Intel

väga lühikese
See, kas INTC jõuab "väga lyhikese" aja jooksul 45 peale, ei tee turuga kyll midagi. Kui ta sinna jõuab, siis tähendab see muidugi tugevat bounce'i.
intel ei pruugi turuga teha aga turg inteliga küll

No kui lühike, kas mõned päevad?

Ei taha hetkel ise üldse midagi prognoosida.
Seepärast norin Sinu kallal.
Aga ega 45 muidugi palju ole.
Ja täitsa võiks tõusta.
Vabalt võiks tulla 2-3 nädalane tõusuperiood.
Ja siis ka INTC üle 45
Samas ... elama , näeme
Nagu paljud on juhtinud tähelepanu - parem on vaadata mis toimub, mitte ennustada.
Ja tegutseda vastavalt sellele.
Kuldsed, head vanad põhimõtted.
Miks küll nende vastu nii tihti eksime...
Kas kauplemine algas 15:30 meie ajas?
INTC üritab uut harja
AMD püüab põrget...
AMD jeee....
ORCL ees, INTC järel ?!
INTC ja AMD taas up!
Kõige silmi pimestava ja kõrvu lukustava taustal AMD täna ikka miinuses.
Redherringu artikkel "AMD can't escape INTEL's shadow".
http://stockmaster.com/exe/sm/rhnews?Timestamp=20001013&Aid=225687&UPT=9387&Symbol=AMD
INTC hakkas alla tulema enne AMD, ei riskinud ja väljusin. Sain tasuta lõuna endale ja sõpradele...
Ma olen igati nõus nende väidetega, et AMD on parem investeering kui Intel. Ma näen isegi AMD näol potentsiaalselt ühte parimat valikut pika positsiooni võtmiseks USA turul. Seda muidugi pärast üldise langusperioodi lõppu. See tähendab tõenäoliselt 6 kuud ootamist.
Ma näen AMD näol ettevõtet, kes on võimeline oma turuosa kasvatama, kuigi turg tervikuna on oma kasvu minetanud. Turu tagasiminek aga lööb eriti valusasti just Intelit.
Kui mahud püsivad praegustel tasemetel, siis AMD aastakäive tuleb suurusjärgus 5bn USD. Paar viimast kvartalit on ettevõte suht stabiilsete majandustulemustega olnud. Ärikasum aasta baasil on tulemas 1bn USD kanti.
Sellise ettevõtte eest oleks 6.8bn USD-d nõus maksma küll.
Intel on samas oma 271bn USD turuväärtusega hoopis teise mastaabi ettevõte. Käive on suurusjärgus 32-35bn USD, ärikasum oli juba 6 kuuga 5bn USD. Kõrged intressimäärad mõjuvad Inteli majandustulemustele hästi. Muide, III kvartali outlook'i kommenteerides finantstulusid korrigeeriti hoopis ülespoole (800m USD tasemelt 900m USD-ni kvartalis). Ma ootan järgmise 6-12 kuu jooksul Inteli ärikasumi langust suurusjärgus 10-20%. Võib-olla isegi rohkem, kui konkurendid muutuvad agressiivseks.
Põhiline on siiski valuation'i tohutu erinevus ja Inteli liiga suur turuosa, mis teeb sel ettevõttel võimatuks oma majandustulemusi senisel tasemel hoida. Kui mõlemal kompaniil on enam-vähem võrdne toode, siis igal juhul valiks väiksema tegija, sest turuosade ühtlustumine jätkub. Pealegi, ma ei tunne, et protsessorite väikesed kvaliteedierinevused praegu laiade rahvahulkade seas üldse mingit olulist rolli omavad.
US:
põhimõtteliselt jutt õige. Intelil on tõepoolest raske edasi kasvada, aga ta ei üritagi seda teha PC protsessorite turu arvelt. Liigub hoopis selles suunas, kust AMD näib eemalduvat - kommunikatsioonid, interneti infrastruktuur...

Inteli juhidki on tunnistanud, et nende arvates võib protsessorite tootmine mõne aasta pärast moodustada vaid väikese osa nende tegemistest.

Selline planeeritud nihe tulude struktuuris on alati seotud suurte riskidega. Hoopis keerulisem on prognoosida alles alustava ettevõtte tegevust kui juba töötava ettevõtte tegevust. Ma võrdleksin prognoositavat muutust tulude struktuuris pea uue ettevõtte loomise riskiga. Antud juhul on küll tegemist väga tugeva kapitalibaasiga, mis võimaldab uues tegevusvaldkonnas edukaks saamise aega pikendada. Ma olen aga arvamusel, et ettevõtte turuväärtusele on järgmise 1-2 aasta jooksul väga suur oht, kuna turg ei taha uskuda ettevõtete kaugemaid positiivseid prognoose, kui olemasolevad kasuminumbrid pigem langevad ja P/E liigub üle 30.
Ma ei olegi nii väga kindel, et Intel uutel aladel edukaks ei saa. Pigem tahan ma öelda, et järgmise 1 aasta jooksul on suur risk, et 1) investorid ei näe uusi perspektiive adekvaatselt 2) Inteli tulude struktuuri muutus ei pruugi toimuda prognoosidele vastavalt
Intel(INTC) on tehnoloogiafirmana vana vana tegija. Üks Harvard business shooli schooli case study-de lemmikuid. Firma ajalugu meenutab kihutamist ameerika mägedes, üles-alla, tõus-mõõn.

