Tallinna linnakohus tunnistas esmaspäeval Hansapanga tegevuse Hoiupanga Töötajate AS-i (HTAS) kuue miljoni Hoiupanga aktsia omistamisel ebaseaduslikuks ja tunnistas kehtetuks aktsionäride üldkoosoleku otsuse Hansa- ja Hoiupanga ühinemise kohta.
AGA VAEVALT SEE JURIIDILINE JAMA KUIDAGI HP HINDA MÕJUTAB
Tõenäoliselt kasutavad panga omanikud juhust ja tõstavad: Kas juhataja Indrek Neivelt on teinud kõik selleks, et Daiwa afäär laheneks Hansapanga jaoks valutult ja odavalt?
Edasi on võimalikud mitmed variandid, mis igal juhul omavad mõju HP hinnale.
Edasi on võimalikud mitmed variandid, mis igal juhul omavad mõju HP hinnale.
Asi on algusest peale paras jama - Neivelt on nii palju korranud seda, et MV on pätt ja kaabakas ja temaga kokkuleppeid ei sõlmita. Ilmselt on HAP nüüd ka neile arusaadavalt olukorras, kus kohtuväline kokkulepe on neile parim variant. Neivelt peaks seega oma sõnu sööma. Kui uhkus jms kategooriad maksvusele pääsevad, tuleks IN-l oma seisukohtadele jääda ja amet maha panna. Kas keegi siin usub seda? Mina ei usu. See näeks enda kaotajaks tunnistamise moodi välja ja tegelikult pole selleks põhjust. IN tegevus on olnud suunatud aktsionäride vara kasvatamisele ja kaitsmisele. Selle käigus tehtud vale otsus antud juhtumi käsitlemisel läheb emotsioonide (ja osaliselt ka juriidiliste nõustajate) kapsaaeda. Kuna ka meie klientidel on HAP aktsiaid, siis mingil määral julgeks ma ka HAP aktsionäride seisukohta esindada. Antud juhul oleks minu soovitus mõru pill alla neelata ja võimalikult kiiresti kokkuleppele jõuda. "Kui faktid muutuvad, siis muutub ka arvamust. Mida teed sina, sir?"