http://vse.marketwatch.com/Game/Portfolio.aspx
See on koht kus ma tehingeid teen. Tegemist on otsese simulatsiooniga ostu-müügi tehingute puhul.
Ma täna mötlesin selle 5000$ peale.
Kui vaadata tehinguid mis oleks jagatud siis mis teevad tehiungutasud:
ühe tehingu tasu 4,5$ ehk kokku 9$
200$ ja tehingutasu on 4,5%
300$ ja tehingutasu on 3%
500$ ja tehingutasu on 1,8%
1000$ ja tehingutasu on 0,9%
5000$ ja tehingutasu on 0,18%
Teine koht kuhu ma jõudsin oli - Miks peaks 5000$ investeerimine olema erinev 15 000$ (mis osa portfellist)?
Mõlema puhul on sul vaja teha eeltööd, eesmärk on teenida raha, kaotuse riski minimaliseerida jne. Mida abesik siinkohal teeks 5000$-ga?
Sven, kui sul portfell suureneb ja üks päev on tehingupiirmäärkas 5000$, kas see on siis kuidagi teisiti tänasest mõtteviisist? Ettevalmistused teed ju igal juhul :)
Kui vaadata tehinguid mis oleks jagatud siis mis teevad tehiungutasud:
ühe tehingu tasu 4,5$ ehk kokku 9$
200$ ja tehingutasu on 4,5%
300$ ja tehingutasu on 3%
500$ ja tehingutasu on 1,8%
1000$ ja tehingutasu on 0,9%
5000$ ja tehingutasu on 0,18%
Teine koht kuhu ma jõudsin oli - Miks peaks 5000$ investeerimine olema erinev 15 000$ (mis osa portfellist)?
Mõlema puhul on sul vaja teha eeltööd, eesmärk on teenida raha, kaotuse riski minimaliseerida jne. Mida abesik siinkohal teeks 5000$-ga?
Sven, kui sul portfell suureneb ja üks päev on tehingupiirmäärkas 5000$, kas see on siis kuidagi teisiti tänasest mõtteviisist? Ettevalmistused teed ju igal juhul :)
Siin toodud info on kõik turvalisel pinnal nagu laborikatse :))) Keegi ei saa haiget, aga on õpetlik (vähemalt mulle).
Siiani tehtud tehingud mis tagasid +74% tootluse.
Type Symbol Qty Exec Price
Sell ZAGG 1100 7,75
Buy ZAGG 1100 5,5
Sell BSDM 2000 3,15
Buy BSDM 2000 3,27
Sell NEXM 2400 2,71
Buy NEXM 2400 1,97
Milline oleks portfelli "kui mul oleks 5000$..." tootlikus siis, kui tehingu suurus oleks 200$, 500$ või 1000$.
200$ tehingud - 5149,61 tootlus 2,99%
500$ tehingud - 5374,01 tootlus 7,48%
1000$ tehingud - 5748,03 tootlus 14,96%
Aga nagu ma oma eelnevas kokkuvõttes kirjutasi siis tegemist on äärmiselt suure riskiga. Veel üks kitsaskoht mis välja tuli, vabast rahast võib puudu tulla, kui kõik on koguaeg kinni aktsiate all, see omakorda võib mööda lasta mõne muu hea kasvuvõimaluse :)
Täna ongi minu asi oma katse tulemusena vaadata +/- et kokku hoida Õpperaha ;)
Siiani tehtud tehingud mis tagasid +74% tootluse.
Type Symbol Qty Exec Price
Sell ZAGG 1100 7,75
Buy ZAGG 1100 5,5
Sell BSDM 2000 3,15
Buy BSDM 2000 3,27
Sell NEXM 2400 2,71
Buy NEXM 2400 1,97
Milline oleks portfelli "kui mul oleks 5000$..." tootlikus siis, kui tehingu suurus oleks 200$, 500$ või 1000$.
