Tulemused avaldanud Elcoteq raputas taas Soome ühiskonda teatades pressikonverentsil, et kaalutakse peakontori üleviimist Eestisse. Kas õnn on tõesti meie õuele tulemas. Ehk millalgi veelgi rohkem õnne ja on ka Nokiat oodata?
Peakontori küsimus on endiselt lahtine, Kurkilahti käis eile Eestis ja rääkis Eesti juhtfiguuridega sellest, mis saab Eesti madalate kulude eelisest, kui riik liitub EUga. Kurkilahti sõnul puudutati ka peakontori teemat.
Postimehes on samal teemal artikkel.
Postimehes on samal teemal artikkel.
Elcoteqi Eesti haldusjuht Aivar Lumi on Arvopaperi kümisel peale vähemalt lükanud ümber kuuldused, et ehitataks uusi hooneid peakontori tarvis. ta kommenteeris ka, et peakontori kolimist on kaalutud, aga viimase temale teada oleva info järgi mitte Eestisse.
ega sellist infot ilmselt enne jagatagi, kui alles börsiteates.
siiski on mul jäänud mulje, et elcoteqist voolab info kuidagi kergelt läbi ja enne seda, kui see ametlikult teada peaks olema.
siiski on mul jäänud mulje, et elcoteqist voolab info kuidagi kergelt läbi ja enne seda, kui see ametlikult teada peaks olema.
Ei tule Nokiat, ei usu ka Elcoteqi. Miks nad peaks. Peakorteri inimestel peaks ju mingi töömotivatsioon säilima või kuidas? Kujutage ette, et Hansa koliks oma peamaja kulude
kokkuhoiu eesmärgil Petserisse :-)
Hakata siin võrdlema Hel-Tal elukvaliteeti eriti just jõukama inimese vaatevinklist pole ehk mõtet...
kokkuhoiu eesmärgil Petserisse :-)
Hakata siin võrdlema Hel-Tal elukvaliteeti eriti just jõukama inimese vaatevinklist pole ehk mõtet...
elcoteqi PR-mehelt selline lause: "«Uurime parajasti seda, mida peakorteri viimine välismaale ja noteerimiskoha muutmine ettevõtte tegevusele ja väärtusele tähendab,» selgitas Kammonen."
mismõttes noteerimiskoha muutumine? kas HEXi serveri kõvaketta soomepoolsed baidi on eestipoolsetest juriidiliselt väga erinevad?
mismõttes noteerimiskoha muutumine? kas HEXi serveri kõvaketta soomepoolsed baidi on eestipoolsetest juriidiliselt väga erinevad?
priitp > Elcoteqi peakorteri inimeste kolimisest rääkides ei tule võrrelda mitte Hel-Tal elukvaliteeti, vaid Tallinn ja ESPOO oma.
jõukama inimese või mitte, aga ega me nüüd NII kehval järjel kah ei ole enam. ;)
jõukama inimese või mitte, aga ega me nüüd NII kehval järjel kah ei ole enam. ;)
Elcoteq on kaalunud aktsia noteerimist NYSEl või Londonis, kuna nende arvates on aktsia Hexil allahinnatud, sest Hex on ebaefektiivne turg. Kõrgem aktsiahind võimaldab aktsiadi kasutada firmaostudel, siiani on seda tehtud cashi eest.
Elco peakontoris on 200 inimest (kui ma ei eksi).
Kui Fortum saab raamatupidajaid Eesti tuua, siis miks mitte Elco? kas 150+ soome keelt oskava inimese kokkusaamine valmistaks Tallinnas raskusi?
Ilmselt käis Kurkilahti küsimas Partsult (postimehes//BBNis ekslikult Piippo) lisasoodukat, kuid üldjuhul ei pidavat neid jagatama.(?)
Elco peakontoris on 200 inimest (kui ma ei eksi).
Kui Fortum saab raamatupidajaid Eesti tuua, siis miks mitte Elco? kas 150+ soome keelt oskava inimese kokkusaamine valmistaks Tallinnas raskusi?
