Hansapank 400 krooni!

Viimastel päevadel pakuvad välispangad Hansapanga aktsia õiglaseks hinnaks kord 307, kord 294 krooni. Mina pakuks 400 krooni, kuigi mul ühtegi Hansapanga aktsiat ega optsiooni ei ole.

300 kroonini on veel 20% tõusta ja 400-ni kokku 60%. Arvata on, et psühholoogiline faktor takistab paljusid nii kallilt aktsiat ostmast, kuid sisuga pole sellel küll midagi tegemist.

Pank teenib rekordkasumeid ja laenude väljastamine suureneb kiiresti. Hoiuste kasv polegi nii oluline, sest välismaa annab laenu meeleldi.

Tõus näib jätkuvat vähemalt kuni kevadise aktsionäride koosolekuni. Hansa aktsia hinda kergitab seegi, et Eesti aktsiaturul ei ole usaldust või head lootust ühtegi teise ettevõtte vastu. Vähehaaval hakkab aktsiahindades ehk ka uus mull tekkima, mis tõstab tõusutrendiga Hansa valuationit.

mio,

ma ootan 400 krooni taset 2004 aasta lõpuks. Olen nõus kihla vedama, et 2002 ja 2003 aastal 400 krooni taset ei saavutata. Kuidas siis jääb?

Ei oma Hansapanga aktsiaid ega optsioone.
Alvar,

Sel sügisel ei paistnud Eesti aktsiate suhtes erilist müügisurvet üldse eksisteerivat. Sellisest uneajast võib tõus hõlpsalt tulla. Lisaks EL ja NATO uudised. Ida-Euroopa on maailma majanduse jahtumisele üllatavalt hästi vastu pidanud. See on pluss-skooriks ka Eestile välisinvestorite silmis. Vaata näiteks Hansa P/E suhet, kasumikasvu, Leedu potentsiaali jne. Kiire laenukasv ja buum Eesti majanduses kestab, kuni mingit tagasilööki ei ole, laenukahjumid ei kasva ja kasum ei vähene. Hansa naturaalne kasv on determineeritud kasvõi Eesti palgafondi kasvuga - 10% aastas. Sellele lisa laenukoormuse süvenemine ja kasv väljaspool Eestit.

Kuna Eesti majanduses on suur hulk soojust, siis Hansa tulemused võivad veel palju paraneda lähikvartalites ja pessimistid muutuvad optimistideks. Kui Eesti on EL-is, ei huvita jooksevkonto enam kedagi.
See sügis oli tõesti üllatav. Kõige nõrgemal perioodil (september-oktoober) aktsiate hinnad hoopis tõusid. Ma olen Talse indeksi kohta statistikat teinud ja see oli esimene kord, mil septembris aktsiate hinnad tõusid.

Ma näen positiivseid arenguid Hansapanga suhtes, kuid 400 krooni on ikka natuke palju. Pakuks 300.
miks 60% tõus palju on? selliseid tõuse on eelmistel aastatel sageli ette tulnud. suured numbrit hullutavad? vaata logaritmitud graafikul hinda.
Umbes 60% tõus on juba sel aastal toimunud, loodad, et tõuseb veel 60%? no way.

Suured numbrid hullutavad? Arvan otse vastupidi. Kui sul on valida 10 ja 100 kroonise aktsia vahel. Kumma sa siis ostaksid, kui kõik muud tingimused jääksid samaks. On tõenäolisem, et 10% ehk 1 krooni võrra tõuseb 10 kroonine aktsia kui 100 kroonine aktsia 110-ni. Kuigi tõus on mõlemal juhul 10%, usutakse enam 10 kroonisesse aktsiasse. See on psüholoogiline efekt, et aktsia on odav, kuna ta maksab vähe.
100 kroonisesse jällegi ei usuta, kuigi võib täpselt analoogiline ettevõte olla. Pikaajaline investor valiks 100kroonise, sest ta usub, et lühiajalise huviga investorid on 100 kroonist vähem ostnud ja see on sisuliselt odavam. Siis ei saa olla küll analoogilised ettevõtted.
Tegelt ma usun, et kui Hansapank splitiks aktsiaid (näiteks emiteeriks 1 aktsia kohta 3 juurde), siis võiks küll tõusu loota. Ka statistiliselt läbib fondiemissiooni teinud aktsia keskmiselt 3-4% tõusu. Kuna aktsia hind on odavam, meelitab see paljusid ostma. Usun, et see on põhjendatud, kuna Hansapank on praegu börsil kõige kallim aktsia (absoluutväärtuselt).
Uus põhjus ralliks - Hansa reitingud tõstetud?

Täna teatas Moody's Investors Service, et tõstis Hansapanga hoiuste ja võlakohustuste reitinguid.

Panga hoiuste reitingud tõsteti tasemelt Baa1/P-2 tasemele A1/P-1.

Pikaajaliste võlakohustuste reiting tõsteti tasemelt A2 tasemele A1 ja allutatud võlakohustute reiting A3'lt A2'le.

Moody's andis panga reitingutele positiivse väljavaate pärast Eesti riigireitingu tõstmist 3 astme võrra tasemele A1 käesoleva aasta novembris.
Täna teatas Moody's Investors Service, et tõstis Hansapanga hoiuste ja võlakohustuste reitinguid.

Panga hoiuste reitingud tõsteti tasemelt Baa1/P-2 tasemele A1/P-1.

Pikaajaliste võlakohustuste reiting tõsteti tasemelt A2 tasemele A1 ja allutatud võlakohustute reiting A3'lt A2'le.

Moody's andis panga reitingutele positiivse väljavaate pärast Eesti riigireitingu tõstmist 3 astme võrra tasemele A1 käesoleva aasta novembris.
isiklikult hoian hansapangast eemale.
Kunagi aastaid tagasi hakkasid saksa pangad eesti pisikestele pankadele laenu andma. Nüüd kus siinsed reitingud tõusevad ja saksas langevad on varsti saatuse irooniana ehk siinsetel pankadel võimalik hakata saksa pankadele odavat raha laenama :-)
cynic: nimele vastav kommentaar :)
Mina suhtun IMHO skeptiliselt hoopis Hansapanga kasumikasvu jätkusuutlikkusse. Seetõttu ei näe ka põhjust aktsiahinna tõusuks, kui, ehk siis ainult aktsia väärtuslikumaks hindamise läbi.

Kasum ei saa lõpmatuseni kasvada palju kiiremini kui elanikkonna sissetulekud.
Viimases Expressis on huvitav lugu Hansa-LTB ülesehitamisest, kui seda lugeda, siis jääb küll mulje et Leedu rahalehm on suuresti alles lüpsmata.
Jõudu, vist on aeg müüa kui nii julged ideed on õhus
Paavo Kangur - ära ole rumal!

ära kuule laste lalinat, nad mäletavad ainult 5 viimast aastast ome elust ega taju , kuidas majandus liigub tõusude ja langustega JA JUST NÜÜD ON ASI ALLES ALGAMAS!

Ma tõesti ei saa aru, miks peaks hakkama Eestil halvasti minema, siis kui enamus maailmast on kohe kohe kõige raskematest aegadest üle saamas. Mis saab, siis kui Euroopa majandus hakkab 5% aastas kasvama.
Praegu kasvab vaevalt 1% ja Eestil ei lähe just eriti halvasti
Ei tea palju on 400 kr aktsiaomanikke
eesti 7% majanduskasv oli tingitud sisetarbimisest peamiselt.
kust inimesed selleks raha said?
Kas vastuseks: Hansapank laenas?
riq - inimesed käivad tööl ja saavad raha