Intel on ajaloo jooksul üle elanud erinevaid paradigmade muutusi ning mis peamine - suutnud muuta oma tegevust. Intel on ajaloo jooksul jaapanlaste survel väljunud näiteks DRAM-businessist. Alles paar kuud tahasi lõpetasid nad mitteeduka ühisettevõtte nimega Pandesic (koos Saksa SAP-ga). Intel on üks vanimaid ja väidetavalt suurim tehnoloogia venture capitalist. Usun, et sisemiselt on nad valmis vajadusel väljuma ka tänasest mikroprotsessoriärist.

Ma pole nõus siit foorumitest loetud näitega, et uutel tulijatel on kergem. Vastupidi, arvan, et Zipf-i seadus kehtib ka tehnoloogiabusinesses (olla number üks on 2x parem kui nr. kaks, 3x parem kui nr.kolm jne.). Parimad tehnoloogiad iseenesest pole kunagi veel võitjad. Ja Intel on oma liidrirolli kindlustamisega tegelenud igal tasandil.
Inteli on suutnud oma nimesse sisse ehitada toimivuse garantii. Mis on näiteks ASP businessis 101% oluline. Suur osa firmadest maailmas eelistab garanteeritud toimivust ja võimet vastutada mõnede üksikute tipp-parameetrite ees.

Inteli CEO Andy Grove-i raamatu pealkiri on: "Only Paranoid Survive". See on kokkuvõte tema filosoofiast - kogu aeg muretseda, astuda maha oma firma mätta otsast ja vaadata maailma/võimalusi uue siseneja pilguga.

Kokkuvõtteks - Intel ei ole kindlasti täna kiireimalt kasvav tehnoloogiafirma. Kuid Intel on kasvav ja ülikasumlik tehnoloogiafirma. Inteli juhtkond on aja jooksul tõestanud oma suutlikkust ka raskeid otsuseid teha.

Loomulikult pean olema positiivne - ise ostsin Intelit esmakordselt reedel. :-)
Ahjaa..
Tuli meelde, et leppisime Aavo Kokaga mõni aeg tagasi kokku, et otsime parimat kodudele sobivat (eelistatavalt wireless) võrgulahendust.

Kuu aega tagasi jalutasin missiooni raames SiliconValley tüüpide lemmikostupaiga - Fry- hiiglaslike riiulite vahel otsides lahendust.
Parim mis leidsin: AnyPoint, tootja Intel.

140 USD per arvuti(eraldi USB ja PCMCA versioon laptopile), lihtne setup, wireless.
Oskavad muudki kasulikku teha....
Spets
ei lähe nagu selle INTC ülesse lennutamine.
Esimene katsega küll läbi ei murdnud.
Aga ega teised paremad ole. CSCO oli lähedal läbimurdele aga vajus ikka tagasi.
Ja ega vist ei olnudki mõtet loota et kohe ülesse läbi murravad. Tõusid ju niigi kõvasti.
Huvitav, kas seekord uusi Low tasemeid tuleb või mitte?
intel on saast,vähemalt täna sai ta sellise
reitingu.
Midagi pole teha elu on karm.
Saast või mitte, ma isegi ei usu et see hinnang täna INTC allatuleku peamine põhjus oli.
Nii nagu Kristjan ütles, nii ka paljud teised pikaajalised ootavad. See põrge mis reede oli tekitatud rohkem short coverist ja lühiajaliste traderite poolt.
Aga Short covering ei oma pikaajalist positiivset mõju ja traderid müüsid peale kasumi saamist ära. Ja kasumi said nad korraliku.
Ning täna INTC kukkuski kolksti alla.
Aga edasine on põnevam. Kas jääb pidama või vajub veel.
Kui jääb pidama siis tuleb higher Low ja mingil hetkel hakkavad ka pikaajalised ostma.
Hetkel kuramus juba tublisti alla 36.
Huvitav, kas homne aruanne on juba hinna sees?
On kukutud juba ligi 50%.
Siiani on peale aruannet ikka alla mindud, olgu prognoosid täidetud või mitte. Inteliga liigub kogu Nasdaq.
Ilmselt homme, ülehomme punased päevad.