200$ tehingud - 5149,61 tootlus 2,99%
500$ tehingud - 5374,01 tootlus 7,48%
1000$ tehingud - 5748,03 tootlus 14,96%
Aga nagu ma oma eelnevas kokkuvõttes kirjutasi siis tegemist on äärmiselt suure riskiga. Veel üks kitsaskoht mis välja tuli, vabast rahast võib puudu tulla, kui kõik on koguaeg kinni aktsiate all, see omakorda võib mööda lasta mõne muu hea kasvuvõimaluse :)
Täna ongi minu asi oma katse tulemusena vaadata +/- et kokku hoida Õpperaha ;)
Riskitase ja panuse suurus sõltuvad psühholoogiliselt Sinu enda sissetulekutest ja rahareservist.(päris raha puhul)
Kohmakas sõnastus aga ehk saad aru.
Nende kahe korrutis sinu enda peas võiks olla alati samas suurusjärgus vähemalt.
Kohmakas sõnastus aga ehk saad aru.
Nende kahe korrutis sinu enda peas võiks olla alati samas suurusjärgus vähemalt.
It`s all in our head ;)))
eks see kõik ole kõrvadevahel kinni.
eks see kõik ole kõrvadevahel kinni.
Kõik on tõesti peas kinni-see vana teada asi juba jah.
Aga tegelikult kah ,kui oskad riskitaset hinnata näit. 10 palli skaalal siis saad teha enda jaoks mingi valemi , selleks ,et üle lihtsalt ei malgutaks panusega ühele positsioonile .
Ehk siis risk korda panus ja vastus võiks olla suhteliselt sama alati ja seotud ka sissetulekute ja rahareserviga.
Ehk siis vastuse pead kõige ennem välja mõtlema ühe positsiooni kohta (sest see sõltub sissetulekutest ja rahareservist)siis saad muud muutujad paika.
Sellise valemiga on pärast stress kõige väiksem. Usu mind.
Kõige haigem on ju kaotada elukvaliteedis tänu sellele ,et oled teinud börsil valesid otsuseid.
Kõik see kehtib muidugi pärisraha puhul.
Edu!
Aga tegelikult kah ,kui oskad riskitaset hinnata näit. 10 palli skaalal siis saad teha enda jaoks mingi valemi , selleks ,et üle lihtsalt ei malgutaks panusega ühele positsioonile .
Ehk siis risk korda panus ja vastus võiks olla suhteliselt sama alati ja seotud ka sissetulekute ja rahareserviga.
Ehk siis vastuse pead kõige ennem välja mõtlema ühe positsiooni kohta (sest see sõltub sissetulekutest ja rahareservist)siis saad muud muutujad paika.
Sellise valemiga on pärast stress kõige väiksem. Usu mind.
Kõige haigem on ju kaotada elukvaliteedis tänu sellele ,et oled teinud börsil valesid otsuseid.
Kõik see kehtib muidugi pärisraha puhul.
Edu!
Oma koolitunnid sain ma kirja Balti börsil OEG, TKM, ja kunagise Mazeukumiga (mida sellist oli see nimetus) - seda aastaid tagasi.
Mulle arusaamatul põhjusel lõpetasin kahjumiga. Täna ma enam näppe sedasi kõrvetama ei lähe.
Tollel korral lihtsalt raha sügeles ja võimalustemeri tundus lõpmatu suur, kuhu ka mina mahuks.
See riskihindame skaala on hea. Olen proovinud seda kuidagi paika panna, aga pole korraliku valemit saanud. Kas ise kasutad midagi sellist?
Teet
Mulle arusaamatul põhjusel lõpetasin kahjumiga. Täna ma enam näppe sedasi kõrvetama ei lähe.
Tollel korral lihtsalt raha sügeles ja võimalustemeri tundus lõpmatu suur, kuhu ka mina mahuks.
See riskihindame skaala on hea. Olen proovinud seda kuidagi paika panna, aga pole korraliku valemit saanud. Kas ise kasutad midagi sellist?
