Enda huvide eest seismine ja suurriikidega heade suhete hoidmine ei tähenda oma huvide kaitsmisest loobumist või lömitamist Liitlaste solvamise asemel tuleb jääda konstruktiivseks, seista rohkem oma huvide eest ja siis võetaksegi võrdväärse partnerina.
Õige. Mina ei oleks Trumpi asemel samuti liitlasi solvanud, nende ohverdust pisendanud, aga siin me nüüd oleme…
Taiwan ongi Hiina
Natuke deja vu peaministriajaga. Kõigiga tülli, kuni lõpuks jääb täitsa üksi.
Tundub, et mõne jaoks on uudis et EU kõrge välisesindaja ametikoht nii või teisiti ei meeldi EU komisjonile. Küsimus on vaid selles, kui pehmo ehk kui mugav sa seal EU suurriikidele oled. Kaks eelmist esindajat olid komisjoni jaoks mugavad, praegune mitte.
Tundub, et mõne jaoks on ka uus teadmine, et EU suurriigid soovivad EU liikmete koostööd siis, kui jutt käib kohustuste jagamisest ja arvete maksmisest. Välispoliitikas tehakse koostööd suuresti deklaratiivselt, EU suurriigid püüavad omi huve väiksematele EU riikidele peale suruda. Eks ka omavahel ole EU suurtel kanu kitkuda.
Katsugu Kallast pimedalt vihkajad korraks sellest konkreetsest nimest lahti lasta ja mõista, et EU kõrge välisesindaja ametikoht on konfliktne EU sees nii või teisiti.
Pimevihkajad peaks valmistuma Kallase tagasitulekuks. Kunagi see juhtub ja ei imestaks, kui ta soovib uuesti kohalikus poliitikas tegutseda. Käige arsti juures, varuge endale tablette jms.
Riigikogusse koos jukukalle ja luisaga vast ikka saab. Kahjuks praeguses ametis läheb tal suht sarnaselt peaministriametile. Kannatame ka meie päris otseselt, kui EL ei ole tugevat välispoliitika juhti. Ja lugesid ikka artiklit, ta on juba isegi Euroopa Komisjoni presidendiga tülli läinud.
Sellest konfliktsusest on varemgi kirjutatud/lekitatud. Mis iseenesest vastab ka tõele, ehk Leyen ongi tohutu tsentraliseerija ja ainuvõimu ihaleja. Aga kummaline, selline viimase aja intensiivsem lekitamine. Kelle huve või agendasid seal taga stimuleeritakse?
Kajast EL uut liidrit ei saa. Kas temast hoopis tahetakse vabaneda?
Venemaa-Ukr sõda saab piiri. Tuleb, oleme sunnitud, hakata taastama Venemaaga suhetid. Ka majanduslikke. Seal aga Kallast näha ei taheta.
Mingit EL - Vene - NATO sõda ei tule.
Eesti poliitikasse ta vaevalt tahaks ise maanduda. See oleks ikka korralik vaimne hoop ning devalvatsioon. Siia tagasi tulles on ta rikas nagu printsess ja ilmselt deklareerib - ma nüüd võtan aja maha ja veidi puhkan sellest tohutust panusest, mida ELs tegin.
Ei hakka venemaaga keegi suhteid Euroopast taastama. Sakslased on väga suures hirmus, et nemad on järgmised. Lugu on teine kui Afd peaks võimule saama. Kui Euroopa rohepöördele pidurit ei tõmba ja ei hakka päriselt tähtsate asjadega nagu n majandusega ja energiapoliitikaga tegelema, siis võivad Euroopas teised meeleolud levima hakata.
Edit: mõelda, endine EL välisminister koos jukukalle, kojamehe ja luisaga koos riigikogus arutamas koos n pensionäride bussipileti hinna üle.
Edit: siim üritas ka üksvahe Viimsi vallavanemat mängida, aga ei tulnud nagu välja eriti?
Mul on kuri kahtlus, et hakatakse. Siis kui tuleb uus poliitiline meeskond. Meil pole mingeid ressursse. Uus poliit jõud, u üks-kaks aastat, on juba ootel. Rääkimata, et raha…ettevõtjad, tööstus ilmselt juba tõmbavad niite - me vajame odavaid vene ressursse. Mis oleks ka mõistlik. Domineerima hakkab veidi enam pragmaatika. Ideoloogiad (mis kunagi ei tööta), heidetakse kõrvale. EL ja ka päris palju siinseid kohalikke, elavadki ju ideoloogiates. Moraalsed, vooruslikud mõtte-naiivsuse-idealismi fantaasiad. Eluvõõrus kokkuvõttes.
Alibi muidugi, et nad - Venemaa, ei taha meid EL torkida. Mingeid häid põhjendusi selleks pole tglt.
