ETL - future not bright

ETL telefoniteenuseid võrdleks ma sissehelistamisteenuste näitega. Hinnad olid üsna hirmsad, enne kui Tele2 hakkas pakkuma tasuta sissehelistamisteenust. Nüüd võtame me kõik iseenesest mõistetavana seda, et teenus on tasuta. Erilisi kasumeid ei saa sellest teenida ükski sissehelistamisteenuse pakkuja.

Kuna ETL-i ähvardab alates 01.01.2001 veelgi tihedam konkurents (vaadates kui palju praegu juba lubatakse), olen ma täiesti kindel, et ETL kasum fix-telefoniteenustelt langeb drastiliselt, see paneb tugeva põntsu ETL rahavoogudele. Ja nii kiire areng ei jätku ilmselt pikalt telekommunikatsiooni sektoris.

Arvestades veel seda, et tarbijad on ET vastu üsna tõsieselt meelestatud ja paljud valivad ET asemel ükskõik mida (vt. Saksamaa näide - Deutsche Telekom oli vist), siis ei sooviks ma ei olla ei ETL juhtiv töötaja ega ka aktsionär. Kuna Londonis tõesti sellistest perspektiividest teadlik ei olda, siis on varsti paras aeg ETL müügioptsioonidele rõhuma hakata.

Beast@lihtsalt.arvamused

good luck!
Kommenteerides etl tulevikku soovitan vaadata tänast postimeest.
artikkel LHV(lühmus-haavel-viisemann) järgmise aasta tegemistest.
No igasugustele juhtmete kaudu datat või kõnet läbilaskvatele ettevõtetele ei tahaks küll suurt ja ilusat tulevikku prognoosida. Se va tehnika areneb nii kiiresti, et järgmine põlvkond õpib ajaloo tunnis seda, kuidas kunagi suhtlemiseks või andmete edastamiseks kaablit või juhet kasutati. Juhtmeta püsiühendusi pakutakse siinsamas Tallinnaski juba mõnda aega. (nimeks raadiolink). Kaugel kõik muudki lahendused on - ja minu teada ETL eriti uuendustemeelne selles suhtes pole olnud.
ETL puhul kehtib veel "suure laeva" sündroom s.t. kuna ETL on nii suur (võrreldes näit. tulevaste konkurentidega), siis võtab uuendustele pööramine tunduvalt rohkem aega kui "väiksese paadiga" konkurendi puhul. Huvitav, palju maainimesi mõtleb - ah maksan Eesti Telefonile kätte ja lähen selle uue "et" kliendiks? Mitte eriti õnnestunud brandi-vahetus, minu arvates.

Beast@arvab.et.ETL.krahh.Eestile.paha