Ilmselt käis Kurkilahti küsimas Partsult (postimehes//BBNis ekslikult Piippo) lisasoodukat, kuid üldjuhul ei pidavat neid jagatama.(?)
thnx, rene, sain valesti aru - see quote kõlas nagu oleks noteerimiskoha muutus otseselt kolimise paratamatu tagajärg.
Oleme ikka, mõned juhuslikud näited suvalises järjekorras:
1) luksus-, eri- ebatavaliste kaupade saadavus, putiikide arv.
2) golfiväljakute arv
3) taksode kvaliteet - nii mina kui minu naine oleme korduvalt hoidnud hommikuses taksos tagasi vastupandamatut oksendamishoogu :-) Me ei sõida enam taksoga kui *eriline* häda
ei ole.
4) Keskmisest edevamate toidukaupade saadavus, ka Tal parim ehk Stockmann on Hel'i hale-hale vari, räälimata sellest, et Hel pole see kaugeltki mitte ainus.
5) Michelini tähega restoranide ja üldse heade restoranide arv
6) Hel ma võin ennast diskol täis lakkuda ja siis mööde linna kakerdada karmata mitte kui midagi ja kedagi
7) Hel on kõigil neljal aastaajal puhas kui beebi pepu, ei mingit laga, liiva, lund etc
8) Vahest on vaja liikuda ka ühiskondliku trasnpordiga? Eestis olete proovinud sõita bussiga Tartusse? Mina olen ka...
9) Kogu Suur-Helsingi peale on asfaldis nii palju auke kui suvalisel Tallinna värskelt remonditud
teel aasta pärast. Ma ei julge eriti Vabaka esimeses reas sõita kuna kardan, et kanalisatsiooni-
kaevud peksavad mu 17" valuveljed puruks :-(
10) jahid, paadid, saunad mere, jõe ja järve ääres ei ole Tallinas ja Eestis võimalikud.
11) Helsingis esineb ka muid artiste peale Robert Plandi (ok, seegi Haapsalus)
12) Kinos näeb ka muid filme peale pubekarepertuaari
13)....
Ja lõpetuseks ka 1 näide vastupidi: elades Hel kesklinnas on raske hommikul samasse kesklinna jala tööle minna, kuna tänav upub kuseloikudesse...
PS! Espoo on siiski rohkem magala, seal ei ole miskit *erilist* kvaliteeti kui rahulik, vaikne,
puhas ja ridamajaboksid :-)
1) luksus-, eri- ebatavaliste kaupade saadavus, putiikide arv.
2) golfiväljakute arv
3) taksode kvaliteet - nii mina kui minu naine oleme korduvalt hoidnud hommikuses taksos tagasi vastupandamatut oksendamishoogu :-) Me ei sõida enam taksoga kui *eriline* häda
ei ole.
4) Keskmisest edevamate toidukaupade saadavus, ka Tal parim ehk Stockmann on Hel'i hale-hale vari, räälimata sellest, et Hel pole see kaugeltki mitte ainus.
5) Michelini tähega restoranide ja üldse heade restoranide arv
6) Hel ma võin ennast diskol täis lakkuda ja siis mööde linna kakerdada karmata mitte kui midagi ja kedagi
7) Hel on kõigil neljal aastaajal puhas kui beebi pepu, ei mingit laga, liiva, lund etc
8) Vahest on vaja liikuda ka ühiskondliku trasnpordiga? Eestis olete proovinud sõita bussiga Tartusse? Mina olen ka...
9) Kogu Suur-Helsingi peale on asfaldis nii palju auke kui suvalisel Tallinna värskelt remonditud
teel aasta pärast. Ma ei julge eriti Vabaka esimeses reas sõita kuna kardan, et kanalisatsiooni-
kaevud peksavad mu 17" valuveljed puruks :-(
10) jahid, paadid, saunad mere, jõe ja järve ääres ei ole Tallinas ja Eestis võimalikud.
11) Helsingis esineb ka muid artiste peale Robert Plandi (ok, seegi Haapsalus)
12) Kinos näeb ka muid filme peale pubekarepertuaari
13)....
Ja lõpetuseks ka 1 näide vastupidi: elades Hel kesklinnas on raske hommikul samasse kesklinna jala tööle minna, kuna tänav upub kuseloikudesse...