Teet
#Mulle arusaamatul põhjusel lõpetasin kahjumiga.#
Too good to be true :D
Too good to be true :D
Jah kasutan.
See valem tegelikult tekib kogemustega aga tark tegu on seda varakult juurutama hakata.
See valem tegelikult tekib kogemustega aga tark tegu on seda varakult juurutama hakata.
kõige eredam näide oli OEG-ga
selle soetasin 10 eur/tk ja viimased aktsiad müüsin hinnaga 5,56eug/tk. Müüsin kõik mingis kolmes osa ja keskmine müügihind jäi 7 eur-i kanti.
Hoidsin ennast igati kursis toimuvaga, kuulasin foorumis mis tuuled puhuvad jne.
Ega see Mazeikum nafta ka parem polnud, seal hellitati pidevalt foorumites ikka järgmist ja järgmist kuud ootama. Languse kadalikul isegi ostsin korra juurde....kui lõpus ei pidanud närv enam vastu. Müüki ja loss :)
Oskad soovitada mingit netilehti kus erinevaid viise riskide hindamiseks?
selle soetasin 10 eur/tk ja viimased aktsiad müüsin hinnaga 5,56eug/tk. Müüsin kõik mingis kolmes osa ja keskmine müügihind jäi 7 eur-i kanti.
Hoidsin ennast igati kursis toimuvaga, kuulasin foorumis mis tuuled puhuvad jne.
Ega see Mazeikum nafta ka parem polnud, seal hellitati pidevalt foorumites ikka järgmist ja järgmist kuud ootama. Languse kadalikul isegi ostsin korra juurde....kui lõpus ei pidanud närv enam vastu. Müüki ja loss :)
Oskad soovitada mingit netilehti kus erinevaid viise riskide hindamiseks?
Isegi meenutan aeg ajalt oma esimest börsi kogemust. See juhtus siis kui Tallink tegi IPO ja mulle kingiti neid sünnipäevaks, hind oli vist mingisugune 82.- tükist. Pääsuksed lendasid juba silme ees kui uhkel sammul läksin Hansapanka investeerimiskontot avama. Ja mis juhtus, aktsia hakkas meeletult langema aga õnneks sain ka veel enam vähem "õigel ajal" käe vahele ja keskmiseks müügi hinnaks kujunes u 55-60 kr ja ostsin asemele natukene OEG-d ja sealt sai isegi väike kasum võetud, mäletan mina müüsin 10 euriga :)
Raske sellist soovitada.
Ise surfan suht igal pool kust vähegi infi saab.
Eks ajapikku tekivad sellised eelistused ,mille vastu tekib ka respekt.
Mulle meeldib erinevaid foorumeid lugeda ja inimeste erinevaid arvamusi näha, sellest saab ka mingit inffi.
Lõpuks on kõik sisetunde küsimus.
Ise surfan suht igal pool kust vähegi infi saab.
Eks ajapikku tekivad sellised eelistused ,mille vastu tekib ka respekt.
Mulle meeldib erinevaid foorumeid lugeda ja inimeste erinevaid arvamusi näha, sellest saab ka mingit inffi.
Lõpuks on kõik sisetunde küsimus.
krookus, oled pikalt juba ise investeerinud või oled kaupleja?
milline on su ajalooline tootlus olnud?
Olen selle LHV risti-põiki läbi käinud ja päris head infi saanud.
milline on su ajalooline tootlus olnud?
Olen selle LHV risti-põiki läbi käinud ja päris head infi saanud.
Ma ei mõtlend ainult lhv foorumeid.
Nt.http://messages.finance.yahoo.com/mb/C
jne. ise ürita foorumeid otsida jne.
09.130% kui küsisid.
10.60% hetkel.
Kauplen ja investeerin.
Või kui soovid siis võtan pikki ja lühikesi positsioone ajas.
Nt.http://messages.finance.yahoo.com/mb/C
jne. ise ürita foorumeid otsida jne.
09.130% kui küsisid.
10.60% hetkel.
Kauplen ja investeerin.
