Tere,
Kui hoiustada raha EEK-ides, pakub pank intressiks 5,05% aga kui hoiustada EUR-ides, siis ainult 0,8%.
Oskab keegi kommenteerida, et millest selline intressivahe?
Tänud,
Võtad riski saad preemiat.Ei võta riski,siis keegi ei maksa ka preemiat!.
okei. aga millega ma riskin kui kroonina hoiustan? krooni kurss on ju aegade algusest euro suhtes enamvähem sama olnud.
--
talupojaloogika
--
talupojaloogika
devalveerimisrisk ning mitte enamvähem sama, vaid täpselt sama
Täpselt sama ikka ei ole.
Mingi hetk lõigati kursi lõpust üks tüvenumber maha,
mille tulemusena toimus varjatud devalveerimine :)))
(Ehk EUR-i kurss langes)
Mingi hetk lõigati kursi lõpust üks tüvenumber maha,
mille tulemusena toimus varjatud devalveerimine :)))
(Ehk EUR-i kurss langes)
Mõtlesin osa vabast rahast panna kolmeks aastaks 2% hoiusesse. Aktsiatesse investeerimine on minu jaoks võõras ja eelistaks neist vist hetkel eemale hoida. Otsin pigem kindlat turvasadamat, kus raha inflatsiooniga enamvähem sama sammu suudaks käia.
Mis vastuargumendid Teil mulle oleks või kiidaksite valiku heaks?
teretore
Mõtlesin osa vabast rahast panna kolmeks aastaks 2% hoiusesse. Aktsiatesse investeerimine on minu jaoks võõras ja eelistaks neist vist hetkel eemale hoida. Otsin pigem kindlat turvasadamat, kus raha inflatsiooniga enamvähem sama sammu suudaks käia.
Kui mõni pank pakub üle 2%, siis võtaks selle teise panga. :) Klassikalised hoiused on riiklikult tagatud, seega võta see, mis enim sulle intressi maksab.
Oled ehk maksumuudatustega ka kursis? Võimalik, et tasub hoius teha selline, et intress makstakse veel selle aasta sees sulle kätte. ;)
teretore
Ja mis pangad pakuvad kolme aastase hoiuse eest 2%?
@velvo, Inbank näiteks, s.h. pakuvad kuni aasta lõpuni ka intressi summa kohe alguses kätte saada. (Just maksusüsteemi muutuse tõttu)
ÄP: Coop Pank maksab ettevõtetele kõrgemat intressi
Teadmiseks võtta
Coop Pank tõstis sel nädalal äriklientidele konto jäägilt makstavat intressi, mis on nüüd kuni 0,25 protsenti aastas - turu keskmine kontojäägi intressimäär on 0,01 protsenti.
Ettevõtted, kelle kontol seisab vaba raha 100 000 kuni miljon eurot, teenivad konto jäägilt intressi 0,25 protsenti aastas, mis on Eesti universaalpankade seas kõrgeim makstav intress, teatas pank. Summadele alla 100 000 ja üle miljoni euro maksab pank intressi 0,15 protsenti.
Teadmiseks võtta
ÄP Finantsuudised: Coop Pank pakub kontojäägilt 1protsendist intressi
Teadmiseks võtta
Intress 1 protsent aastas kehtib kõigile Coop Panga arvelduspaketiga Rändrahn liitunud klientidele. Intress kehtib kuni 200 000eurose kontojäägi puhul ja arvestus toimub päevajäägilt. Intress makstakse välja kord kuus.
...
Eelmisel aastal hakkas Coop Pank pakkuma kontojäägilt intressi ka äriklientidele. Kontojäägilt 100 000 kuni 1 miljon eurot pakub Coop Pank äriklientidele intressi 0,25 protsenti aastas. Summadele alla 100 000 ja üle 1 miljoni euro pakub pank intressi 0,15 protsenti.
Tähtajaliste hoiuste eest maksab Coop Pank nii eraisikutele kui ka äriklientidele kuni 2protsendist intressi.