PS! Espoo on siiski rohkem magala, seal ei ole miskit *erilist* kvaliteeti kui rahulik, vaikne,
puhas ja ridamajaboksid :-)
Rene2, eestlaste soome keele oskus on müüt. Soome keel ei ole eesti keel + nen igale sõnale otsa :-) Eestlased pursivad seda rääkida.
mina ei pursi, soomlane ei saa aru, et ma ei ole soomlane, kui ma temaga näiteks tony halmest räägin :)
siiski usun, et vajaliku tööjõu kokkusaamine tallinnas (tallinna ja suur-helsingi peale) pole probleem. soomlasi võib komandeerida eesti ja siit kohapealt võib palgata (ega polegi vaja perfektset soomekeele oskust, kui vaid inglise keelt oskaks).
samuti saab võtta vajadusel takso linnahalli juurest ja 18 minutiga helsingisse sõita. ja kõige tähtsamad inimesed võivad soovi korral olla ka helsingis, tallinna võidakse tuua peakontori mustatöö tegijad.
võimalusi on palju :)
siiski usun, et vajaliku tööjõu kokkusaamine tallinnas (tallinna ja suur-helsingi peale) pole probleem. soomlasi võib komandeerida eesti ja siit kohapealt võib palgata (ega polegi vaja perfektset soomekeele oskust, kui vaid inglise keelt oskaks).
samuti saab võtta vajadusel takso linnahalli juurest ja 18 minutiga helsingisse sõita. ja kõige tähtsamad inimesed võivad soovi korral olla ka helsingis, tallinna võidakse tuua peakontori mustatöö tegijad.
võimalusi on palju :)
priitp,
mine osta soomest hapukoort ja kalja...
mine osta pühapäeva pärastlõunal poest punast veini...
isegi stockast ei saa...
:-)))
p.s. viimane kord ahvenamaal kalal käies sai pühapäeval kaatri benss otsa.
bensu jaama minnes selgus, et see on kaheteistkümmnest kinni nii et sõua edasi aerudega...
mine osta soomest hapukoort ja kalja...
mine osta pühapäeva pärastlõunal poest punast veini...
isegi stockast ei saa...
:-)))
p.s. viimane kord ahvenamaal kalal käies sai pühapäeval kaatri benss otsa.
bensu jaama minnes selgus, et see on kaheteistkümmnest kinni nii et sõua edasi aerudega...
dirtH,
hapukoor on täiesti müügil, Valio Smetana sobib, mulle maitseb Hyla Smetana rohkem,
see on küll laktoosivaba, aga magus. Ranskankerma ehk Creme Fraiche on samuti
müügil. Kõik Stockas. Piimaosakond, vasakul nurgas, üleval. Seal on ka maitsestamata
10% jogurtit peidetuna ruokavalmistusjogurti nime taha.
Kalja peaks saama ühest 2'st vene toidupoest, aga ma pole neis käinud.
Kärakaga on jah nii nagu on :-)
hapukoor on täiesti müügil, Valio Smetana sobib, mulle maitseb Hyla Smetana rohkem,
see on küll laktoosivaba, aga magus. Ranskankerma ehk Creme Fraiche on samuti
müügil. Kõik Stockas. Piimaosakond, vasakul nurgas, üleval. Seal on ka maitsestamata
10% jogurtit peidetuna ruokavalmistusjogurti nime taha.
Kalja peaks saama ühest 2'st vene toidupoest, aga ma pole neis käinud.
Kärakaga on jah nii nagu on :-)
priitp >
ohmaitea, kui peakontoris on 200 inimest, siis vast 5 neist ei suuda ilma michelini-restodeta ja 30 ilma golfiväljakuta elada. ja nagu rene ütles, ei kao need tallinnas töötades kuhugi, vaid on jätkuvalt 18 min kaugusel.
jahid-paadid-saunad - miks neid Eesti saartel ei saa hoida?
ma arvan, et kontori ülejäänud 170 inimest on siiski üsna sinakat tooni valge kraega. shoppavad ka soomes citymarketis mitte Hel kesklinna Stockis ja sõidavad '99 a Opeliga. kui nad pihta saavad kuipalju nende elustandard soome keskmise palga baasil siia kolides ja hea tööga jätkuvalt kindlustatuna olles tõseb, siis ei olegi vaja niipalju asendajaid kohapealt otsida.