Või kui soovid siis võtan pikki ja lühikesi positsioone ajas.
06.11.2010
portfellide kokkuvõte.
1. "osta ja unusta" (30.08.2010) Total Equity $113,484.30 (+30,24%)
2. "päevakaupleja" (alates juuni 2010) Total Equity $137,214.71 (+35,37%)
Siin tegid ilma eile XIDE ja CPE
3. "BLUE chips (06.09.2010) Total Equity $117,258.20 (+21,98%)
4. "Kui mul oleks 5 000$" (05.09.2010) Total Equity $8,711.30 (+74,23%)
Kui nüüd võrdlus võtta indeksiga siis
Dow Jones Industrial Average on +11%
Nasdaq Composite on +20,6%
S&P SmallCap 600/Citigroup Growth Index +18,03%
Põnevusega ootan aastalõppu, et näha mis seal saama hakkab ja kuidas need positsioonid vastu peavad langevale turule.
portfellide kokkuvõte.
1. "osta ja unusta" (30.08.2010) Total Equity $113,484.30 (+30,24%)
2. "päevakaupleja" (alates juuni 2010) Total Equity $137,214.71 (+35,37%)
Siin tegid ilma eile XIDE ja CPE
3. "BLUE chips (06.09.2010) Total Equity $117,258.20 (+21,98%)
4. "Kui mul oleks 5 000$" (05.09.2010) Total Equity $8,711.30 (+74,23%)
Kui nüüd võrdlus võtta indeksiga siis
Dow Jones Industrial Average on +11%
Nasdaq Composite on +20,6%
S&P SmallCap 600/Citigroup Growth Index +18,03%
Põnevusega ootan aastalõppu, et näha mis seal saama hakkab ja kuidas need positsioonid vastu peavad langevale turule.
Siin üldse minu vahvad soovitused ja nende tänased tootlused :)
No. Ticker Company Gain%
1. BIDU Baidu, Inc. 38.88%
2. ARMH ARM Holdings plc -1.03%
3. TSL Trina Solar Ltd. 10.12%
4. JASO JA Solar Holdings Co., Ltd. 15.28%
5. APWR A-Power Energy Generation Systems, Ltd. 16.62%
6. WDC Western Digital Corp. 25.17%
7. BSDM BSD Medical Corp. 57.14%
8. LDK LDK Solar Co., Ltd. 49.10%
9. ZAGG ZAGG Incorporated 50.64%
10. ELNK EarthLink Inc. 6.55%
11. CSR China Security & Surveillance Technology, Inc. -2.99%
Total 11 Stocks 22.49%
No. Ticker Company Gain%
1. BIDU Baidu, Inc. 38.88%
2. ARMH ARM Holdings plc -1.03%
3. TSL Trina Solar Ltd. 10.12%
4. JASO JA Solar Holdings Co., Ltd. 15.28%
5. APWR A-Power Energy Generation Systems, Ltd. 16.62%
6. WDC Western Digital Corp. 25.17%
7. BSDM BSD Medical Corp. 57.14%
8. LDK LDK Solar Co., Ltd. 49.10%
9. ZAGG ZAGG Incorporated 50.64%
10. ELNK EarthLink Inc. 6.55%
11. CSR China Security & Surveillance Technology, Inc. -2.99%
Total 11 Stocks 22.49%
teet52, miks sa arvad, et aasta lõpus turg langema hakkab ?
praegune ralli peab mingil hetkel ka kulmineeruma, aga eks seda näeb :) pigem ehk 2011 alguses.....see aeg kipub ikka raske olema ja turg teeb oma korrektuure.
Statistiliselt loetakse kehvadeks kuudeks (langused) veebruar, märts, mai, juuni, september.
Ajalooliste liikumiste koha pealt on asjad juba ammu paigast ära ja seda mitte ainult aktsiates. Ei imestaks kui harjumuspärasele jõulurallile võime hoopis vastupidist näha. Kui vaadata USD COT datat siis $ hakkab juba vaikselt pead tõusma.