Fondidesse investeerimine

Seega siis tundub, et läheb järgmine nädal LHV-e kaudu ivesteerimiseks.

Portfell siis järgmine:
1. Hansa Venemaa aktsiafond
2. JF Asia Diversified
3. JPM Latin America

Mida kogenumad ivesteerijad arvavad???
Lisan siia juurde, et oodatav tootlus aasta keskmisena oleks 10 - 20%, kas sellise tootlus oleks realne investeerides:

1. Hansa Venemaa aktsiafond
2. JF Asia Diversified
3. JPM Latin America

Ette tänades kõigile.
Mida arvata sellisest portfellist???

Templeton Asian Growth
JPMF Europe Dynamic
Franklin Mutual Beacon
JF Pacific
Hansa Ida-Euroopa
Hansa Venemaa
www.etfconnect.com on hea sait, kus saad lähemalt lugeda erinevate ETF-ide kohta.

Aastiast meeldib mulle endale (kui huvitavad arenevad piirkonnad) GRR - arvestatav osa Indiat ja Hiinat.

Ladina-Ameerikast jääb jah ainukese huvitavana silma ILF, mis järgib iShares S&P Latin America 40 Indeksid.
Võta pigem KIE (Kesk- ning Ida-Euroopa) fond. 9-l juhul 10-st on Venemaa osakaal maade lõikes üks suurimaid või suurim. Seega on riskid võrreldes 100% Vene fondiga veidigi rohkem hajutatud, kuid korralikku tootlust põhjust endiselt oodata.

Kuna tundud riskilembeline, siis võiksid ju vaadata ka mõnda emerging makets fondi ning kolmandaks äkki midagi arenenud turgudelt, et riskitaset siiski veidigi ohjeldada. Seega näiteks:

1. SEB Kasvufond (KIE)
2. SEB Emerging Markets (nii Ameerika kui Euraasia mandri arenevad turud)
3. SEB Nordic või SEB Global näiteks

10-20% tootlus on reaalne, ise asi mis perioodi jooksul.

kristjan vist magab, tavaolukorras oleks siin juba mõni Türgi fondi teemaline nali.
Sellist summat fondide vahel pole mõtet jagada.
Investeeri ühte fondi -suurem risk suurem tulu-. Ise soovitaksin Venemaa fondi, kuid pead olema kannatlik ja mitte rabelem.
10-20% tootlust järgneva 12 kuu jooksul. Ons see reaalne. Samas kui vaadata Hansa Venemaa raporteid siis praegu jookseb asi ilusasti. Olen valmis riskeerima.
Talk , ole julge ja õnn kaasa... iga algus on millegi algus!
to reno11, olen ka ise mõelnud sama. panna yhte fondi. hetkel kõige suurema tootlusega fond Hansa Venemaa. Olen ma õigesti asjadest arusaanud? Kas seda Hansa Venemaad praegu mõistlik osta? Eelmine aasta Hansa Venemaa tootlus 104%
Tänud Leiko, tundub et lõppes kannatus. Kysin siis nii. Millistesse fondidesse Teie paigutaksite raha, et teenida järgneva 12 kuu jooksul 10 -20 % tootlust???
hansa ida euroopa kinnisvarafondi. aga pärast 12 kuud tõmbaks sealt ilmselt ka rahad välja ;)
Kõik mille tootlus viimase aja jooksul on olnud eriti kõrge, selle parimad päevad on tõenäoliselt mõneks ajaks möödas. Jätkuv 100% aastatootlus on peaaegu sama võimatu kui pidevas õnneseisundis viibimine. Vahepeal peab musti päevi ka olema, et uus õnn jälle terendaks.
Ma ootaks momenti, mil toimuks mingi asi, mis viiks korraks fondi hinna alla, siis rabaks, praegalt nad liialt tõusnud, et liituda. Fakt on see et langus tuleb...
talk

selle aasta mais kukkus Venemaa turg 8 päeva järjest ja tulemuseks oli -25%

veel mõni nädal hiljem oli langus aasta tipust -32%

küsin otse: kas saad endale lubada 25% investeeritava summa kaotust? kui vastus on EI, siis Venemaa fond pole Sinu jaoks
OPEC on otsustanud vähendada toornafta tootmist. see võiks mõjuda energeetika sektorile positiivselt. Äkki sellised indexiaktsiad nagu USO (US oil fund) või XLE (energy SPDR - ETF)
Minu meelest kasutatakse inimeste riskitaluvuse testimisel valesid termineid. "Aktsiaturg võib nädalaga kukkuda 25%, kas olete valmis selliseks kaotuseks". Turu langus pole kaotus niikaua, kui seda pole välja võetud. Nii nagu tõus ei ole võit niikaua kui seda pole välja võetud.
et kui ma oma kahjumis pos kunagi ei müü, siis kahjumit ei saagi? :)
Kui sa oma kasumis pos kunagi ei müü, kas sa siis kasumit saad? :)
10-20% aastas on minu meelest absoluutne miinimum:-). Ise soovitaks ka Euro kinnisvara fondi, aga sel tuleb silm peal hoida ja õigel ajal raha välja tõmmata. Ise olen seal hoidnud raha viimased 4 nädalat ja olen 4% plussis.
mutionu, miks ma peaks kasvavat pos müüma kippuma? pigem hoian, kasvõi pensionini. õigesti tegid need kes hansat hoidsid, mitte ei müünud kuna hind oli jälle 20% tõusnud. ja teistpidi, miks ma peaks hoidma miinust kasvatavat pos? õigesti tegid need, kes tallinki mõistliku kahjumiga müüsid.