eurolaulpidu

niisama...

pugemine on profile solvav,mitte viisakus.

valetamine on profile solvav,mitte kompliment.

ja turg,aktsiaturg ei valeta mitte kunagi,kõik on nii nagu on ja mitte teisiti...

...jne...

Veel sõnakasutusest (vt. üleval).

Eesti keeles ei ole sõnal "neeger" halba varjundit, ent maailm ei piirdu ainult Eestimaaga. Seepärast tasub globaalset trendi jälgida ja öelda "mustanahaline" või "afromees". Mustanahalised, kes Eestis viibivad, ei tea kahjuks ülalmainitud siseinfot - kuskil pole kirjas, et "neeger" on meil ok öelda ja viitab vaid rassitunnusele. Kuigi ma ise vahel teatud seltskonnas ka n-sõna kasutan, et tarvita ma seda kunagi n-te juuresolekul või laiemas ringis.

Mine Harlemisse ja tee mõnele shokopoisile selgeks et sa oled Eestist ja võid teda kutsuda seepärast neegriks. Ekstreem.
Huvitav oleks teada, kuidas itaallased omas keeles saavad hakkama "musta" ja "neegri" eristamisega? :[
teremere,
kas nii võib öelda, et hiinlased on kusejoojad?

Juba terve nädalavahetuse figureerib Yahoo enimloetud uudiste edetabelis sõnum, et rohkem kui 3 miljonit hiinlast joovad omaenese pissi, kuna peavad seda tervislikuks.
et kuidas itaallased omas keeles saavad hakkama 'must'-'nero' ning 'neeger'-'negro' eristamisega,on kahtlane lugu jahh...

Aga need hiinlased,heisenberg...nohh,kui juba 3 miljonit ühest miljardist joovad oma uriini,on ilmselt täiesti põhjendatud ka ülejäänud 997 miljoni tegelase urinohoolikuteks nimetamine?

...ehk siis, kui sarnaselt hiinlastega näiteks 0,3 %-ti ehk ca 30.000 eestlast on...ooo-ooo-ohoo-d...,siis võib ühte miljonit eestlast nimetada samuti...oo-oo-ohooo-deks...
:-D

ei ole ka itaaliakeelsel 'negrol' mingit halvustavat tähendust.Selle sõna kasutamisest soovitan siiski hoiduda,nii Itaalias kui ka eestis.Eriti siis,kui tuleva eurolaulupeo ajal kaks-kolm suurt ja tugevat,punnis musklitega tumedanahalist aafromeest peaksid juhuslikult tänaval vastu jalutama.Neile võrdub sõna neeger-negro sõnaga ori.Valge inimese poolt lausutuna tähendab see: anna mulle palun peksa...
:-D

ja heisenberg,võksid samuti oma "kas nii võib öelda"-t eelkõige katsetada asjaosaliste peal...

Masendav et jälle ei suudetud valida õiget laulu. Oli olemas laul mis eristus, mis oli ilusas Eesti keeles ja mis esitles väga hea laulja - ja siis valiti hoopis väga keskpärast lugu. Club Kung Fu mis samuti tegi Sven Lõhmus oli hea, ja sellest on jäänud teatud sound ka tänavuses loos, aga Ithaka Maria oleks pidanud võitma.
Rahva hääl on kõikvõimas ja pime.
Miljon kärbest ei saa eksida - sitt on maitsev.
Kust kohast ,Sa Somm neid pärleid võtad?
:D
Viimane oli hea. Võtan kasutusse , kui lubad.

Palun.
Mõned lihtsalt jäänud mällu.
Pakun, et Eesti majandus kaotas sadu miljoneid goodwill-eurosid mis oleks toonud Ithaka Maria ja tema lugu. Aga äkki Eesti on piisavalt rikas et niimoodi resurssidega raisata. Masendav.

http://www.youtube.com/watch?v=z6eIFYJwoWc&feature=related
Minu meelest on Ithaka Maria lugu sulaselge sitt, Balkani stiilis leelotamine tuldpurskavate kahurite ja muude vidinatega. Hea meel, et ei võitnud. Hoidsin pöialt Orelipoisile.
Maitseasjadest vaielda ei maksa.
Gyrcelea-Ithaka-Maria, nagu ka tema õe Egerthylea-Rhe-Danoa-Ishtar, probleem on nende säravas nooruses. Need Kroonika lood ja esikaaned. See 16-aastase kuramaaž Tomi Rahulaga. Eestlased veel mäletavad (õigem öelda ei ole unustanud) lugu BestB4 - Ma armastan luuserit. See bänd suutis genereerida ka muid värvikaid asju. Nii veider kui see pole, siis selle aasta Ithaka lugu oli täiesti kuulatav. Ka Rolf Roosalu. Reeglina nende looming asub väljapool mõiste "kuultava muusika" piire.

