Oleme hetkel piiranud kasutajanime muutmiseks saadaval olevat aega, sest eeldame, et seda tehakse korra kui esimest korda sisse logida. Soovi korral saame omalt poolt muuta.
Palun muutke minu kasutajanimi endiseks krista ilma numbrita. Tänan!
Kui oleks hea asi, siis töötaks ilma õpetamiseta.
Meil ei olnud paraku vanas foorumis kasutajanime unikaalsuse kontrolli ja kristasid oli üsna palju. Soovi korral saame kasutajanime mõneks muuks meelepäraseks muuta.
Kas kõik kristad said endale nüüd numbri?
Kummalisel kombel, ma mäletan, et siin registreerudes ma soovisin Krista kasutajanime, kuid kuna see oli võetud, siis võtsin ilma suure algustäheta… seega tundub, et vist ikka oli unikaalsuse kontroll ja see arvestas ka tähekujuga.
Kuidas on minu vanade postituste, kommentaaridega, kui ma muudan kasutajanime, siis ka nende juures nimi muutub, ma oletan?
Mõtlen selle valiku üle…
Uues foorumis sai esimene Krista ilma numbrita, järgmised juba numbriga.
Vanasse foorumisse tekkis aegade jooksul mitmeid sama nimega postitajaid. Ilmselt mingitel hetkedel see kontroll ei töötanud.
Vanad postitused saavad ka “uue” kasutajanime külge kui seda muuta.
Kas teile endale ei tundu natuke imelik sellise pooliku asjaga turule tulla? Kas arendajad ise on uhked selle käki üle ja patsutavad teineteisele turjale, et “hästi tegime”.
See on test.
Kust ja kellel selline huvitav mõte tekkis? Arusaadavalt on vaja reguleerida, et kasutajad iga päev nime ei muudaks, aga seda tuleks piirata näiteks selliselt, et kasutaja saab ise ainult ühe korra oma nime muuta (mistahes perioodis) või muuta nime korra kindlas ajaperioodis. Edasi läbi adminnide.
Praegu on igal foorumi kasutajal sellest ebaselgest ja mittearusaadavast disainist, uutest funktsionaalsustest ja teistsugusest struktuursest loogikast (ja sellest infinite scrollist) pea sassis. Viimase asjana tahab ta mõelda sellele, et muudan kiiresti oma kasutajanime ära, sest “homme” enam ei lubata.
Üldiseks tagasisideks: Praegune kogu foorumi kasutajakogemus jätab mulje, et UX disainereid pole kas üldse kaasatud, neid on kaasatud liiga vähe või on kaasatud vähese kogemusega UX inimesed. Praegu kumab läbi, et võeti mingi white label, framework vms, lasti peaaegu külmalt peale ja vaadatakse mis juhtuma hakkab.
Tootejuht ja disainerid võiks ikka rohkem koostööd teha, siis on arendajatel võimalik ka õigeid asju arendada. Praegu jääb mulje, et keegi alustas selle projektiga oma teekonda IT-maailmas…
Üldiselt sooviks aga jõudu ja jaksu kiirete otsuste, põhjaliku läbimõtlemise ja implementeerimise teel. Foorumi ümbertegemine võibki olla vajalik ja põhjendatud, kuid seda tasuks teha läbimõeldult ja kasutajasõbralikult. Edu!
Selle “uut- tüüpi- foorum versus vana- tüüpi- foorum” kohta on vanadel eestlastel paar rahvatarkust: 1. Toimivat/töötavat asja ei maksa näppida, 2. Liigne agarus on ogarus.
Kuidas saab kasutajat ignoreerida?
Ära lihtsalt ava.
Puudub valik “Ignoreeritud”. On ainult “Normaalne” ja “Vaigistatud”!
Just, ka mul pole seal “ignoreeritud” valikut.
Mida tähendab, kui osa numbreid on kollased?
Tundub, et see oli kogemata meie poolt lahti tegemata jäänud. Nüüd on “ignoreeritud” valik olemas.
Avan teema, siis mind ei suunata viimase lugemata postituseni. Ise peab ülespoole kerima. Kas selle saaks korda teha? See on praegu kõige häirivam.
Valmiskirjutatud postituse muutmine ei paista töötavat kui tekst sisaldab emojisid, salvestamisel viskab 403 vea.