Eesti juhtivad cryptobro-d / poriste Lambode entusiastid vangis 1,37 millise kelmuse pärast? Tea mis nende uuest maailmakorrast (link) saab, kõiksugu networkimise üritusi FB-s esitletud ja nüüd järsku nii hoopis. Plaanid ja sõnad olid ilusad ning suured:
Peab olema lausidioot, kui tätoveeritud, päevitunud musklimägede käest mingeid IT, krüpto, pangasüsteemi vms, “platvorme” osta v. nendega liituda.
Vat Bankman-Friedil oli selline “nohikunägu” et tema tehnoloogiajuttu oleks ehk isegi ostnud.
Tänasest Pealtnägijast selgus, et see mitteisik polegi õnnelik lotomiljonär, vaid Baltcapist tuuri pandud ja kasiinosse viidud raha haldaja ehk tavaline variisik. Selleks ilmselt siis ka need sihtasutused ja muu kinnisvaraga sahmerdamine.
Ainult, et kus on ülejäänud pihta pandud 30+ miljonit? Kas teised uued kasiinovõitjad ilmuvad alles veel riburadapidi välja?
Saates öeldi, et 31 miljonit on hetkel kasiino arvel arestitud ja selgus saabub kohtuasja lõpus
Aastaga miljoneid kõrvale juhtida ja ettevõtte finantskontroller ei märka midagi.
See ei saa olla ühe mehe soolo isegi kui ta on turujuht, see pidi hakkama juba varem silma.

Krt. mis me vehime vale pildiga. Ma juba mõtsin, et vaene Silvia peab jälle uue eluarmastuse ja hingesugulase leidma.
Aga mulle muidugi meeldib see suhtumine, et viskad paberi ette, näe müüsin 7 milku eest osaluse ja… kõik püüavad kohe meeleheitlikult mitte vaadata äriregistrisse, et kas selline osalus tüübil üldse olemas oli. ![]()
Üks paralleel tuleb veel ette. Saates väideti, et ledu tegeleb pingsalt uurimisega aga eesti eriti mitte - eesti valitsus ju just suurendas veebikasiinode võimalusi eestis tegutseda ja lausa meelitab neid siia suuremal hulgal maksude alandamisega neile.
“Baltcap” sai siis “Barings” panagaga samasse auväärsesse tabelisse. Samas, seda võib ju võtta ka kui reklaami BaltCapile – tüüpide investeeringute tootlus on nii rämedalt hea, et mingi 40 milkut sinnatänna on suisa nohu.
sõtkusin siin ükshommik rävala myfitnessis rahulikult ratast ja akna alt läks miljonäri sammuga mööda mina ei ole isik … teravdasin lugupidavalt tähelepanu, et jälgida seda väärikat olekut, millega nii võimekas ärimees bigbanki suunas oma miljoneid liigutama tõttab, aga uue aja aristokraat valmistas oma maneeridega - kui sõrme kordamööda vastu mõlemat ninasõõret asetas ja paar korralikku klimpi euroopa maja ette asfaldile nohistas - isegi mulle, kui lasnamäe getos üleskasvanud prolele, mõningase pettumuse )
Sirvisin vanemaid uudiseid ka, ega vana inime ju es määleta, kes see Urm täänne on.
Mis silma jäi… vähemalt professionaalse, koordineeritud kampaania eest peab au andma. Minu teada Eestis enne sellist asja nagu SEO optimeeritud “mainepesemine” koos “oponentide mustamisega” kampaaniat tehtud ei olegi. Täitsa võimalik, et sellega kannab Urm ennast Eesti Infotehnoloogia Ajalukku. (koos auväärsete Nõmme, Kriiska ja Perliga)
Ta ei lähe uurija juurde, sest ei allu AS Eesti Vabariik korraldustele. Ta on vaba inimene koos oma kaasa, Veiko Huusega. Kusjuures ma nägin neid kuu tagasi Controventos õhtustamas. Huuse past on selline nagu oleks endale ise ilulõikuseid teinud.
Ah et lisaks Argole ja Evelinile on meil ka Vaba Annika ja Vaba Huuse. Nojahsiisnoh… aaa… Vaba Savisaar oli vist ka kes ennast “Eesti Õigusüsteemist lahti ühendas”
Jah, tegelikult on palju huvitavam küsimus mitte see, kust tulevad huused ja urmid. Palju huvitavam küsimus on see, kust tulevad inimesed, kes neilt maisijahu ostavad ja neid oma ettevõtete omanikeringi tõstavad.
Illustratsioon: “Hirmkalli maisitärklise ostjad segaduses”
Mul on ikka mugav igav elu
, ükski neist (sobiva viisaka sõna puudusel tühi koht) ei liiguta minu kõrvade vahel bittigi infot… õnneks.
Sellest artiklist lõpusõnad väärivad äramärkimist:
Aastate jooksul on Urm korduvalt meedias figureerinud. Näiteks 2016. aastal selgus, et raamatupidajana tegutsedes on ta võlgadesse jätnud mitmeid ettevõtteid nii Eestis kui Hispaanias. Telesaatele Radar intervjuud andes ütles ta toona: „Äri on äri“.
Minuarust “Äri on äri” on lausa kuldne tsitaat, millel oleks potentsiaali saada käibefraasiks igasugust erinevate huijamiste juures. Ise kavatsen kindlalt kasutusele võtta, kuigi mu ettevõtlusprofiil on pisut erinev ja ei tea kui tihti on nii sügavmõttelisi lauseid põhjust lendu lasta. Aga mööngem, et selles on teatavat ostapbenderlikku stiili.
Vaata ka: “on nagu on”.
Elämä on laiffi ja fifty/sixty. Võta, aga pane tagasi. Ikka juhtub.
Mis selle maisijahu ostmise suurem eesmärk on?