Üks olulisemaid faktoreid Eesti Laul ürituse puhul on tema eesmärk - genereerida Eesti muusikat. Kui ma nüüd väga ei eksi, on Eesti Laul eelvoorudel suur ESC välismaa fännidest vaatajaskond, kuna see üritus suudab kokku tuua palju head muusikat. See, et lugu läheb Eurovisioonile on boonus, oluline et üritus ja üritusele tehtud lugu tooks sulli ja respekti autoritele.

Sven Lõhmus tegi seda jälle. Minu jaoks Eesti Eurovisiooni kaasaelamine suri peale seda kui Laura Moonwalk kaotas 90 häälega Vanilla Ninja Kung-Fu Club loole. Andmine oli tollal räige. Mõlemad lood olid Lõhmuse omad. Tulemus? Mis asi see Kung-Fu Club on? Moonwalki kuulan umbes 6x aastas + mõnede HiFi süsteemide peal. 581c on siiski mu eelistus.

Täiesti omaette küsimus on palju Melodiefestivalen eelvoorudes või mitte esimeseks tulnud lood ei too Rootsile gaziljon SEKe.

Üks rusikareegel siiski on - kõik lood, mis on Eesti Euroka kinni pannud, on muutunud hiljem kuulatavateks.

Et see (halb) mälestus ära ei tuhmuks:
BestB4-Suveöö tuliseid tundeid toidab
BestB4 - sa valisid mind
BestB4- Ma tahan sind
Soovitan vaadata ja õppust võtta.
Maitse üle ei vaielda vaid kakeldakse.
žürii ja televaatajate punktid

Žürii:
Valss - Orelipoiss - 10 punkti
I Wanna Meet Bob Dylan - Outloudz - 9
Don’t Want Anything - Jana Kask - 8
Rockefeller Street - Getter Jaani - 7
All & Now - Rolf Roosalu - 6
Smile - MID - 5
Baby Had You - Victoria - 4
Hopa'pa-rei! - Ithaka Maria - 3
The Storm - Mimicry - 2
Be My Saturday Night - Noorkuu - 1

Vaatajad:
Rockefeller Street - Getter Jaani - 15679 häält - 10 punkti
Hopa'pa-rei! - Ithaka Maria - 12069 - 9
I Wanna Meet Bob Dylan - Outloudz - 10747 - 8
Baby Had You - Victoria - 7072 - 7
Valss - Orelipoiss - 5441 - 6
Don’t Want Anything - Jana Kask - 3364 - 5
Smile - MID - 3264 - 4
Be My Saturday Night - Noorkuu - 3121 - 3
All & Now - Rolf Roosalu - 1548 - 2
The Storm - Mimicry - 885 - 1
Luuseri loost rääkides on minu arvates Best B4 versioonist parem Nylon Beati originaalversioon. Ja üldse, neist eurovisiooniheliloojatest on mitu juba 90ndatel oma säästubändiga alustanud, kui Mr Happymani näiteks meenutada või teist Lõhmuse vaimusünnitist, surematut Black Velvetit, kes miksis odavat tümpsu meela hindihäälega. Ütleksin, et BestB4le, mis oli ikka enam vähem profilt produtseeritud, teeb silmad ette ka nende oma koopiabänd B-Jeans (koopia koopia - nagu Sulo, kes kaverdab Karl Madise kavereid). Seal oli veel keegi tüüp, kes ei osanud ei laulda ega tantsida, aga lahkus "bändist" mitte sellepärast, vaid kuna tema tööandjale ei meeldinud, et noorsand käib õhtuti laval puusi hööritamas ja maki saatel suud liigutamas. Pidada asutuse imidzhile kehvalt mõjuma. Veel meenub 6-Pack, mis oli kõikide poistebändide säästuvariant, osales ka keegi ajaloo hämarustesse vajunud kunagine Mister Estonia vms Eesti meheilu hindava konkursi laureaat. Maabaar, lauludele vahele mölisev Sky Pluss diskor ja viin mahlaga. Klassika.
Camp ühesõnaga, kõva.
To: Stefan
Ithaka laul ju aastate taguse Ukraina pop-ööbiku (Ruslana, Wild Dances) hale vari ...