Hepsor (HPR1T)

👎 sellele läbule mis siin toimub. Tuba kilkeid täis jälle, nagu fcking lasteaed oleks.
opex, nii juhtub, kui härrasmeeste klubisse vaesed ka sisse lastakse.

:-D
Märkisin 2500, sain 200. Kas ma ei pidanuks saama 202?
"Menace"
25000eur ja sain 111tk

Sul tuleb keskmine aktsia hind siis €225, loodan, et saad ikka breakevenisse, kuigi Meidla IPOde puhul ilmselt kaua ei pea ootama.
1 Like
"cash"
Sellise märkimishuvi taustal tekib mul küsimus, et miks turg näiteks Arco Vara arendusprojekte nii palju madalamalt hindab. Aga see on teine teema.

Balti börsil on reageerimisaeg pikk. Ehk oodatakse ära Hepsori esimene kauplemispäev ja positiivse sigaali korral lendab ka Arco?

"opex"
👎 sellele läbule mis siin toimub. Tuba kilkeid täis jälle, nagu fcking lasteaed oleks.

"Karum6mm"
opex, nii juhtub, kui härrasmeeste klubisse vaesed ka sisse lastakse.

:-D

Jah, Äripäeva on nad ka ära solkinud, huumorinurga seal avanud:
https://www.aripaev.ee/borsiuudised/2021/11/22/hepsor-loi-investori-spekuleerimisplaani-uppi-tordituki-asemel-saan-kaunistuspuru
https://www.teatmik.ee/et/personlegal/12099216-Hepsor-O%C3%9C
0 töötajat.
Ja ka ise deklareerivad:
• Kontsern on teinud ja kavatseb ka edaspidi teha tehinguid oma sidusettevõtte, ehitusettevõtte Mitt & Perlebach OÜ-ga, mis on äriühingut kontrollivate aktsionäride kontrolli all. Selline suhe kontserni äriühingute ja Mitt & Perlebach OÜ vahel võib põhjustada huvide konflikti.

Ja joostakse tormi aktsiatele. Huvitavad ajad.
Berkshire Hathaways töötab 24 inimest, Mcap $638B

Mõned (360t) töötavad veel seotud firmades.
"jass"
0 töötajat.
Ja ka ise deklareerivad:
• Kontsern on teinud ja kavatseb ka edaspidi teha tehinguid oma sidusettevõtte, ehitusettevõtte Mitt & Perlebach OÜ-ga, mis on äriühingut kontrollivate aktsionäride kontrolli all. Selline suhe kontserni äriühingute ja Mitt & Perlebach OÜ vahel võib põhjustada huvide konflikti.

Kus nüüd avastasid alles uue ja šokeeriva infokillu.

Taksojuhid ostavad aktsiad. Marsajuhid panevad neile puid, pidades ennast targemaks veel. Huvitavad ajad tõepoolest.
"jass"
0 töötajat.
Ja ka ise deklareerivad:

Hepsor AS-is on 1 juhatuse liige.
Eestis on kõik töötajad tütarettevõttes Hepsor Finance OÜ.
Lätis on kõik töötajad tütarettevõttes Hepsor SIA.
Vt. ka prospekti põhjalikuma ülevaate saamiseks: 10.2 Kontserni struktuur ja kontserni äriühingud.
äripäev on avaldanud rikaste ja ilusate nimekirja raha eest

https://www.aripaev.ee/top/2021/11/24/hepsori-aktsionaride-top-uute-investorite-sekka-murdis-kirju-seltskond
"yanek"
äripäev on avaldanud rikaste ja ilusate nimekirja raha eest

https://www.aripaev.ee/top/2021/11/24/hepsori-aktsionaride-top-uute-investorite-sekka-murdis-kirju-seltskond

Korralik nimekiri ja Hepsori jaoks kindlasti väga hästi õnnestunud emissioon. Investorite arv ületas kõik minu kohvipaksu pealt tehtud prognoosid. Õnnesoovid asjaosalistele! Aga... SEB pensionifondid? Sisuliselt ainus institutsionaalne investor? Päriselt? Ca 140 miljoni eurose Energilise fondiga märkisid 250 tuhande eest Hepsorit? Kui börsiteatest õigesti mäletan, said suured ca 4.3% märkimise mahust. Ehk siis ainuüksi Energiline fond märkis umbes 6 miljoni eest? Isegi kui institutsioonid said eraldi jaotuses ning märkimissumma oli tegelikult näiteks 3 miljonit, siis point jääb samaks.