Coop Pank pakub eraklientidele kahte arvelduspaketti: Rahn ja Rändrahn. Arvelduspaketid koondavad endas sarnaselt telekomi- ja energiapakettidele kõiki olulisemaid teenuseid, mida iga päev vaja võib minna, näiteks tasuta maksed või täiendavate tasude puudumine välisvaluutas tehtud kaarditehingutelt.
Teadmiseks võtta
Holm Bank annab tähtahalisele hoiusele intressi 2.5% aastas. Pakkumine kehtib senikaua kuni pank on jõudnud kaasata 10 000 000 EUR.
Holm sisenes turule pankadest parima hoiuseintressiga
Holm sisenes turule pankadest parima hoiuseintressiga
Täna sai krediidiasutuse tegevusloa Eesti kapitalil põhinev Holm Bank, mille eelkäijaks on Liisi järelmaksu pakkuv Koduliising AS.
„Pakume tänasest Eesti parima intressimääraga hoiuseid, mis võimaldab eraisikutel turvaliselt raha paigutada perioodiks alates kolmest kuust kuni viie aastani. Oleme teinud säästude paigutamise lihtsaks ja kiireks ning võimaldame ühtlast ja kõrget intressi kõikidele hoiuse tähtaegadele. Tähtajalise hoiuse intressimäär on 2,5 protsenti aastas, millele jäävad alla kõikide teiste pankade pakkumised,“ lausus Julge.
Holmi tähtajalise hoiuse intressimäär 2,5% aastas kehtib kuni 10 miljoni euro kaasamiseni. Hoiuseid saab mugavalt avada iseteeninduskeskkonnas..
Imelik on neid numbreid vaadata teades, et näiteks Coop maksab eraisikutest klientidele kuni 200 000€ arvelduskonto jäägilt 1% (paketi kuutasu 4.99€, sh pangakaart).
Kui LHVs kvalifitseeruda kuldkliendiks, siis makstakse 1% vist kuni 100 000€ jäägilt (kuutasu 10€, sh pangakaart).
Kui LHVs kvalifitseeruda kuldkliendiks, siis makstakse 1% vist kuni 100 000€ jäägilt (kuutasu 10€, sh pangakaart).
@Nullpointer, aga arvuta, kui palju raha pead sa lihtsalt kontol hoidma, et oma kuutasu osas nulli jõuda... ja sealt edasi alles räägime mingist tootlusest.
Sellepärast ma kuutasud eraldi välja tõingi.
Samas päris nii lihtne see ka ei ole. Kuutasud sisaldavad pangateenuseid, mille eest tuleks muidu nagunii lisaks maksta. Isiklikult maksin ka ~10€ Balti analüüside eest juba ammu enne (nüüd on see kuutasu sees). Ehk, et näiteks minu jaoks tuleb 1% ilma kuutasuta ning see on suur asi.
Samas päris nii lihtne see ka ei ole. Kuutasud sisaldavad pangateenuseid, mille eest tuleks muidu nagunii lisaks maksta. Isiklikult maksin ka ~10€ Balti analüüside eest juba ammu enne (nüüd on see kuutasu sees). Ehk, et näiteks minu jaoks tuleb 1% ilma kuutasuta ning see on suur asi.
LHV annab Facebookis teada, et tõstis oma hoiuseintressid kuni 4% peale:
Hoiuseintressid hetkel:
Miks ma seda ei usu kui pangad tahavad inimestele head?
Ma arvan hoopis, et nad näevad teravat konkurentsivõitlust hoiuste rindel, kuna nt. inflatsioon ja kõrgemad kulud või kasvanud euribor ja kasvanud kodulaenumaksed on varasemalt stabiilsena püsinud hoiuste - ja säästude baasi vähendanud. Ja järelikult tuleb atraktiiivsete aastaste deposiitidega oma finantseerimist stabiilsemaks ja pikaajalisemaks saada. Pangad võivad ka näha, et keskpangad tõstavad rohkem kui turg prognoosib ja seega on kasulik deposiitide mahtu preventatiivselt suuremas mahus kaasata, sest siis saab parema NIM. Vähemalt mõneks ajaks.
