et mises kapitalismist midagi aru ei saa, on mulle juba selge.
selge ei ole mulle aga alljärgnev lugu....
Heisenbergi teema alustamisega,Hansapangaga seoses on mul aga niisugune küsimus,õigemini spekulatsioon,oletus...Ei ole Eesti uudiseid eriti jälginud ning seetõttu pole ma nn.ametliku versiooniga Eesti pankade mahamüümise osas tuttav.
Nii.Kui mul on firma,mille olen alustanud nullist,mis on arenenud,kasvanud...mis töötab täies hoos,saanud isegi ehk turuliidriks omas regioonis.mida ma teeksin?,palkaksin tiimi enese asemele,koolitaksin nad välja ning hoiaksin ühe silma peal,et asi kraavi ei sõidaks....Nohh ja tekkinud vaba aja arvelt otsiksin uusi väljakutseid...Nii,mis mulle eluilmaski pähe ei tule...selleks on firma maha müüa.No OK,mingi osaluse võib ju kellegile kuskile asja laiendamise huvides müüa,aktsiakapitali suurendades näituseks.
Edasi siis.Müümine tuleks vaid kõne alla juhul,kui mu turuliidrist firma satuks tõsistesse raskustesse.Jahh,kui oleksin nurka surutud,nõustuksin oma firma paremale pakkujale maha müüma.Nohh,ja kui minu otsesel süül on firma raskustesse sattunud,vaevalt,et uus omanik sooviks mind siis enam firma juhatuses näha.Nohh,ja mis mul siis üle jääb...nohh,näiteks võiks poliitikuks hakata või midagi sellist....
nii,sellega seoses tuleb mulle meelde,et Hansapank müüdi endiste omanike poolt peale börsikrahhi nii Eestis,Venemaal kui ka mujal maailmas...Mitte ajal,mil pankade aktsiad olid taevas ning müümisel oleks seetõttu ka nagu mingi mõte olnud.Nii,olen nn.siseinfo ehk tuttavate lobisevate juhtivtöötajate suu läbi tuttav Forexpangas toimunuga.Vennad olid Venemaal täie pangaga pikkades positsioonides ajal,mil asja jagavad tegelased olid täies ulatuses lühikesed.Mis annab alust oletamiseks,et ühis ning hansa,rääkimata hoiu meestest käitusid ettenägelikumalt foreksi vendadest?Nii,Foreks päästeti Eesti Panga poolt,wright.Kas oletus,et nii Hansa kui Ühis päästeti rootslaste rahadega, on väga mööda arvatud?