Forexil treidimine

Forexi keskmine päevakäive: 1,6 triljonit dollarit
Võimenduse valikud: kuni 1:200 (sic!)
Väiketreiderite tuntumad brokerid: FXCM ja Oanda
Spreadid: 3-5 pipsi suurematel valuutapaaridel; Oandas eur/usd ja eur/gbp 1,8 pipsi, kuid suuremate liikumiste puhul muudab ise spreadi 3-10 punktini. FXCM stabiilsete spreadidega.
Teenustasud: spreadide sisse arvestatud tavaliselt
Väga likviidne turg.
Forexi pood on avatud 24/7, kuid nädalavahetustel mõttetu, spreadid suured ja liikumatu tavaliselt.
Võimalusi pakub palju, aga pisinüanssidega metsa panek tähendab kaotust - raske järjepidevalt teenida. Ootamisnärvi heade momentide jaoks vaja.
Kogu küsimus tundub selles olevat, et kuhu panna stop.

Niisiis, kas keegi treidib juba pikemat aega forexil ja kuda läheb? Kas scalbi või swingi peal? Eri aegadel erinevalt? Ise olen kümnendiku silmaga demotanud. Esimese demo accoundiga jõudsin aegamisi nulli. Nüüd istun demoga nulli tuuris pidevalt - ei liha ega kala.

Abesiki,

Kui aktsiate puhul on tihtipeale suur osa tegutsejaid väikeinvestorid (kelle hulgas ka ameerika koduperenaisi), siis valuutaturgudel on suurem osa institutsionaalseid kauplejaid. Väga suurte pankade FX osakonnad, hedge-fondid, kes on spetsialiseerunud ainult valuutale jne.

Ma ei näegi ühtegi võimalust nende edestamiseks nii infot kui kogemusi on neil kindlasti rohkem. Kui keegi selle eelise leiab, siis võib kaubelda, vastasel juhul mitte.

P.S. Ka LHV Traderi vahendusel saab valuutat kaubelda, spread kipub siiski 10 bipsi kanti jääma.
klepik. ma pole päris ühte meelt selles osas. eelise mõiste forexil on erinev kui aktsiaturul. siin on keskpangad, kes kontrollivad oma rahavooge, mõnikord harva sekkuvad ka kursi muutmisse. kuid kui turuosalised väga tahavad, lükkavad nad ka mistahes keskpanga kraavi. veel on korporatsioonid, kes maandavad ekspordi/ impordi riske - lühiajaliselt ei muuda eriti, kuid pikaajaliselt annavad sügavust. seal on lihtsalt niipalju suuri, et üks suur ei tee midagi, tema võimalused on ka minimaalselt paremad kui väiksel. suurte masside ühene liikumine määrab. neid igasusuguseid faktoreid arvesse võttes on lühema ajaperioodi liikumine vägagi kaoseline.
arvan, et eelise olemus forexil seisneb tehnilises pooles ja hirmuäratavalt filigraanses money managemendis. usun, et see on raske, kuid vahepeal läheb mõni valuuta võrreldes siduvpaaridega tasakaalust eemale ikkagi - neid scalbiks tabada on päris keeruline. ja tundub ka olevat momente, kus kogemuslikult riski/ tulu suhe on mõttekas.

Keskpangad sekkuvad tänapäeval fx turgudel kindlasti üha rohkem ja mis puutub suurematesse valuutapaaridesse siis võib öelda,et keskpangad on seal oma kohalolekust ja mõjust järjest enam märku andmas.Olukord võrrelduna lähiajalooga on siin kardinaalselt muutunud.Ja ka ei lükka spekulandid(Soros,GBP) sarnaselt 10-15 aastat tagasi toimunule mistahes keskpanka kraavi ja valuutakursse sama lihtsalt endale soovitud suunas,sest tänapäeva ülevõimendatud,deflatsiooni kalduvatel,rahvuslikult tasakaalututel(USA,Aasia kaksikdefitsiit-ülejääk) ja üha väiksema orgaanilise kasvuga majandustel ei ole võimalik lasta oma maksevahendit liialt tugevneda(kiirelt muutuda),peamiselt USD aga ka teiste naabrite vastu ehk lihtsamalt öeldes asi on too big to fail.Suuremate reservvaluutade kursse suunab-mõjutab lähitulevikus rohkem riik ja vähem turg.
http://www.alpari-idc.ru/ru/articles/forexmyths.php
ok, sry kaldusin natuke treidimise teema juurest ära, aga kõige levinum keskpankade tutvustus lõpeb sõnadega:
--- If the market participants really wants to take on a central bank, the combined resources of the market can easily overwhelm any central bank. Several scenarios of this nature were seen in the 1992-93 ERM collapse and in more recent times South East Asia. --
Keskpankade rolli kohta forexil on palju palju artikleid, aga treidimise jaoks seda ära kasutada on päris keeruline (top high-level mängumaa tundub). Ainult kui kesk-pika või pika trendi võimalusi teadvustades. Päris huvitav oleks muidugi kuulda, kuidas on keskpanga poliitikast näiteks 30 minuti perspektiivis kasu, kui seda tunda.

