Eesti investorid ei lasknud end lypsta

R66m n2ha, et TSE-l tektitas eilne jama USA-s paanikat ainult maaklerites. Samas kui investorid on suht neutraalsed.

V6ib muidugi diskuteerida syndmuse globaalse m6ju yle, aga yx aspekt on kahtlemata konkurents (USA vs. Euroopa), milles kaalukauss nyyd j2lle vana mandri poole kaldus.

Isiklikult arvan, et t2na n2gid nii m6nedki b8rsid (kaasaarvatud TSE) omi p6hjasid paari kuu perspektiivis.(optimismi p6hjus v6ib tuleneda ka sellest, et olen Eesti aktsiates pikk :slight_smile:

Maakleritel paanika? Khm, arva näiteks kes muu kui maaklerid 12000 ETL aktsiat ostis @41?
Ajudega oli see, kes 12000 ETL ostis @41.
Tänan!
Õhtuks on maailma turud uuesti miinuses ja tugevalt. etl homme 38.
kes vaidleb vastu?
tahad kihla vedada et ei ole? :)
dax ja cac on juba miinuses
upser,

Vaevalt, et euroopa turud mingit kardinaalset suunda kuhugipoole võtavad, enne kui selgub USA turgude reaktsioon asjale. Võib arvata, et paar lähimat päeva tulevad ilma kindla suunata ja üsna närvilised. Daytraderite paradiis.

Arvestades, et täna on USA veel suletud, saab see reaktsioon parimalgi juhul selguda alles homme. Millegipärast tundub üsna usutav, et ka USA turud teevad peale avanemist mõninga liikumise allapoole ja jäävad allapoole endist taset ka õhtuks. Võimalik, et see sikutab korraks veel alla ka Euroopat. Seega pakuksin ETL@38 mitte veel homseks vaid järgmisel börsipäeval peale USA esimest järjekordset börsipäeva.

(Disclaimer: ülalmainitut oleks äärmiselt väär kasutada investeerimisotsuste tegemisel - see ei põhine mitte mingitel anlüüsidel vaid minu sügavalt isiklikul, hetk tagasi tekkinud kõhutundel. :)
mitte ajude, vaid ligipääsuga. väikeinvestorid, kes limiitordereid spreadi vahelt sisse panid (ja spread oli ikka mitu krooni) jäid ilma. Rääkimata siis vasakust äärest ostmisest.
kuradi p... kogu pikk jutt läks kaotsi
hajameelsus hajameelsus.
Järeldus lihtne lühike ja liigutav. Eesti maaklerid ei lasknud end lüpsta, vaid lüpsti ikkagi investoreid!!!!
aga siiski tahaks nalja pärast kohalike maakleritega mängida tripstrapstrulli
nagu vanadel headel aegadel.
Kuid isegi sellistele päevadel puudub sellel jumalast hüljatul turul likviidsus ja volatiilsus.
Ja kui mõni fond pikas perspektiivis raatsibki osta...
raatsiski osta
ja lolle miniinvestoreid selle eest tänades
SPETS, kas see tähendab seda, et kes praegu ETL-i müüb, on loll?

Nothing personal! :-)
ei arva, mõte oli muus
see kes ostab
ma lihtsalt olen muutumas natuke sallimatumaks
maaklerite suhtes, kuna nemad on nagu kasiino omanikud, kes kliente lĂĽpsavad.
selle hinna pealt ostu ja mĂĽĂĽki ei kommenteeri.
MĂĽĂĽa tulnuks varem ja osta on hetkel targem kui kunagi varem.
Kas see ka põhi on ei hakka ennustama.
Ise ostaks alla 20 nii et tapab.
kas keegi oskab öelda, mille järgi arvestab äripäev online talset?
tse-talse 112,62
äripäev.ee 106