eksisteerimisraskused:P

Ma ei ole mingi finantsgeenius ja ei oma mingeid ‘erilisi’ üleloomulikke võimeid ning selletõttu tunnen ennast vahel jalamatina. Olen ilmselt veidi noorem kui ülejäänud sõnavõtjad siin aga küsimus oleks, et kuidas teie omalajal hakkama saite. Et kas tõesti on Eestis võimatu koolikõrvalt töölkäia ja oma eluaseme eest maksta ja samal ajal ennast noore ja vallatuna tunda:P

m6ned n6uadned:

1)kui tööle lähed, ja milleski hea oled, siis kysi julgelt. alla annab alati tingida ja kui keegi
solvub palgasoovi peale siis ongi ihnuskoi kellega hiljem enivei probleeme tuleb.

2)töö ajal tegele tööga. l6unavaheajal söö v6ileibu.

3)pruugi vanemaid naisi (neil on raha)

4)tarvita vähem ja odavamat alkoholi (näiteks presidendi pilsner), ära pudeleid ära viska, vii poodi

5)suvel myy maha k6ik elektroonika mis sul on - kyll talvel j6uad uued osta ja suvel peabki 6ues olema

6)kutsu naised kylla, mitte ära mine ise neile (nemad toovad siis stuffi)

7)korter rendi kellegagi kahasse - vanalinnas on muide v6imalik saada 1000eek/kuu korterit normaalses korras!

8)käi kinos päeval ja kosmoses (20 eeki pilet, naised nikuinii aru ei saa)

9)ära lämise moblaga.

10)löika end naiseks ymber :)
riq,

kui viimane soovitus välja jätta (mis on sigakallis ja minuteada haigekassa seda kinni ei maksa ... või nüüd, Danilovi ajal maksab, eriti kui Haapsalust oled :) on need täitsa mõistlikud ettepanekud. Noh, ja küll sa edaspidi jõuad siis muutuda vanaks paksuks ja laisaks veel küll ja küll :-)
njah... mõistlik võib ju olla .... kulutada asjadele vähem mis ei ole erilise tähtsusega.... jagada korterit jne aga ikka on tunne et tammul kohal hetkel kuna kinnisvaramagnaadid on ikka täitsa segi kammind ennast... et elada kusagil pean loobuma kõigest muust? töötan küll suurfirmas aga palk kipub sinna eesti keskmise kanti kukkuma ning sellega saadavad ka kõik pangad mind pikalt... huvitav seik oli sellle ööbimisega linnavalitsuses.. arusaamatu veidi mida nad sellega öelda tahtsid. et annavad paar ööd inimesetele padja ja teki ning edasi vaadake isejuba kuidas saate... ilmselt puht poliitiline purse
Kellest või millest sa siin linnavalitsuses ööbimisega aru ei saa? Või mida öölda tahad? See on puhas valimiseelne trikk ja kammaijaa, eksisteerimisraskustega noore inimese puhul a la sheldon pole sääl küll miskit ühist...
minu arvates on probleem selles keskmises palgas :) arutelu>

sinu palk < keskmine palk, siis on sul suva igasugu hyvedest ja elad vanemate/sugulaste juures. samas on tohutult motivatsiooni ylespoole liikuda.

sinu palk > keskmine palk (ehk min. 10k), piisab sellest korteri yyriks ja norm.toitumiseks. motivatsioon ylespoole liikuda on väiksem, aga rahulolu kompenseerib selle (heaoluyhiskonna tunnus).

sinu palk >>> keskmine palk: welcome to the club :P
sheldon on hea näide miks peaks juba syndides hakkama riik iga kuu .5-1keek k6rvale panema et siis 18a saades oleks pisike stardikonto olemas :)

eriti normaalne oleks see v6rreldes nö maksukärbetega mis pidid rahva kätte rohkem raha jätma ja seeläbi yhiskonna rikkamaks tegema.. well, eesti yhiskond ongi vaene. huvitav kas hästi elamist v6ib pidada yle v6imete elamiseks?

ise elan kyll 5000 eekuga kuus ära, ja korter on kesklinnas..
krt rannailma pole, muidu elaks 4kga :p
jippiii... ma jälle ühe klubi liige:PP
noh eks paljud vanemad teevadki seda riigi asemel, et siis koguvad vaikselt raha... mulgi oli miski abielukindlustus, et kui leian endale tubli ja siresääreline kaasa siis saan ühteheitmise l kenakese summa aga eesti iseseisvumine ja muud tegurid nullisid selle ürituse täielikult.

eks hästi elamine ongi veidi üle võimete elamine.. vähemalt minu jaoks

kahju jah et rannailma ei ole... ehk siistulekski toime.... või teisalt tekitaks see võibolla jälle liigset ülevõimeteelamist:P

">>>" (ehk siis võimendatud ">>" ) tähistab vähemalt matemaatikas "on oluliselt suurem" :))

sinu palk = keskmine palk , seda varianti ma ei kirjeldanud, sest see on vastik seis ja sellest on vaja välja saada :)

seda vastikut olukorda aga talungi hetkel... ei näe nagu erilist väljapääsu ka hetkel sest tahaks ikka koolis ka käia kuid vähesed asutused on nõus sellega et ma tegelen ka enda harimisega mitte ainult nende orjamisega:P
oki suhteliselt mõtetu teema.... sama hästi võiks arutada, et mida mõtleb tuvi kui ta näeb inimest auto alla jäämas....
alusta sellest pigem, et paned oma prioriteedid paika! :)
nagu raamatutes öeldakse... otsi üles oma tugevad küljed ja mõtle kuhu sa jõuda tahad.
Ja hakka lõpust alguse poole tulema. Süstematiseeri oma elu ja fokusseeri oma prioriteete.
Haigelt kõlab, aga... noh.. krt ehk on abiks!!! :)
ahjaa.. 7 habits. ülepopulariseeritud raamat selline. kui vaba aega üle, ei tee selle lugemine paha.
Tundub, et oled lihtsalt natuke segaduses ja tahaks nagu kohe 7-seeria bemmi istuda? ;)
7-seeria jätab külmaks... liiga uimane:P ehk midagi viieste hulgast:) aga anyway.... 7 habits on õhtuses kavas sees nüüd....
jah .... aga kas sa ise tead tehvlon mis on su tugevad küljed?
No jah! Kui noor oled peabki rabama. Kui noor olin töötasin päeval, töötasin öösel, jõudsin
kooli kaugõppes lõpetada (30 st lõpetas 5). Ja kas sain rikkaks...ei saanud.
Rikkaks saamiseks on peale töö tegemise ka õnne vaja.
tead adz.... ei jaksa enam... viiskuud sai kahekohapeal tehtud .... elu oli mõnus aga nüüd.... krt ei taha noorelt surra:PP
Sheldon, kui midagi teed, siis tee seda korralikult.

Kui õpid, siis õpi korralikult ja tööd tee niipalju et ära elad. Leia endale perspektiivne nishsh ja anna tuld.

Ja kui kool läbi, siis on Sul lootust ka korralik töökoht hankida ja alles siis normaalselt raha teenima hakata.

Kahe jumala teenimisse ma ei usu s.t. et edukalt saaks 4.a. koolis käia ja korralikult tööd teha. Üks kindlasti kannatab.

Conclusion -> 20-selt ei saagi iga õhtu neiudega loomaaias ja kohvikus käia ;)

aga kui nad nii vääga tahavad iga õhtu kohvikus käia ..... kas sa siis saad ei öelda:P
aga jah... aiga on veel midagi luua.... aga lihtsalt oli selline noka ja saba lugu...