eurolaulpidu

R.R
Esmamulje oli jah "Ruslana-koopia" aga see mulje kadus 3-4 sekundi pärast.
Inimesed kes on alates lapsepõlvest rääkinud eesti keelt (ehk eestlased) ei oska paraku eesti keele ilu kuulda, ja mind ei imestaks ka kui üldarvamusi ühe või teise artisti kohta mõjutab hääletamist. Tulemuseks mitte-midagi ütlev võitjalugu. Parem kui näiteks mina või Somm Tallinnast valiks võitjat ;-)
to stefan:
minagi oleks paigutanud Sven Lõhmuse loo arvatavasti viimaseks.
aga ei saa märkimata jätta, et võitja otsustamise järel Estonia winner odds'id tõusid.
ja samas eelmisel aastal kaotasin Rootsi loole panustamisel veidi rahagi.
(too oli ju hea lugu,või mis?)
nähh: winner odds'id muidugi langesid
Enda tutvusringkonnast võin öelda, et Ithaka laul meeldib ainult 40+ vanadele peerudele. Ja seda ka rohkem meestele, naised valisid outloudzi. Sõpradele ja sõbrannadele meeldib suures enamuses Getteri laul. Aga seekord tegi suure töö ära juba zürii. Usun, et paljud jätsid ithaka poolt hääle andmata, kuna zürii antud 3p kahandasid superfinaali jõudmist märgatavalt.

Ise arvan, et kõige õigem oleks saata Kerli Kõiv eestit esindama.

Ahjaa, Getter on niiii nunnu :D
Juhtusin kogemata kuulma finaali esimest lugu, mis oli Itaka-Gürtselea, ja tagantjärele toda Go-Getteri võidulugu. Ma ei saa aru, kuidas te neil kahel üldse vahet teete. Mõlemad kubisevad stampidest ja oleks justkui juba sada korda kuuldud (mis on eurovisiooni püha ürituse jaoks muidugi pigem kasulik).
Tegu on popmuusikaga, kõik need lood kubisevad stampidest.

Mu meelest oli Ithaka lugu omanäolisem kui see äraleierdatud nais-Bieberi teen-pop, mis lõpuks võitis. Samas, Eurovisioonil ning laulude musikaalsel kvaliteedil ei ole nagunii suurt midagi ühist.
Oleneb, mida te vaatate. See Eurovisioon võiks olla üks väljund, aga seda saab kasutada ainult üks artist / punt. Eesti Laulu suurem eesmärk peaks olema ka väljapool Eestit olevate produtsentide huvi Eesti artistide vastu. Suurepärane. Getter võitis, väga hea. Lõhmus ütles, et Getter vajas promotsiooni, aga näe mis nüüd välja kukkus. Näha, et tegelikult on võistlus muutunud tõsiseks arenguplatvormiks, arvestades ka neid välisartiste. Koit Toome võib kurta, et solgitakse turgu, tegelikult kvaliteet ainult paraneb.

Olenemata kas ja kes läheb Eestit esindama, ikka vaata Eurovisiooni. Meil on aeg unustada, et lugusi tehakse euroka jaoks, eesmärk tuleb seada laiemas vaatevinklis.
winger:
mäluvärskenduseks tuletan meelde et Cub Kung-Fu ei pääsenud Eurovisioonile samuti Moonwalk, nad vist ei võistelnudki samal aastal
Jah, kõik on õige. Allikas wikipedia: Eurovisiooni_lauluvõistluse_Eesti_eelvoor

2003 - Vanilla Ninja - Club Kung-Fu*
2004 - Neiokõsõ - Tii
2005 - Suntribe - Let's Get Loud* (10583 hääletajat). Laura - Moonwalk (9905 hääletajat). Vahe 678 häält. Allikas: eurovisioon.ee

Järelikult: see effin päkapikudisko vaniilse ninja näol pani sita esmalt keema, mis tekitas absoluutse toksikoosi järgmisteks aastateks. Tii oli täiesti omaette nähtus. Moonwalk oma kontrabassi käiguga eristus sedavõrd, et see jäi kõrva juba esimesel esitlusel. Sealt sisuliselt algas Laura tõeline tähelend. Suntribe'i Let's Get Loud tuletas äärmiselt valulisi mälestusi - sitakeemine pole teile mingi ninnu-nännu nähtus, rääkimata mälestus selle kogemisest - ja selle võit oli minu kannatuse viimane piisk. Ma mäletan seda pinget võitja väljakuulutamisel ning seda äraütlema suurt raevu, et sellise potentsiaaliga lugu kui Moonwalk pidi alla vanduma päkapikudisko austajatele. Kui ma ei eksi, siis paljud, kaasa arvatud ka professionaalne žürii, nõudsid hääletussüsteemi muutmist, et tiinerit oma essemessidega asja jälle ära ei teeks. Siit see seos, mis oli faktiliselt vale, kuid absoluutselt omavahel seotud.

Sven Lõhmus tahtis Suntribe'ga tegelikult Euroopat vallutama minna. See oli tema n.ö. ära karanud Vanilla Ninja asendusvariant. Lõhmusel on mingi erakordne võime kaotada oma artiste. Laura on nüüd jäänud. Igal juhul võiks Lõhmus tõesti ka Eurooplaste peale seda kõike katsetada. Kuna ta on ka tegelikult andekas produtsent, võiks asi minna rohkem ka kvaliteeti.

* - NB! Need, kes ikka ei kannata, palun pakid siia panna
Eks ole näha, mis sel aastal Sognu katsetusest saab.
Lülitage Iiri finants- ja poliitilise kriisi nimistusse ka Jedwardsi. Tunne, et nende toimetus toob kaasa vajaduse kreditooridega laenutingimused uuesti läbirääkida :-)
Küll prantslased selle finaali ära Sognutavad, siis saab Carla Bruni ka õhtujuhiks
Kahju muidugi et kõikide transameeste märg uni Dana ei saa finaalis enam oma võlusid esitleda
Tagantjärgi tarkusena Eesti oleks sama looga võinud võita kui Rockenfeller Street asemel olnuks nimeks Krasnõi Ploshad.
Kui Eesti sooviks võita, siis tuleks tellida laul Rootsist - nii nagu tegi Azerbaizan.
ABBA stiil ikka veel ruulib.
Ma arvan et eksperimendi võtmes peaks sama lugu ja esineja esindama kõiki riike Eurovisioonil, põnev oleks vaadata kes
hääletuse võidab.
Peab ütlema, et ainukesed artistid, kes euruvisiooni kuulajaid haigutama ei ajanud on Juur ja Kivirähk. :)
Ringvaate otsesaates kõlas paremini. Aga ka sellel pole viga - Jakko Maltis - Homme siin
Järgmisel aastal tuleb ka "American Song Contest" NBC kanalil.

https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/melodifestivalen/a/4199eG/kontraktet-paskrivet-amerikanskt-eurovision-blir-av-2022
(rootsi keel)

Hm, mu mu kommentaar siin üleval 27.02.2011 oli äkki natuke liialdatud. ;-) (Aga hea see lugu on.)

Ithaka Maria - Hopa'pa-rei! EESTI LAUL 2011
https://www.youtube.com/watch?v=yBZGn1ZaRs0