Ericssoni II kvartali

Nasdaq on keeranud noka allapoole. Ja kasvõi maikuu lõpu tasemeteni on tulla veel pikalt.
Nokia puhul võib olla tegu sellega, et Nokia oma tagasiostu limiit 36 mio sai täis.
Pitsat: NOK uudist tähelepanelikumalt lugedes on seal ostu varaseimaks kuupäevaks märgitud 4.august. Ja minu hinnangul võib NAZ täna lokaalse põhja teha, mis tähendaks vähemalt lühiajalist turu pöördumist homme/täna pärastlõunal USA-s.
Tänan parandamast.
Karm, väga karm. USA turgude avanedes on Nokia juba alla 40 USD.
Mis võiks olla see positiivne sõnum, mis praegust ülimalt negatiivset meelestatust aitaks muuta. Või saadakse pidama alles pärast totaalset alla(üle)müümist.
Turg tervikuna lühiajaliselt ettearvamatu, kuid Nokia puhul sõnum olemas: homsest alates võib Nokia ise hakata ostma. Seetõttu võib 40 USD/ 44 Eur tase ka pidama jääda.
Poitiivne sõnum on see, et meelestatus on negatiivne (mitte küll veel piisavalt, et päris põhja jõudmisest rääkida). Ilmekalt näitab seda muuseas US poolt aktiivsem kommentaaride kirjutamine ajaühikus - NAZ järjekordse põhja lähenemise Eesti oma indikaator. Mulle meeldiks muidugi näha veelgi pessimistlikumat put/call ratiot CBOE-l, mis seni on põhjad päris hästi ära näidanud. Näiteks aprilli keskel, kui NAZ 3050 juures käis, oli see mäletamist mööda korraks 0.9 tasemel. Eks ma natuke loodan reedese data peale (+tehnilise analüüsi indikaatorid). US, mida Sa arvad Joseph Quinley (MSDW) hiljutisest USA-Jaapani kaubandusdefitsiidi analüüsist, mis näitas müstiliselt suurt Jaapani ema- USA tütarfirmade omavahelist kauplemist ja sellest tekkida võivat puudujääki?
Ei ole seda analüüsi lugenud, aga ma ei oska Jaapani emafirma ja USA tütarde vahelist kaubavahetust küll mingil moel eraldi reale panna tavalise Jaapani ekspordiga võrreldes. Minu arvates eksport nagu eksport ikka, kaup tuuakse USA-sse ja müüakse maha (või on see case, et kaup käib edasi-tagasi üle piiri ja mängitakse hindadega?).
to kristjan: Oskad ehk anda linki kust saaks CBOE putt/call ratio't jälgida?
beast: CBOE vix data või muu statistika.
Hetkel tänane .89!!!! Esialgu läheb kõik plaanipäraselt...
Kurat, valele kuupäevale viide oli mul bookmark'itud. Tegelikult eilne .50, tänast loomulikult veel pole.
Veel esialgse jutu juurde - ERICY täna pre-marketil 4,14% vee all.

to kristjan: millises vahemikus see ratio olema peaks, et "põhja saaks vaadata"?
Vaata ise lisatud aegrida ja võrdle NAZ graafikuga. Praegune olukord tundub mulle stabiilsem ja vast aprillis nähtud .90 näitudeni enam ei jõuta.
Elu oleks ilus kui see aegrida oleks weebis NASDAQ-ga võrrelduna pidevat uuenduv. Äkki keegi kaevab lingi? Täna vist US (eriti NAZ) turgudel päikseline päev ei tule :)
15 min pärast avanemist:
ericy 17
nok 38
Turud avanesidki üsna koleda vabalangemisega. Kui homne employment report ka inflatsiooni järele lõhnab, siis .......
Nasdaq avanes alla ja tõuseb pidevalt, varsti positiivne
Börs on ikka äärmiselt muutlik:
Täna päevasiseselt:
Ericsson +6%
Samal ajal Nokia -5%.
Kas riskida üks päev või teha aastane hoiuseleping, selles on küsimus...
Nokia teeb torusid, konkurents selles vallas läheb jube teravaks. Kaks korealast SAMSUNG ja LG (endine GoldStar) tulevad handset'ide turgu võtma. Ericssoni business on tunduvalt kindlam -mobiilvõrguseadmed
Barronsis ennustatakse Nokiale ja Motorolale kummalegi veel liikumist 10 dollarit allapoole.
Aktsiad olevat ülehinnatud, kuna mobiilituru kasvuprojektsioonid olid liiga optimistlikud