Ma ei usu, et enam on eriliselt suurt vahet tradinghouse`i ja väiketreideri võimalustel. Saadaval on igasuguseid täisautomaatseid roboteid (500 taala nt.), ilmselt ka forward-stepping backtestingu süsteeme, mustritundjaid, maatriksstrateegiatega turgu sõeluvaid programme jne. Mõned programmeerivad spets endale. Ja raha peab algatuseks olema. See tunne võib väga lihtsalt ka petlik olla. Ma ei tea, pole kogemust.
Nii nagu igal pool, kaotavad ainult lollid. Ei arvesta ühe või teise nüansiga. Paljud on õppinud oma vigadest ja hiljem edukaks saanud. Ükskõik kus kaotad, oled teinud vea. Peab kübe ajusid olema, et suuta teenida. Kui aktsiaturul ei teeni, oled loll. Kui forexil ei teeni, oled lihtsalt selle turu jaoks väheste võimete või teadmistega. Puht isiklik arvamus. (mina olen ka loll)
kalle, kahjuks ei mõista üldse vene keelt:)
Kauplen Forexil umbes aasta realse rahaga.Eelisteks on garanteeritud stop ja limit orderid ,mis täitmata jäämisel kompenseeritakse.Endal oli selline juhus ja fxcm kopenseeris mu saamata jäänud tulu 100% ulatuses.Väikespekulante on väga palju kuid statistkiliselt(ei ole kindlad andmed) 90-95% väikespekulantidest kaotavad oma raha.Ellu võib jääda juhul,kui omad töötavat süsteemi,mis ei pruugi vastata standartsetele arusaamadele TA-st.Tesisõnu mõtlemisainet peaks jaguma ja avastamist kui palju.Ise üritan ainult päevasiseselt ja üleöö positsiooni ei jäta kunagi sest kardan,et japsid teevad stoppidega 1:0

Edu
Seoses keskpankadega.Eelmine aasta BOJ sekkus väga tugevalt kuid sellegi poolest oli effekt lühiajaline ning turg läks oma teed.Üldiselt on turuosalistel enam-vähem teada, kas keskpank kavatseb sekkuda või mitte ning fxcm news plugin annab sellest ka ülevaateid,mis sisaldab ka tasemeid,kus keskpank sekkuda võib või kus asuvad keskpanga orderid.
vahva Topcat. üks küsimus mul sulle. kas oled täheldanud, et backtestingust pole kasu selle tavapärases mõttes ja kogu probleem langeb indikaatorite leidmisele, mis aitaks prognoosida võimalikku edasist suunda (välja arvatud uudiste interpreteerimine)?

Kaks tuntumat kommuuni:
elitetrader.com forexi foorumid
moneytec.com (sellesse on kokku reganud ainult neli eestlast)
Indikaatorid/ ossilaatorid näitavad juba toimunud sündmusi ja ma ise kasutan vaid üksikut neist,et näha olemasoleva liikumise nõrgenemist. Indikaatorid/ossilaatorid ei taha hästi töötada kuna forex-l on päevasiseselt 3 sessiooni neist kaks on väga aktiivsed.Seega mitteaktiivse sessiooni aeg hakkavad kõikvõimalikud indikaatorid oma väärtusi kaotama ning ei peegelda tegelikku seisu.Backtestingust on aga kasu oma süsteemi loomise.Kui saavutad head tulemused system testeril siis testi seda ka käsitsi demo accoundil.

Kellel on Metatrader, siis võin saata ühe jupi, mis tegi simulaatoris alates märtsist 10K-st 100K. Sada viga pidi asja juures küll olema, kuid ideid võib sealt saada.
abesiki,anna palun oma email.
abesiki45@hotmail.com
abesiki - olen sellega tegelenud nii 10 aastat ja nii mõnegi miljoni kaotanud (ka päevaga). Ja olen näinud, kuidas paljud inimesed on kõik kaotanud (sellega kaasneb hull jama muideks)
viimased 3 aastat on lõpuks raha minu juurde tulnud. sellel aastal olen kuskil 1500 punkti kasumit teeninud. kasutan 5 kuni 10 korda võimendust.
EI SOOVITA KELLEGIL SELLE ALAGA TEGELEDA, KUI JUST EI TAHA PROFFIDELE SPONSPORIKS OLLA!

Viies,

Enda rahaga või asutuse omaga (rääkides päevaga kaotatud miljonitest)?

sB
See, et seal palju kaotatakse, peaks olema hoopis julgustav uudis, et on võimalik lolli raha võita :)
tups, ole kena ja vaata ennem mõningaid selle inimese kommente kui nii ütled.
http://www.lhv.ee/forums/index.cfm?id=26899#48
Ma ei julgeks mitte kuidagi kohe öelda, et loll raha. Pigem on tunne, et ka väga arukas raha võib kaduda pikemas perspektiivis.
Bettie - ikka asutuse. BOJ interventsiooniga teenisin miljoni. järgmine päev kaotasin selle ja veel pealegi
viies. korraks meenutan enne küsimist momenti, kui vanemad ütlevad lastele: "vaata, et sa keelt vastu külmunud ukselinki ei pane!"
ehk siis siit edasi:
kas võiksid mõne sõna rääkida softist backtestingu ja turu jälgimise kohta ning indikaatoritest?
//i have traded forex for years, and trade a fund for a living. you wont find many full time traders on forums, so it can be a bit deceiving as to how many people are actually making consistent profits. i have at least 20 associates that trade forex for a living, and most of them stick to a strict, well researched strategy. i am always preaching to the members at Forex Factory to read as many books as you can. that was the key for me. when you have the adequate knowledge base, learn to program and start developing models. you wont get rich buying systems or following blackbox signals. you have to get in there and get dirty, writing the code yourself, taking ideas that you read and turning them into code to see if they work. like anything worthwhile, you will run into every trial and tribulation in the book. dont let them stop you.//

tundub, et kõige kobeda jaoks on vaja aega ja energiat ning palju ideid.