siretsch EESTI Vabariiki peaks esindama EESTLANE. Nagu nõuab ka VP valimise seadus.
Kas seadusepügalat oskad välja tuua kus see kirjas on? P.S. Kõik Eesti Vabariigi kodanikud ei ole eestlased, ka kõik sünnilt kodanikud ei ole eestlased.
Helmet rünnatakse oravate poolt, siiani oli nende positsioon kindel, meil on kaks tugevat kandidaaati ja parem võitku, mäng oli nende käes, nüüd on tekkimas mõrad.Kui Kaljurand sobimatu tausta tõttu ära kukub, siis on väga nadi klammerduda lõpuni raskekujulist amneesiat põdeva Siimu külge.
Kaljurand: Jah, olen venelane .See avaldus just eestlaste seas populaarsust ei tõsta. Nii mõnigi võib mõelda, kas siis ühtegi sobilikku eestlast ei leidu selle ameti peale?
Salliv Mikser on lausa marus, sellist viha EKRE vastu pole enne olnudki, et siin võib tõesti oodata Sakuska poolt tehtud üleskutse täideviimist - EKRE peatamiseks ühel hetkel õigustatud ka demokraatlikust mudelist väljaspool olevad vahendid.
Avestades kohalikku potentsiaali, ma outsourceks suurema osa juhtivaid poliitilisi ametikohti ja ei lubaks eestlastel üldse kandideerida. Näiteks linnaosavanema asetäotija ei tohiks eestlane olla, linnapead ei tohiks eestlased olla, peaminister ei tohiks eestlane olla. Ametikohti oleks veel. Ka võiks valimised meie eest ära teha miksi väheke arukam seltskond, kui kohapealt võtta on. Fakt on see, et Eesti riik on tänaseks kokku jooksnud ja järgmine suurem muudatus tehakse ära väljaspoolt. Seni lihtsalt loksub see jama siin vaikselt ühest äärest teise. Sotsiaalsüsteem läheb järjest tuugamaks, ettevõtlus muutub järjest vähem atraktiivseks ja kõikitsorti vähemused pressivad ennast järjest rohkem pildile jne.
Palju on Eesti Vabariigis üldse presidendiks kvalifitseeruvaid inimesi, kes on Eesti Vabariigis sündinud?
Null? :)
Taasiseseisvunud Eesti Vabariigis sündinutel pole veel vajalikku 40 kevadet turjal. Vahepealsed ENSV-s ilmale tulnute põlvkonnad on ilmselgelt võssa kasvanud - seda on siinsest foorumistki näha. Hmm? Täieline Vabariik läks okupatsiooni alla 40ndal, kõlbuline presidendihakatis pidi enne seda sündima. Järelikult tuleb presidendiks mõni kobedam 76+ otsida, kes oleks Eesti Vabariigis sündinud. Sellest pundist välistame omakorda kommarileiba söönud ja muidu tibladele kaasa elanud ... Vähe on neid tõesti.
Riik hakkas kokku jooksma sellest hetkest kui kaks vana kommunisti sm. Savisaar ja sm. Ansip sõlmisid KERE-pakti, mis sätestas et KE ei sega RE-d Toompeal võimutsemast ja RE ei sega KE-d Tallinnas võimutsemast. Ja tulemus on käes, stagnatsioon ja korruptsioon igal pool.
Helmel on tõupuhta eestlase koha pealt õigus. Tõtt-öelda olen mina eestlase määratluse koha pealt veelgi karmim.
Kes on eestlasi läbi ajaloo kõige rohkem rõhunud, orjastanud, alandanud? Kes püüdsid eesti rahvast hävitada? Ristikummardajad. See pole küll poliitiliselt korrektne (aga nagu Aivogi välja tõi, meil ju pole julgust asju õigete nimedega nimetada), aga ma usun, et iga hingelt ja ihult tõeline eestlane mõtleb hinges sama.
Meelis ei surnud asjata!!! Tasuja tund on tulnud!
Parafraseerides tuntud ütlust: "Kui on kristlast näha, saada ukse taha!" Oot, aga kes Helme üldse sisse lasi?
Eesti on rahvusriik või on kellegil teistsugune arvamus? Rahvusriigis on kandvaks ideoloogiaks rahvuslus või on kellegil teistsugune arvamus? Rahvuslus ehk natsionalism on ideoloogia, maailmavaade ja ühiskondlik hoiak, mis keskendub rahvusele. Rahvusluse ideoloogia kohaselt püüab iga rahvus oma kultuurikeskkonna kujundada võimalikult süsteemseks, luua oma sotsiaalsed institutsioonid, säilitada ja arendada oma ainulaadsust.
Aivo, kui tsiteerimiseks läks, siis tsiteerime sealtsamast edasi (minu rõhutus):
"Rahvusluse äärmuslikud vormid – nagu näiteks need, mida 20. sajandil propageerisid vasakäärmuslikud natsionaalsotsialistlikud, paremäärmuslikud fašistlikud jne liikumised – peavad rahvust inimese identiteedi kõige olulisemaks osaks ning üritavad defineerida seda rassi kaudu ja seostada geneetikaga."
