Millistes online aktsiamaaklerfirmades soovitaksite optsioonide ja futuuridega kauplema hakata?
Või on selleks mõned muud kohad?
LHV Traderi vahendusel saab ligipääsu nii aktsiatele, optsioonidele, futuuridele kui ka futuuri optsioonidele.
Meeldetuletus Kalle poolt chatis räägitu osas:
Ca 1 nädal enne futuuride lõppemist saab enimkaubeldavaks järgmise perioodi futuur, näiteks hetkel märtsi Dow Jones futuuri asemel juuni oma jne.
Seda aega käsitletakse siis ka nn. rollover perioodina, st. pikemates futuurides tekib piisavalt likviidsust ja spread paraneb, mis võimaldab pikema nägemuse võtajatel oma positsioonid ümber mängida ...
Üks moment, mis siit jutust välja ei tule - päevasiseseid ja ülöö tagatisi määravad maaklerfirmad oma suva järgi futuuridele. Oleneb kuidas maakler ja clearing-firma on settlementide osas kokku leppinud ja ka kaupleja maakleriga. YM, ES, NQ ja muude tuntumate puhul päevasisene tagatisraha 500-2000 vahel üldjuhul.
täna on käive veel märtsi futuurides. indeksifutuuride rollover peaks toimuma homme e. lepingu lõppemise kuu teisel neljapäeval.
sahtel
just nii, futuuride puhul siis ka last trade date on kuu 3. reedele eelnev neljapäev ...
just nii, futuuride puhul siis ka last trade date on kuu 3. reedele eelnev neljapäev ...
Rollover ikka igaühe enda valiku järgi? Kindlat kuupäeva mu teada pole.
VBI mai futuur on vist varsti atraktiivne?
Puhkuse, mul jäigi positsioon soetamata, ei pidanud riski/tulu suhet piisavalt heaks. Kui oleks kohe märtsi VBI futuuri maisse edasi rullinud, oleks saanud futuuri soetada 134.50 pealt, täna juba 142.00 saaks müüa.
Praeguse taseme pealt ma taas osta ei julgeks, kukkumisruumi on päris korralikult. Kuid see võib taas saamata jäänud tuluna tunda anda.
Praeguse taseme pealt ma taas osta ei julgeks, kukkumisruumi on päris korralikult. Kuid see võib taas saamata jäänud tuluna tunda anda.
Kristjan, VBI ronib aga ülespoole. Ei tunne futuuride hingeelu. Kas on juba hilja sisenemiseks? Või mis asjaolu võiks volatiilsusindeksit veel alandada?
Puhkuse, nii kui VIX kukub, tuleb ka VBI alla. VIX reeglina kukub siis, kui turg tõuseb või hirm väheneb.
VIX ajalooliselt kipub keskmiste juurde minema ning kuna praeguseks on see tuntavalt üle libisevate keskmiste, siis võib VIX ka kiirelt allapoole tulla. Seetõttu VBI-d täna osta ei julgeks. Aga tõus on olnud võimas tõepoolest.
VIX ajalooliselt kipub keskmiste juurde minema ning kuna praeguseks on see tuntavalt üle libisevate keskmiste, siis võib VIX ka kiirelt allapoole tulla. Seetõttu VBI-d täna osta ei julgeks. Aga tõus on olnud võimas tõepoolest.