Eesti-Venemaa

Homme läheb mölluks, kui Eesti peaks venelastelt jalkas punkti röövima ja sõjaks kui Eesti peaks võitma.Reaalsus on ilmselt kahjuks selline, et nurka aetud venkud siiski võidavad, kuid loomulikult loodame vastupidist.Tahaks väga näha Vene treeneri ja meedia reaktsiooni peale näiteks 0:2 kaotust Eestile.

Ega ilmaasjata pole 2000 miilitsat turvamas mängu, mida jälgib 28000 pealtvaatajat, :)
No oleneb palju kohtunikust kes vilistab.Loodame et on aus mees.Aga eesti v6idu korral ....no ma ei tea kas tasus paarikymnel eesti fännil sinna karukoopasse ronida.Heh tunnen juba ette poistele kaasa.Aga muidu pöidlad pihku.
Ps. To rick12. Kummale panustaksid?Heh.
Loodan viiki, aga mingipärast tunne ütleb et 2 : 0 võidab Venemaa
Ma loodan, et Eesti kaotab - sest jalkas on tulemus tavaliselt risti vastupidi sellele, mida ma loodan.
Aga tegelikult, mis siin oletada, vaatame mängu ära ja siis saame näha.
Tagantjärele spekuleerimiseks:
* Eesti lööb vähemalt ühe värava
* Tuleb vähemalt viik
.. Eks pärast näeb, kellel õigus on, Eesti on ju siiski favoriit ja meeskonnal on hea ettevalmistus.

Parem öelge, mis te uuest peatreenerist arvate?
Oleksin lootnud Pohlakult ausalt öeldes mingit üllatust, mingi tipp mees nt. Völler, ..., sest neid on viimasel ajal kõvasti lahti lastud
Seekord 2:1 Venemaale.
Pakuksin seisuks 0:0, mis sisuliselt tähendab Venemaale kaotust, Eestile aga OK tulemus ...
Loodan 4:0 Eestile, sest jalkas on tulemus tavaliselt risti vastupidi sellele, mida ma loodan. :)))

to Ali Waziri: go back to delfi :)))
2:1 Eestile
Usun ka, et mäng võibki lõppeda tulemusega 0:0
grow up , novo.
Maidre, olen sinuga nõus: Kui Eesti võidab siis tõepoolest võivad fännid venemaalt tagasi tulla urnis;), samuti pole ka meeskonna tervis kaitstud
Olles optimist 0:0 või 1:1 .Samas kui Eesti ainult umbkaitsele pühendub tuleb kaotus.
ouch. Valus tulemus. Kahju muidugi, kuid nagu ma olen juba ennegi öelnud, siis võibolla raputab see Eesti jalgpallikoondise ahti Pohlaku-ja-Flora kesksest mängijatevalikust. Kuid ilmselt ma siiski unistan võimatut. Niikaua kui mulle meie koondise pähe Florat maha püütakse müüa, siis minust Flora fänni ei saa.

B.
Palli valdamisega siiani probleemid kuigi mingi areng on paari aastaga toimunud. Kui pall saadakse tehakse healjuhul 2 söötu ja ongi kõik.
Mnjah,tulemus selline nagu v6iski arvata.Arenguruumi on meie meestel veel piisavalt.Kahju muidugi ,aga eks uus treener ka alles astus ametisse.Ehk paneb poisid tulevikus paremini palli taguma.
mnjah, nagu näha ennustas novo õige tulemuse...
Täitsa kole! Ma ei ole suur jalkafänn ega midagi, kuid see oli ikka päris hale eile. Venelased olid noored ja jõulised - hoidsid palli, evisid mänguplaani ja kokkuvõttes kottisid eestlasi ikka korralikult. Meie väravaht oli uinuv kaunitar ja teised vennad liikusid nagu aegluubis. Sellist amatöörlikku shallalaad ei tasuks rahvustelevisioonis näidatagi. Hale!
Tundub et Valgevene püüab kompenseerida Venemaa tõstetud gaasihindu tõstetud transiiditasudega. Eeldusel et see õnnestub, kas poleks mingit loogikat et Baltimaad oleks pidanud samamoodi tegema? Ma pole teemaga eriti kursis, aga tundub mulle, et Venemaa teeb kõike, et kaotada oma sõltuvust Baltimaade transiidist (nii võib lugeda näiteks Transnefti kodulehelt). Sel juhul ongi Baltimaade transiidiäri niikuinii piiratud kestvusega, ja selle aja jooksul tuleks selle kasumlikkust maksimeerida. Või kas on pärast Primorski valmisehitamist, edaspidi oodata et Venemaa ka pikaajaliselt kasutab Baltimaad transiidiks? Või kas teema on puhtalt poliitiline, ja mingisugusest kasumi maksimeerimisest ei tasu rääkida...
stefan
Täitsa tõenäoline et mingi X aasta pärast Baltikumist enam naftat läbi ei jooksegi vaid (Venemaa kasumlikkumad/strateegilisemad ekpordiartiklid) on suunatud läbi teistest kanalitest. Samas transiidimahud vaevalt et vähenevad, muutusi tuleb ette vaid struktuuris - kasvamas on muude kaupade transiit (ntx erinevad keemiatooted jne jne) kuna Venemaa kaubamahud väljapoole nii-ehk-teisiti kasvavad pidevalt ja ei näe et Venemaa isegi parima tahtmise korral saaks mahtusid Baltimaadest mööda suunata - pakun et seda oleks siis ka juba ammu tehtud. Lisaks ei tasuks unustada et Vene firmadel on olulised osalused ka kohalikes terminalides ja vedajates.
Arvan et mõttetu oleks hakata Valgevene kombel jonnima ja tollidega mängima kuna:
a) ei lähe kokku Eesti senise majanduspoliitikaga (vaba turumajandus) ja võimalikult vähepoliitilised majandussuhted.
b) ei saa aru miks peaks Venemaa meid käsitlema "erilisena" ja doteerima meile gaasi müügihinda? Pole me ju mingi liiduvabariik enam, vaid vaba EL liikmesriik. Kui hind ei meeldi siis palun väga - osta mujalt või jäta ostmata. lühiajaliselt valus, kuid pikas perspektiivis kasulik - tõuseb efektiivsus ja säästmine ning võimalik et ka mitmeid erinevad kütused sh. kodumaised muutuksid rentaablimaks.
c) pole kindel kas selline tariifide tõstmine oleks üldse kooskõlas erinevate lepetega, sh WTO, pakun et mitte.
d) varem või hiljem jõuavad majandussuhted ikkagi turutingimusteni välja ning poliitiline (Eesti-)poolne kemplus vaid solgiks normaalselt toimivat kaubavahetust.