ükshaaval kõiki Su argumente lammutama ei hakka (noh, tõesti, tänavad on auklikud), aga nii mustvalgelt kehv lugu nüüd kah ei ole. nonäiteks, haisevad ikkagi taksod mis maksavad 4 krooni kilomeeter. kui maksad 7, siis ei haise kah. :P
sC
PS: saan aru, et elasid pikemalt Helsinkis ja väga tagasi tulla ei tahtnud? ;)
ohmaitea, kui peakontoris on 200 inimest, siis vast 5 neist ei suuda ilma michelini-restodeta ja 30 ilma golfiväljakuta elada. ja nagu rene ütles, ei kao need tallinnas töötades kuhugi, vaid on jätkuvalt 18 min kaugusel.
jahid-paadid-saunad - miks neid Eesti saartel ei saa hoida?
ma arvan, et kontori ülejäänud 170 inimest on siiski üsna sinakat tooni valge kraega. shoppavad ka soomes citymarketis mitte Hel kesklinna Stockis ja sõidavad '99 a Opeliga. kui nad pihta saavad kuipalju nende elustandard soome keskmise palga baasil siia kolides ja hea tööga jätkuvalt kindlustatuna olles tõseb, siis ei olegi vaja niipalju asendajaid kohapealt otsida.
ükshaaval kõiki Su argumente lammutama ei hakka (noh, tõesti, tänavad on auklikud), aga nii mustvalgelt kehv lugu nüüd kah ei ole. nonäiteks, haisevad ikkagi taksod mis maksavad 4 krooni kilomeeter. kui maksad 7, siis ei haise kah. :P
sC
PS: saan aru, et elasid pikemalt Helsinkis ja väga tagasi tulla ei tahtnud? ;)
priitp,
kui soome smetana on hapukoor siis mina olen paavo lipponen.
-nen lõpuga muide.
ja lemmik toit on mul pippuripihhhvi.
kui soome smetana on hapukoor siis mina olen paavo lipponen.
-nen lõpuga muide.
ja lemmik toit on mul pippuripihhhvi.
see peakontori kolimise jutt on minumeelest pigem järjekordne soome riigiisade hirmutamine kui reaalne plaan. kahjuks.
See Valio Smetana on 1 1'le Valio Hapukoor. Iseasi, et see on algusest peale erinenud muust vesisest lurrist mida meil hapukoore nime all müüakse siiamaani. Toda Smetanat peavad
autentseks "smetanaks" ka minu tuttavad nüüd Soome kodenikest Leningradist pärit vene juudid. Lisaks oma maitsmismeelele on nende arvamus mulle täiesti piisav.....
Aga sa vaata neisse vene toidupoodidesse siis, ma ei mäleta kas koort seal oli või mitte.
Soolakurki ja tatratangu mäletan, et oli :-) Viimast muide mujal ei ole.
Ja muideks, corhe, sul on täiesti õigus.
Kuule sCanaL, kas me mitte mõnda aega tagasi "otsin tööd" teemas ei tõdenud eesti tööjõu mõningast hetkelist "ebakvaliteetsust" ?
Aga nii üldiselt jah, tahaks tagasi, selle nimel töötame. Kuigi mitte kauaks, ei taha teises
keeles pikalt rääkida, ei meeldi. Muidu on elu Hel's mõnus, kusagil Itaalia põhjaosas oleks
ehk veelgi mõnusam, aga seal on ka omad vead :-) Tallinnas ei ole mõnus kui prisma
kaubavalik ei rahulda. Kui rahuldab siis käib kah.
Ja kõige rohkem haiseb Tulika, esra mehed ikka pesevad vahest ennast ja autot ning kasutavad lõhnakuuske. Muid pole tellinud.
...ja Soome vorst on jama maitsega...polegi maitset.
...krt.need Vabaka luugid on küll jubedad...
...Hel.on küll turvaline aga ka vägga igav.
...krt.need Vabaka luugid on küll jubedad...
...Hel.on küll turvaline aga ka vägga igav.