Vene imperialism piirdub ju Ukrainaga, on alati piirdunud. Lihts. vastu nina EL ja NATO laienemisele. Imelihtne. Ei tasu üle mõelda, ega hirmutada iseend. Putja ei saanud lihts. nõustuda, kuidas Ukraina lahmakas ära libiseb. Pesueht huvisfääride poksi match.
rinx, endal ei ole paha sellist saasta postitada? Irw@vene imperialism piirdub Ukrainaga? On alati piirdunud? Häbi ei ole selline moraalne v ärdjas ja valetaja olla?
Olen alati imestanud, kuidas kunagi normaalsed inimesed muutuvad Venemaa kummardajateks ja oma rahva ja riigi vaenlasteks. Ilmselt mingi isiklik kibestumine ja majanduslikud raskused jne.
pahurik, tänud. Olid normaalsed ajad, on hetkel ka …nii suures piirdes. Kerge pole vast hetkel enam kellelgi. Mind isikl. vaevab kõige enam perspektiivi puudumine - vaade, kuhu me eeskätt riigina liigume. Vaimses plaanis. Plus totaalselt p3rse keeratud ühiskond - see on veel kõige suurem risk. Eales ei tohiks rahvaga /eestlusega midagi sellist teha nagu reffid tegid meiega ukroode sisse tassides. Eales! See on katastroofi tee sillutamine.
Venemaad ju ei kummarda, see on tõlgendus. Pigem realiteet. Tunnetus, et ehk me suhete normaliseerumise suunas siiski liigume. Aga mis EL-l üle jääb? Odav ressurss on vajalik. Ma nt. Vene riski ise hindan suht 0ks. Hull peast?
Meie riiki ikkagi on reetnud päris korralikult need, kes hetkel seal valituses otsuseid langetavad. Neile paneks küll riigi reetmise sildi külge.
Vaatame, vbl. ma eksin. See pole suur mure. Aga tõsi on ka see, et pettumus on ajaga aina kasvanud, eriti Eesti ja mannetu EL projekti teemal. Minu ideaalis, ma tahaks et me oleks palju iseseisvamad, suveräänsemad. Peremehed. Vähem koogutamist, allumist. Rohkem karakterit ja iseloomu. Siiski usun, et vaimne optimism tuleb tagasi…u 3-5 aastat ja ehk suuremad muutuse leiavad aset.
Kaja oleks muidugi tugev kandidaat Ukraina välisministri kohale. Zelinski teeb talle ilmselt kohe ettepaneku.
selge, sul on isiklikud probleemid, aga kas see paneb sind räigelt valetama, teisi rahvusi sõimama solvavate väljenditega ja mingit Venemaa kummardamise juttu ajama? Sa ikka ei saa reaalsest elust üldse aru, reform ja EL on just olnud sinu iidoli Venemaa kummardajad, sealt ongi enamus probleeme pärit, et seoti end Venemaa odava toorme nõela otsa.
See, et meil ei sünni lapsi, ei ole EL süü., ikka meie endi ja EL lahkumine ja Venemaa rüppe suundumine ei muuda seda, vastupidi, siis tuleb siis veel rohkem venekeelseid, seda sa ju ei taha?
PS sa oled siin kuude viisi mingitest ukroodiest rääkinud? Need on ju pesuehtsad venelased kellest sa räägid ja siis ise loodad, et saaks Venemaa rüppe ja veel rohkem neid siia.
Kohe on näh’a, et sa pole nõukogude armees teeninud, veel vähem Lääne-Ukrainas ja ei saa üldse aru, millest sa räägid. Siin tulebki välja see, et inimene elab mingis x inforuumis, pole maailmas reisinud ja ei saa elust aru.
Kerge pole. Sul on õigus. Aga ma näen, et sa hoolid tglt. Me pole võõrad. Kuigi vahest ma seda rolli mängin. Eriti konfliktset rolli…
Aga ma nimetangi neid ukroodideks, meie oma ühiskonna vaatevinklist. Mingit sümpaatiat ei ole ole slaavi kultuuri kandjate osas - olgu nad uus venelased või need Donbassi kõlupead. Ma ju näen-kuulen, loen, mis laga nad meie riigile ja avalikule korrale kaasa toovad. Rääkimata meie rahvuse, EESTLASED, sisulisele hävitus ohule. Tglt ka - see on õud vaadata, mida reffid + sotsid Riis Hallooga kaasa tõid. Mis krdi EV on, kui Tallinn on eesti rahvas vähemuses? Ühiskonna kvaliteedi probleemid ilmnevad pikemas ajas. See võtab 5-10 aastat, et nad ilmekalt esile tuleks. Nende ukroodide tuleku efekt ühiskonna kollektsiivsesse teadvusse teraval kujul, võtab aastaid. Kuulge, kas keegi teist on seal ikka korralik deb11l ja riigi reetur? See on nii ajuvaba ja p3rverselt haiglane, et mul saavad sõnad otsa. Ja siis küsid - et miks katus lendab - vaata perspektiivi. Miks meie riigiga sedasi tehakse? Mõni päev ei taha pmts välja ka minna, sest IGAL pool on slaavi krdi möla ja laga. Tahaks lihts põgeneda. Kes on need inimesed, kes meid reaalselt hävitavus teele juhivad. See pole ju EV projekt. Laga…slaavi laga on see. Kaitsekulud 10 MILJARD…vene ohu vastu…vasaku käega…sõidad bussid ja ca 2/3 on slaavi ukroode. Mita v…u?
