Indexo (IDX1R)

INDEXO IPO analysis "INDEXO, Latvia's LHV in the making?"
https://research.enlightresearch.net/jsp/demoLogin.jsp?key=3512&x=aabbcc&resLibId=88707

Hello, Police! I would like to report a serious chart crime:

2021 näib olnut kasvav turg sest turuosade summa on lausa 101%
Samuti on indikatiivne turuosa muutus kenasti suhtena illustreeritud.. 9% tulbast on suurem osa kui 87% osa..
2021 looks like its adds up to 101% due to rounding. Here is chart with one decimal.
The culprit is a recidivist! Come quick!
Additional comment on chart in question. The purpose was to illustrate the market share gains INDEXO has made, not to try and show that INDEXO is bigger than Swedbank and the other three big banks. As the text clearly states, "This means 87% of the market still belongs to the large four banks...". Also, the table above the chart in the report clearly shows that the big four banks are much bigger than INDEXO (see pic below from page 3 in report)
stacked bar chart
Justin Case, FYI
Charting 101 continues...
In this case the broken axis or similar would have been most appropriate to point out the scale difference.
2016.aastal sai LHV aktsiat märkida hinnaga 6,95 euri, nüüd INDEXO märkimishind 14 euri. Mulle jääb veidi arusaamatuks kust lähiaastatel lubatud käibe suur tõus tuleb. Dividende pole lähimatel aastatel ka oodata..
"autor"
2016.aastal sai LHV aktsiat märkida hinnaga 6,95 euri, nüüd INDEXO märkimishind 14 euri. Mulle jääb veidi arusaamatuks kust lähiaastatel lubatud käibe suur tõus tuleb. Dividende pole lähimatel aastatel ka oodata..

Ja samas Coop tuli 1,15 pealt, see ju veel odavam...
"tomm_a"
"autor"

Aga hetkel on LHV ju 34 eurot! Üle kahe korra kallim, kui INDEXO 14. Kasvuruumi maa ja ilm!

Kuidagi vaikne siin see teema. Jagage arvamusi märkimise osas. Ise kavatsen märkida umbes 2000 eur eest, kuid millegipärast usun, et tulemas IPO, mis märgitakse mitmekordselt üle ning parimal juhul saab 20-30 aktsiat.
Milleks üldse süveneda ja aega raisata kui saab mõttetu koguse?
Kindlasti märgin :)
Ma millegipärast usun, et tulemas FOPA, mis lastakse mitmekordselt üle ning parimal juhul saab tagasi 30-40 eurot
Postimees:
"Ärilise poole pealt ollakse aga veel üsna alguses: näiteks 2021. majandusaastal suudeti potentsiaalsetelt pensionikogujatelt saada 1,6 miljonit eurot – samas suurusjärgus administratiivkuludega, mis indeksfondi puhul võtab kukalt kratsima: indeksitesse investeerimine on üsna automatiseeritud tegevus ning reeglina pole ettevõttes vaja üleliia palju rahvast seda protsessi haldama. Tänu maksuefektile jäädi aga napilt 9000 euroga plussi.

Aktsiat saab märkida hinnaga 14 eurot tükk, mis praeguste näitajate pealt tundub krõbedavõitu. Kui võtta aluseks mullune kasum ja tulevane aktsiate arv, siis saavad investorid väärtpaberi kätte muinasjutulise P/E suhtega, millesarnast isegi meie börsidel iga päev ei näe: 5600 (kasum aktsia kohta oli 2021. aasta andmete järgi 0,0025 senti). Kokku tahab firma seega kaasata 7,5 miljonit eurot."

KOIK,
pointless.
lähen Pärnusse parem ujuma.
Eeldatavasti surub konkurents passiivsete fondide valitsemistasu sellisele tasemele, kus see siinse regiooni tegevusmahtude juures on vaevalt kunagi kasumlik. Vaadake eesti näidet. Kes pakuvad madalaima valitsemistasuga passiivseid pensionifonde? Turuosa kasvatamine ja isegi hoidmine on samas väga kallis tegevus.
"tomm_a"
"autor"

noojaa leedu panga puhul lausa 0,55EUR/tk :D
Kas ma saan õigesti aru, et uus pank hakkaks pakkuma esimeste toodetena:
1) Digitaalset mugavat panka (a la Revolut)
2) Custody teenused pensionifondide jaoks (Indexo pank hakkab Indexo fondide depositooriumiks?)
3) Kodulaene

Ehk siis 3 totaalset erinevat erinevat suunda, millel puudub tehnoloogiliselt peaaegu igasugune ühisosa ja mis vajavad täiesti erinevaid kompetentse ning lisaks on 2) ja 3) puhul tegemist ülimalt küpsete pankade teenustega, millel on väga õhukesed marginaalid.

Ja see kõik arendatakse 7 mEUR eest, kusjuures enne litsentsi saamist 80% sellest rahast pannakse kõrvale tagasiostu programmi tarbeks ehk siis järelejäänud 20%-ga ehitatakse pank tehnoloogiliselt litsentsi saamiseks valmis ning värvatakse vajalikud töötajad?
"all_in"
Kas ma saan õigesti aru, et uus pank hakkaks pakkuma esimeste toodetena:
1) Digitaalset mugavat panka (a la Revolut)
2) Custody teenused pensionifondide jaoks (Indexo pank hakkab Indexo fondide depositooriumiks?)
3) Kodulaene

Ehk siis 3 totaalset erinevat erinevat suunda, millel puudub tehnoloogiliselt peaaegu igasugune ühisosa ja mis vajavad täiesti erinevaid kompetentse ning lisaks on 2) ja 3) puhul tegemist ülimalt küpsete pankade teenustega, millel on väga õhukesed marginaalid.

Ja see kõik arendatakse 7 mEUR eest, kusjuures enne litsentsi saamist 80% sellest rahast pannakse kõrvale tagasiostu programmi tarbeks ehk siis järelejäänud 20%-ga ehitatakse pank tehnoloogiliselt litsentsi saamiseks valmis ning värvatakse vajalikud töötajad?

all_in