Ma olen olnud tuline pensionireformi vastane, aga kui mõni fond otsustab ikkagi pinsirahaga täiesti ruletti mängima minna siis äkki oleks tõesti aeg see raha rahvale laiali jagada.
1 Like
"k525"

Õnnesoovid asjaosalistele! Aga... SEB pensionifondid? Sisuliselt ainus institutsionaalne investor? Päriselt? Ca 140 miljoni eurose Energilise fondiga märkisid 250 tuhande eest Hepsorit? Kui börsiteatest õigesti mäletan, said suured ca 4.3% märkimise mahust. Ehk siis ainuüksi Energiline fond märkis umbes 6 miljoni eest? Isegi kui institutsioonid said eraldi jaotuses ning märkimissumma oli tegelikult näiteks 3 miljonit, siis point jääb samaks.

Kõigepealt seda, et SEB fondide allokatsioon oli parem siin spekuleeritud määradest (ehk algne märkimissumma siis väiksem). Hiljuti toimunud Enefit Greeni emissioonis olime julgemad, kuid ka seal haldasime riske mõistlikult.

"k525"
Ma olen olnud tuline pensionireformi vastane, aga kui mõni fond otsustab ikkagi pinsirahaga täiesti ruletti mängima minna siis äkki oleks tõesti aeg see raha rahvale laiali jagada.

Pensionifondil ja pensionifondil on vahe. Kõigi nimes on sõna “pension”, kuid oma olemuselt on võlakirjadesse investeeriv konservatiivne fond ja kuni 110% aktsiariskiga (ehk väikese võimendusega) fond üsna erinevad . Erinev on klientide riskieelistus, tootlusootus ning mandaat nende portfellide haldamisel. SEB haldab kokku seitset aktiivselt juhitavat pensionifondi ja antud positsioon oli teadlik valik kolme kõrgema riskiga fondi jaoks. Jäägu see “rulett” Sinu arvamuseks, mina pean ruletiks mõnd teist investeerimisvõimalust. Erinevad arvamused ja konkurents rikastavad turgu.

Endriko@SEB
"Valitud väärtpaberit ei leitud kaubeldavate väärtpaberite hulgast, väärtpaberi lisamiseks võta ühendust info@lhv.ee või infotelefonil 6 800 400."
"krson"
"Valitud väärtpaberit ei leitud kaubeldavate väärtpaberite hulgast, väärtpaberi lisamiseks võta ühendust info@lhv.ee või infotelefonil 6 800 400."

Sellest võiks teha järelduse, et väärtpaber ei ole kaubeldav. Eeldatavasti hakkab olema kaubeldav homme 26. nov (või sellele lähedasel kuupäeval)
"Temor"
Sellest võiks teha järelduse, et väärtpaber ei ole kaubeldav. Eeldatavasti hakkab olema kaubeldav homme 26. nov (või sellele lähedasel kuupäeval)

Mul pigem tunne, et LHV-l mingi seos puudu—või vähemalt praegune ülesehitus on eksitav.

Eile ei olnud kaubeldav, sest LHV-l ei olnud ka võimalust ostu-/müügiordereid sisse panna Hepsorile. Täna aga on neil lingid püsti selle jaoks ehk võiks oletada, et ordereid saab panna sisse (isegi kui need lähevad täitmisse homme). Seda tehes aga tuleb error. Ehk, viga on kas LHV süsteemis, mis ühendab ordereid börsiga, või LHV süsteemis, mis pani "Osta"/"Müü" lingid Hepsorile liiga vara.
Avame Hepsori aktsiatele orderite panemise võimaluse pärast tänast börsipäeva.
Kinnitamiseks, see on tahtlik lahendus (?):

1. börsil kaubeldav aktsia:

2. Hepsor:

Varasemate IPO-de puhul nagu mäletaks, et enne orderite sissepaneku lubamisaega oli kättesaadav "ülevaate" nupp aga mitte "osta"/"müü"?
On alles probleemid inimestel.
Homme saavad peale stardipauku jälle Swedi kliendid rahulikult maha laadida esimese poole tunni jooksul, samal ajal kui lhv-kad pressivad elu eest refreshi?