Äkki oleks aeg, kus me võtame kontrolli, võimu tagasi enda kätte ja DIKTEERIME, kuidas MEIE siin tahame elada ja elu kujundada. See viimane meil ju hetkel sootuks puudub.
PS-ma pole üldse üksi. Enamus mu kitsast tutvusringkonnast on valdvalt sama meelt.
vabandust, aga selles, et eestlasi ei sünni, ei ole teised süüdi? Sa haugud vale puu all. See, et sina ja su sõbrad on valinud neid, kes pole Eestis suutnud 30a. eestikeelset haridust kehtestad, olete isikliku heaolu nimel kõigega nõus olnud ja nüüd on kiun lahti? Sa ju ei paku mingit alternatiivi EL ile, sest tead ju väga hästi, et alternatiiv on Venemaa ja veel rohkem tiblasi. Või mis sinu meelest lahendus on?
Noored ei oska enam eesti keeles rääkida, küsivad, mida see eesti keele tähendab ja see ei ole vene keel, mida nad oskavad. Äkki peaks peeglisse vaatama?
Sinusugused valivadki neid idioote, kes meis sinna on viinud, kus me nüüd oleme, ei? Ahjaa, te valite ju Helmesi, tõelisi Eesti patrioote, kes näeksid parem Vene lippu Toompeale, eks?
PS koli siis kuhugi Hiiumaale või Saaremaale, tee lapsi, arenda Eesti elu, ei pea Tallinnas elama või pead?
PSS kui ise ütled, et need on venelased või Donbassi kõlupead, miks neid siis ukroodideks nimetad? Ei, ma ei ole mingi Ukraina ega slaavi kultuuri fänn. aga pole mõtet venelasi ukrainlasteks nimetada. Eks soviette on kõigi rahvuste seas, ega sa ise ka tundud rohkem ukroodina kui eestlasena kui su postitusi lugeda:)
Härrad, ma ei taha teie mõttevahetust eksitada, aga selle lõime mõte on Kaja Kallase mudaga loopimine. Ärme kaaperda poliitikahuviliste sõnnikutegu.
Naised ongi ussid. Ei sobi nad juhtima. Väga lihtne oleks kogu euroopal olukord võrdseks muuta, kui riigikokku lubataks kandideerida ainult kaitseväe läbinud kodanikke. Nende seas ka naised. Pole kindel kas tänasel kaitseministril on üldse kv läbitud?
Parim visuaalne näide naiste võimest ühise eesmärgi nimel töötada on jalgpall - see browni liikumine, mitte koostöö.
Mulle tundub, et Kaja Kallas Eesti peaministrina oli pigem kehv, seda just eestisiseste probleemide valguses. Teisalt, EL-i kõrge välisesindajana on ta saanud hakkama pigem hästi, eriti arvestades antud ametikoha keerukust või selle rolli EL-i juhtumisstruktuuris. Ja kui ikka Venemaa ütleb, et nemad ei soovi antud isikuga koostööd teha, siis on see parim kinnitus antud isiku poolt tehtud heast tööst. Sest ajalugu on näidanud, et Venemaale meelepärased isikud on olnud pigem nõrgad ja selgrootud, kellest Venemaa saab lihtsalt üle sõita. Võtke kas või viimane aasta, kui selgus, et USA poole pealt Kellogg Venemaale ei sobinud, tema asemel soovis Venemaa suhelda Witkoffiga. Kas keegi tõesti sooviks, et Kaja Kallas oleks samasugune selgrootu putleri ja trumpi tagumikulakkuja nagu see Witkoff? Pigem mitte. Vastupidi, Venema on ajast-aega respekteerinud ainult jõudu ja tugevat iseloomu ning selles osas võiks enamus EL-i juhte Kajast eeskuju võtta. See ei puuduta ainult Venemaad vaid ka ülejäänud maailma (eelkõide USA-d ja Hiinat) - kui EL soovib, et teda maailmas tõsiselt võetakse, siis on vaja näidata oma põhimõttekindlust ja tugevust, mitte olla igas asjas selgrootu järeleandja.
Rubio ja Xi kardavad ka Kajaga kohtuda.