Meile proovitakse kogu aeg selgeks teha, et rahvus ei ole oluline.Põhiseaduse sätte, peab tagama eesti rahvuse, keele ja kultuuri säilimise läbi aegade viskame prügikasti ja valige kasvõi türklase presidendiks, mis suhtes türklane on kehvem Eesti rahvusriiki esindama kui venelane?
Olen kuulnud räägitamas jutte, et Martin Helme pidi eraelus normaalne inimene olema. See pole mingi vabandus - vastupidi. See hoopis lisab kandvust hüpoteesile, et äkki ta päriselt räägib meelega selliseid jutte kellegi huvides. Padušovinistlik "keelevääratus" muudab propagandatöö jälle oluliselt mugavamaks. Kõige efektiivsem propaganda on see, mis otseselt ei valeta.
Eriti irooniline on meenutada, et isegi okupatsiooniaegses Eestis püüdsid mõlemad okupeerivad impeeriumid Eestit juhtima panna mõne rahvuselt eestlase.Saksamaa leidis omavalitsuse juhiks Hjalmar Mäe. NSVL pidi kõvemini pingutama , sest kodueestlasi hästi ei usaldatud, otsiti siis kuskilt mõni Venemaa eestlane. Nikolai Karotamm, Johannes Käbin ja unustamatu Karl Vaino, kes tönkas mõne sõna eesti keelt suurte raskustega.
Seda polnud kirjas üheski seaduses, kuid niiviisi toimides püüti luua illusiooni, et eestlased ise valitsevad oma maad.EKP II sekretäri roll oli aga raudkindlalt kinnitatud venelasele .
Nüüd pole enam illusoorne, vaid peaks olema tegelikult toimiv oma riik.
Eesti president, ehkki mitte väga oluline figuur võimupüramiidis, omab siiski tähtsust sümbolina, riigi ja rahva esindajana .Samamoodi nagu sinimustvalge lipp või riigi hümn, mida me peame loomulikuks, et see on eestikeelne.
Ma pole nõus seisukohaga, et tavainimene võib öelda välja põhjuseid, miks ta üht või teist kandidaati ei toeta, kuid poliitik ei tohi seda teha . Poliitik võib ja peakski alati olema avameelne.
Kui presidendiks kandideeriks moslem või PD, ma tahan, et ka siis saaks poliitikud avalikult välja öelda, miks nad tema poolt ei hääleta.Ehkki Ilves, Rõivas @ Co tõstaks selle ümber ehk veel suuremat kisa kui kandidaadi rahvuse ümber.
Põhiseadus ei keela kandideerida sünnipärasel Eesti kodanikul,kes kummardab islamit või praktiseerib homoseksuaalset eluviisi, kuid igaüks võib olla vastu ja igaüks võib ka põhjendada, miks ta on vastu.
TaivoS Ärme tunne häbi Helmete üle. Selliseid väärastunuid mõttemaailmaga inimesi, kes seda ka ise usuvad või end selliselt lihtsalt turundavad, on alati. Viimseni neid ühiskonnast välja ei juuri.
Häbi tuleb tunda end ümbritsevate inimeste üle, kelle tõttu taolised värdjad ühiskonda esindama jõuavad. Püüdes siin võtmes kuidagigi optimist olla, võib ju tõdeda, et protestihääletamine on tänapäeva poliitilisel maastikul suurem probleem kui võib arvata.
Kuhu me nüüd jõudnud oleme. Keegi ütleb, et Eesti president peaks olema eestlane. Ja teda kukutakse tümitama, nimetatakse värdjaks jne.
Mul tekkis mure. Käisin geni.com-s oma sugupuud vaatamas. Isa poolt nägin 6 põlve ja ema poolt 5 põlve, õnneks on kõik eestlased olnud (erinevalt Helmest, kelle 5. põlv on sulaselged venelased). Väikse möönduse oma rahvuse puhtuses pean siiski tegema: mu ema oli ristitud ja isegi leeritatud, isa kohta ei tea.
Vaatamata sellele ebakõlale olen ma uhkelt puhastverd eestlane. Ja Helmeid ma eestlasteks ei tunnista. Rikutud nii vere (vene verd sees) kui hinge (eestlaste hinge mädandajate, kristlaste jüngrid) poolest.
TaivoS Ärme tunne häbi Helmete üle. Selliseid väärastunuid mõttemaailmaga inimesi, kes seda ka ise usuvad või end selliselt lihtsalt turundavad, on alati. Viimseni neid ühiskonnast välja ei juuri.
Häbi tuleb tunda end ümbritsevate inimeste üle, kelle tõttu taolised värdjad ühiskonda esindama jõuavad. Püüdes siin võtmes kuidagigi optimist olla, võib ju tõdeda, et protestihääletamine on tänapäeva poliitilisel maastikul suurem probleem kui võib arvata.
Kuhu me nüüd jõudnud oleme. Keegi ütleb, et Eesti president peaks olema eestlane. Ja teda kukutakse tümitama, nimetatakse värdjaks jne.
Hästi sõnastatud lause. Kas sa tahad teha pointi: 1)Marina Kaljurand ei ole eestlane või 2)Eesti president peaks olema eestlane ja kuna Marina Kaljurand on eestlane, siis tegelt kõik ok?