 minutit.
24 tunni access oli 6$ ja 30 päeva access 6$. see viimane muide on oluliselt odavam kui mingi DSLi kuumaks:) Huvitav, kuidas nad seal kasumit said teenida.
sorry, 30 päeva access oli 25$
Washington - $1,20 per hour + free coffe. Cappucino, Frappacino or Al Pacino :-)
Kõigepealt võiks võrrelda inimeste keskmisi palkasid Soomes jne. ning Eestis.
(Võru linna avalik internetipunkt 0.- EEK)
Prantsusmaal Chamonix´s mingis netcafe-s 15 min = 10 FFA s.t. u. 24 EEK
1 h = 30 FFA s.t. u. 72 EEK
tasuta punktide jama on selles et need on alati inimesi täis.
seet6ttu eelistame ikka tasulisi :)
Ja kõige paremini pääseb löögile nendes punktides, kus hind yletab mitmekordselt turuväärtust.
Seepärast eelistame ikka selliseid, kus kiiresti kogu oma rahast lahti saame :(
enamasti on asi binaarne - kui maksab yle 0 krooni siis vabu kohti on
Austrias Tirolis oli 1 ATS/min, kusjuures minut oli täpselt nii pikk, et jõudsid järgmise mündi taskupõhjast üles otsida :)
Nonii, maailma kõige lahedamal maal USAs õnnestus mul maksta paar kuud tagasi $2.5 per 15 min. See erineb ikka märksa siin varem pakututest.

Tõttöelda olin ma hämmastuses, et sellel paljude meelest maailma parimal maal neid avalikke interneti kasutamise võimalusi nii kuramuse vähe oli. Sai nagu päris paljudes kohtades käidud, aga see ülalmainitud koht oli enam-vähem ainuke, mis silma hakkas.

Tõsi, geograafilises mõttes asus koht pisut eksklusiivsel Hollywood Bvd.-l Kuid koht ise oli väga madala profiiliga ja kohvi seal minu arust ka tasuta polnud, aga ega see nende kohvi reeglina juua ei kõlbagi, nii et see mind väga ei huvitanud. Kohvist niipalju, et joodav annus Starbucksist algas kusagilt $3 lähedalt, mis minu arust pole ka just vähe mingi nurgapealse kohvipoe kohta.
Starbucks on ikka iga raamatupoe juures ja ülemaailmne kett, küllap varsti jõuab meilegi
I just fucking LOVE Starbucks!

Aga Eestisse jõudmist ei maksa eriti loota, minu arust pole seda enamikes Lääne-Euroopa riikideski? Või ma eksin?
Austraalias, Sydney's keskmiselt 2 AUD 10-15 min (8-12 AUD 1h). Kohvikutes tiba odavam, kui kaubanduskeskuste internetiterminalides.
Ei Fit, sa ei eksi:

Starbucks Coffee retail locations are currently open in the following markets:

Australia
Austria
Bahrain
Canada
Germany
Hawaii
Hong Kong S.A.R.
Israel
Japan
Kuwait