Estonia -> Estland

võtaks uueks nimeks Euro-Estland.
Üks Rootsis elav väliseestlane andis mulle viite järgmisele tekstile:

I was born in the U.S.A. Just think where I could´ve been born: North Korea, Estonia, Cambodia, Burkina Faso. I could be dead by now, killed by starvation, malaria, tidal wave, rebel insurgents, civil war, well poisoning, a land mine...

By Darcy Wyatt (www.theonion.com/onion3739/hang_in_there.htm)

Eesti, Kambodza ja Burkina Faso : suurt nagu vahet polegi. Ja kui mingid Darcyd nädalas ikka mitu korda oma jorumõtteid puhuvad ilmarahvale, siis polegi imestada, miks amid näiteks arvavad, et estode põhitegevus ongi küttimine, kalapüük ja korilus.
täna hommikul CNNi World Business Report tõi meieni kellegi kohevarsti Euroopa Liitu saava väikeriigi Estonia rahandusministri. Kõik väga hea. Eksole.

ja siis hakkas peale. vastuseks küsimusele, miks Eesti sinna liitu tahab, tuleb alustuseks "there will be goods moving into our shops". ja kommentaariks küsimusele, kas see on ohu märk, et toetus liitumisele on rahva seas viimase aasta jooksul langenud: "we have to invest in our environment to meet the EU requirements".

ja lisaks veel keelelised kalad "see [this, e.k. -toim] is an important issue". reporter võttis hoo maha ja pidas küsides sõnade vahel poolesekundilisi pause, nagu lapsega räägiks.

ma ei ole ennast ammu mingi kirgiisina tundnud. ja edaspidi paluks rahandusminnil CNNi kõned kohe nt välisminni suunata. oleks sellest harvast 3-minutes-o-fame äkki miskit meeldejäävat välja pigistanud.

sC
Igaunia tuleb muistsest maakonnanimest Ugandi. Uganda taoline nimi pole tõesti hea valik.
mmm... ega ainult ameeriklased rumalad pole, eks me ikka ise ka... Lihtne kysimus: kui suur on Illinoisi osariik rahvaarvult? Kui suur on pindala? Kes on ta naabrid? Mina ei teand, vaatsin j2rele. (vastused: ~12 miljonit elanikku ja 56 400 ruutmiili (kui miil on 1,6 km, siis ~ 22 000 km2), Indiana - Iowa - Michigan - Kentucky - Missouri - Wisconsin). Aga ometi meil on ettekujutus, mis see Illinois on. Sest ta on USAs! Illinoisi nimi v6iks olla ka Sionilli (ehk siis 2raspidi-Illinois), ikka ei muutuks meie ettekujutus temast m2rkimisv22rselt (neonatsid ehk v2lja arvat). Seega, pead kuhugi kuuluma. Mida v2hem teatakse kes ja mis sa oled, seda suurem on v6imalus, et keegi siia kogemata eksib... Estonia peaks ju kuskil Euroopa kandis olema? Aga kui ma tean et siin on ainult 3 kuud aastas >20 kraadi C, siin juuakse CH3OHd ja tegu on endise NLi poolt okupeeritud alaga, mida kuradit ma siia siis otsin?
Kurb aga tõsi, Eesti on ülejäänud maailmale suhteliselt marginaalse tähtsusega, et meid praegu niipalju teatakse on suuresti tänu NL lagunemisele. Kui saame EL liikmeks, siis oleme sarnases seisus Illinoisi osariigiga, mida kõik teavad kui USA liikmesriiki. Eesti on siis ka El liikmesriik parimal juhul, halvimal juhul Euroopa või Euroopa Liit.
To juhan-san:
Millise kombinatsiooniga 22 000 km2 said?
alo54

Ütle, mis selles halba on, et meid teatakse Euroopana või Euroopa Liiduna?

Ilkumine Kallase inglise keele kallal pole just ilus, kuipaljud rahandusministrid maailmas siis ikka inglise filoloogid on???