Nüüd jõuame ajastusse, kus võidab see pank, kellel on rohkem ja kellel on stabiilsemad hoiused. Kaotavad need, kellel on ebastabiile iseloomuga hoiused (nt. välisplatvormidelt hangitud hoiused).
LHV kergitas pangahoiuste intressimäära turu kõrgeimale tasemele 📈
Aastasele hoiusele pakub LHV nüüd 4% intressi, samuti tõusid lühema tähtajaga hoiuste intressimäärad.
LHV treasury juhi Kadri Haldre sõnul otsustas pank tõsta hoiuste intressi kuni 4% tasemele, et kannustada kliente vabalt seisvat raha tähtajalisele hoiusele suunama. „Parem hoiuseintress kannustab säästmist ja parandab seega ka majanduse tervist – intressitõusude tulemusel on näiteks LHVs tähtajaliste hoiuste maht aastaga kolmekordistunud ning sama raha saame kasutada Eesti inimestele ja ettevõtetele laenude andmiseks. Soovime hoiustamist veelgi toetada ning seetõttu oleme tõstnud tähtajalise hoiuse intressi ka Euriborist kõrgemaks,“ rääkis Haldre.
👉 Rohkem infot: https://www.lhv.ee/et/tahtajaline-hoius
Hoiuseintressid hetkel:
Intressimäärad
Periood / Intressimäär (EUR) / Intressimäär (USD)
1 kuu / 1,75% / 1,00%
3 kuud / 2,50% / 1,50%
6 kuud / 3,00% / 1,75%
9 kuud / 3,50% / 2,00%
12 kuud / 4,00% / 3,00%
18 kuud / 3,40% / 3,00%
24 kuud / 3,30% / 3,00%
Min. tähtajalise hoiuse summa on 500 € Min. tähtajalise hoiuse summa on 500 $
Miks ma seda ei usu kui pangad tahavad inimestele head?
Ma arvan hoopis, et nad näevad teravat konkurentsivõitlust hoiuste rindel, kuna nt. inflatsioon ja kõrgemad kulud või kasvanud euribor ja kasvanud kodulaenumaksed on varasemalt stabiilsena püsinud hoiuste - ja säästude baasi vähendanud. Ja järelikult tuleb atraktiiivsete aastaste deposiitidega oma finantseerimist stabiilsemaks ja pikaajalisemaks saada. Pangad võivad ka näha, et keskpangad tõstavad rohkem kui turg prognoosib ja seega on kasulik deposiitide mahtu preventatiivselt suuremas mahus kaasata, sest siis saab parema NIM. Vähemalt mõneks ajaks.
Nüüd jõuame ajastusse, kus võidab see pank, kellel on rohkem ja kellel on stabiilsemad hoiused. Kaotavad need, kellel on ebastabiile iseloomuga hoiused (nt. välisplatvormidelt hangitud hoiused).
"momentum"
Ma arvan hoopis, et nad näevad teravat konkurentsivõitlust hoiuste rindel, kuna nt. inflatsioon ja kõrgemad kulud või kasvanud euribor ja kasvanud kodulaenumaksed on varasemalt stabiilsena püsinud hoiuste - ja säästude baasi vähendanud.
Ma ütleks isegi, et varem ei olnud hoiuste baas mitte stabiilne ja püsiv, vaid stabiilselt püstloodis kasvav. Põhimõtteliselt ei pidanud pangad mitte midagi tegema selleks, et läbi hoiuste kasvu täiendavat kapitali kaasata, sest jagus kõigile. See mis viimase poole aastaga finantsturul toimunud on, on päris järsk pööre ja korraga on pankadel hoiustajaid väga vaja.
@LHV - kui ma hoiustan Investeerimiskontol, kas intresside maksel peetakse TM kinni?
Ei peeta!