Hansapank Venemaale

On ju lihtne elada kui sa ostad aktsiat sest ta läheb üles? Kui läheb alla, müüd maha..

Vaata aga kui keeruline on nende elu, kes kujutavad ette mingit arvamust Hansa väärtusest ehk õiglasest hinnast. Oletame et see oli 5 aasta perspektiivis mingi 450. Sa oled normaalselt plussis ka, mõtle nüüd välja kas sa ootad veel targetit 2008ni või jookseb mõni teine haruldane kiire elevant rutem.

Kohalikud fondid hoiavad rahulikult oma 10% positsiooni, collectivad happily dividendi ja ei tõmble. Küsimus on ilmselt alternatiivides. Samas nad ei sea ilmselt ka ootusi 25..50% vahele p.a., mis võib äsja turule saabunud väikerahaga vabalt juhtuda.

Ma selles mõttes Henno hoiatus-soovitusi väga ei materdaks. Kunagi Henry Blodgetilt küsiti et: kuidas sa võisid dotcome soovitada? -- mitte soovitamine olnuks liiga suur risk, kui need aktsiad lähevad üles ja ma ei soovita, on põrgu lahti.

Paistab et meie väike bull on hakanud ka oma mõju avaldama, aga ärme taha Blodgeteid siia. Liiga palju "Joe Six-Stocke" kärssas ära 2000.a. äkilise kliima tõttu.

Eesti keeles - tahtsin öelda et normaalne kui vahepeal keegi vaimustust piirab.
Hansapank ja ka Yhispank peaksid kindlasti laienema ida turule Venemaa, Ukraina, Valgevene jne. Kui laieneda nyiteks venemaale, siis kysimus oleks millisesse rajooni, millised oleksid perspektiivid, kas corporate vyi jaepangandus, millised tyystusharud.

Samas peaks ka silmas pidama mitte ainult finantsteenuse osutamist vaid ka kohaliku EESTI kui ka Baltikumi serviste ja toodete myyki, nyiteks Peterburi kanti myya myyblit, toiduaineid, autoosi, ehitusmaterjali.

Kaugemale nyiteks samuti vyiks rajada eelpool nimetatud riikidesse peamistesse linnadesse hulgimyygi laod. Kohapeal pakutav sortiment ja laoseis ei peakski ju olema eriti suur asi vyiks ju tyytada kataloogi alusel ja ka interneti vahendusel.

Samuti miks mitte kasutada samasid kauplus kette ka vylismaise toodangu jaoks. Lisaks vyiksid kasutada kyesolevaid kinnistuid oma toodangu ladustamiseks Hansa panga klientidest yriinimesed, mis iganes, siis nende businessi eesmyrk on: Kas service vyi mingi muu produkt.

Praegusel momendil on veel raha odav laenata ja tingimata tuleks laieneda. Samuti peaks samasugust pyhimytet kohalikule toodetele rakendama ka Lyyne riikides. Inglismaa, Saksa, Rootsi, Taani jne., sest neil on raha. Kasutades analoogset systeemi peaks hoidma costs minimum.

Pank peaks tingimata sellele minema , sest nyiteks Vene tollid on ju ikka topelt maksustatud EESTIle. Kaubandus Tyystuskoda on minuarvates internaly busy. Hyrra Ryytel annab jylle uusi punaseristi ordeneid vylja.

Lisaks tunduvad valitsuse kulutused liiga kyrgeks minevat. 15% elektrihinnale yhekordselt otsapanna? Ma ei tea. Sise auditit peaks tugevdama. Samuti peaks vaatama kohaliku businessi jyrgi ehk pankroti ylevytmine, sest Virumaa kaotas jyllegi 200 tyykohta Scanforesti nyol.

Peab lykkama, sest muidu ei saa- Kui sina ei vyta, siis vytab keegi teine! heheh Lets keep our options open! Go for it!
privador

17.09.2003 maksis Hansapanga aktsia 22.45 EUR

26.11.2003 maksis Hansapanga aktsia 18.25 EUR

See teeb languseks 18,7%. Mis siis juhtus Sinu arvates? Kas inimesed ei maksnud laenu tagasi? :)

Reedel lōpetas Hansapanga aktsia 23.40 EUR peal, see teeb alates 26.11.2003 28,2% tōusu. Kas vähem kui 3 kuuga on Hansapanga väärtus Sinu arvates 28,2% tōusnud? Kui Sa nii arvad, siis pole ehk tōesti pōhjust madalamaid tasemeid testima minna, :)

Kusjuures nagu ütlesin eespool, see ei pruugi juhtuda, aga vastav risk on kogu aeg ōhus. Ma ei ole kordagi väitnud alates 18 EUR juurest, et Hansapanga aktsiat ei tasu osta, olen tahtnud teadvustada ostjaile, et arvestagu ka sellise vōimalusega. Kusjuures tihti on need langused eriti kiired just esimestel päevadel peale trendi pöördumist ja kui turgu pidevalt ei jälgi, siis suure tōenäosusega on ka kaotus päris korralik.