Kallase esinemine oli köögens - möögens. Ootame ära kui Arnold orbiiti satub. Vot siis hakkab alles pulli saama.
Velikij >
ma kaugeltki mitte ei ilgu Kallase keeleoskuse kallal. võrreldes mõnegi teise riigimehega sai hakkama ikkagi kokkuvõttes.

väidan lihtsalt, et meie iga napp "kuulsuseminut" tuleks maksimaalselt ära kasutada. ja kuigi Kallas mulle sisepoliitikas enam sümpatiseerib, oleks sellise intervjuu puhul olnud pigem TH Ilves võrdne partner küsitlejale.

sC
to riskija

vastan juhan-sani eest (loodan et ei saa ei pluss- ega miinuspunkte):

56400/(1,6*1,6)=22031
Eesti Euroop Osana tähendab seda, et mitte keegi meid ei tea, me ei ole enam Baltikum vaid Euroopa. Tänan ei. Näiteks minu jaoks ei eristu Turkmenistan, Kasahstan (no ok seal on ksomodroom), Tadzikistan - kõik on üks Kesk Aasia vabariikide piirkond. Olen ma nüüd siis vähese intelligentsiga või poliitikakauge?
Küsimus pole intelligentsis ega poliitikakauguses. Kui sa ise pole Kasahstanis käinud ega erista usbekki tadzhikist, siis on selles süüdi su elusaatus, mis pole sind sinna viinud. Ilmselt oled piisavalt noor. Ei miski muu.
Ma ei mõista hukka ameeriklast, kes minult süüdimatult küsis: eesti, see on kusagil seal Balkanil? Former, noh! Tal vahet pole, former Yugoslavia või former USSR.
Kui me vaatame asja majanduslikust vaatenurgast (investeerimisportaal ikkagi!), siis minu meelest on mujale maailma saadetav signaal võimalikult vähe igasugu eestit, endist NSVL-i jne ning võimalikult palju fakti, et mé oleme Euroopa. Loodetavasti peagi EL.
Rahvuslik iseteadvus ja pragmatism on tihtipeale iseasjad.
kalle kusta ja juhani-san,
kas pisike problem pole?
kui 1miil=1,6km
siis 1miil2=1,6x1,6km2=2,56km2
ja

56400 KORDA 2,56 = 144 384 km2 (mitte 22km2)
Minuarvates pole mingit vahet kas vylismaalane ytleb ESTONIA vyi ESTLAND. Sellest nyyd EESTISSE investeerimine nii otseselt ega ka kaudselt kyll ei syltu. Pyhiline on ikka investments security ja net return. Kui ye KIKSI nimi oleks CHANTELLE vyi midagi muud kas see muudaks midagi? Arvan, et mitte.Lisaks veel see teine-niinimetatud lipu vahetus. Kahtlemata on need exclusive news kuid kellegi suhtumist meisse selline asi ei muuda.

Suhtumine meisse muutuks myrgatavalt kui nyiteks EESTI as LACTO oleks andnud EL kohtusse kuna mingi EL nyukogu lihtsalt otsustas kellegi paberite vyltsimise tagajyrjel tyhistada as Lacto EESTI piimatoodete ja pyllumajandustoodete ekspordi litsentsi. Absolutely Unfair decision! Maksimaalne karistus oleks pidanud olema rahatrahv.

Mida me oleks saavutanud sellega! PArimal juhul oleksime vyitnud selle case-i. Sellega oleks maailma silme ette kerkinud ESTONIA, kes vyitleb reeglite jyrgi oma inimeste ja businessi eest ning, mis pyhiline EESTIRAHVAS WON.

Second scenario: Me kaotasime case-i kuid me tyestasime, et me vyitleme oma inimeste ja businessi eest EL reeglite kohaselt. EESTI myrk maailmale oleks olnud EL reeglite jyrgi myngimine ning tyestus maailmale, et me oleme vyimelised seisma iseenda eest. Sellise asja eest ju keegi sulle sanktsioone ei pane. Muidugi vyib siin nyyd hakata heietama, et kohtu kyrge hind ning ajakulu jne. It's not important!

Igal inimesel on yigus omale arvamusele ning ma austan seda kuid minu arvates vahetada nime, lippu vyi vappi ei muuda olukorda paremaks vyibollla ainult hullemaks kuna kellegile vylismaalasele vyib silme ette tulla pilt riigipyyrdest vyi, siis revolutsioonist. Yhesynaga doesn't make sense!
ma eile sirvisin päevalehte ja siis leidsin selle lipu vahetamise loo. ausalt õeldes ma ei saanud algul aru, et kas see on nali või mitte. niivõrd uskumatu tundus see
See lipp nägi tõeliselt jube välja - valge risti ümber leinaraam ja kõik siis sinisel taustal. Jääks ikka endise trikoloori juurde.