Eesti I poolaasta parim aktsia

Pakun Eesti väikeinvestorite I poolaasta võiduaktsiaks MERKOt.
FARMA on tootluselt muidugi parem, kuid madal likviidsus(Väike käive ja suur spread) ei luba esikohta anda.

Vaata I poolaasta tulemusi.

Järgmisel poolaastal võiks võiduaktsia olla
NORMA. Aktsial jätkub likviidsust, on odav ja Vene turg ei kao sel aastal veel kuhugi. Kui NORMA loobub krediidiriskidest väheneb küll kasum, aga aktsia muutub sellevõrra usaldusväärsemaks ja hakkab kauplema kõrgema P/E suhtega.

Nõustun graafiku arvamusega peaegu 100%-lt. Fundametaalsetele näitajatele toetudes pakuks Norma hinnaks II poolaastal 50-55 eek. Kui võrrelda norma aktsiat HP-ga, siis võiks hind isegi 60 -63 eek-le tõusta. (liiga optimistlik)
Uue tuumikinvestoriga kaasneb küll madalam krediidirisk, kuid kindlasti on siin veel mõjureid. Vene autotööstusele prognoositi 2000 aastal 2-5% kasvu.
Mulle see Norma värk sobiks ideaalselt. Tegelikult sobib praegunegi olukord. Ostad 35-36 pealt call i ja realiseerid 47-45 peal. Ja nii lausa mitu korda - kas pole tore iseenesest.
On tõesti tore. Aga kas alati realiseerida peale tõusu. Võib-olla tõuseb veel, näiteks 55-ni? Kas senine tõus on piisav põhjendus positsioonist väljumiseks?
Ja veel, kas FARMA ei olegi aktsia? Säilitage erapooletus.
FARMA puhul tundub ,et tootlus on saavutatud suures osas tänu olematule likviidsusele. Poolaasta jooksul on aktsiat kaubeldud 3M EEK väärtuses. Ostu(20)- ja müügihinna(25) vahe on 5 EEK. Teeb kõhedaks.
Kui FARMA nimetataks Eesti poolaasta parimaks aktsiaks, siis ma vist emigreeruks.
Aga Optiva pank?
De jure on nii Farma kui Optiva aktsiad. Küsimus taandub, sellele kas neisse investeerida ka tasub?
Eks igaüks võib proovida - erinevad investeerimisobjektid ja strateegiad annavad erineva hulga adrenaliini kui ka erineva tootluse (-/+).
Graafiku poolt tõstatatud küsimus oli siiski milline on I poolaasta PARIM aktsia.
Siin tekib ka investori suuruse küsimus, sest NORMA ja MERKO tõenäoliselt ei sobi oma madala turukapitalistsiooni tõttu paljudele Lääne investeerimisfondidele.
Aga kuhu Te jätate HE? Kod Buffet seda ostaks. Sa küsid miks? Ma ei ütle Sulle praegu. Normal hea potentsiaal, aga seal on üks aga ... Aga ma arvan, et see on hea aktsia.Merko - ehitus on ja jääb, aga midagi vapustavat sealt vaevalt tuleb, pigem selline väike lainetus.
to: marek aga kas sa ise ostaksid? kod. Buffet ostaks, aga siin, Eestis ja praegu...?
to Indrek: why not? HE=well managed and progressive product lines.
to Indrek: mis küsimus Sul OPT enne oli?
to: marek: palun selgita küsimust, sry, aga ma'i tabanud pointi!
to Indrek: Sul oli mingi Q ülal. Ma rohkem discussion mõttes!
to marek: olen üritanud ärgitada diskussiooni teemal Optiva pank, EP ja EYP osaluse müük ning väikeinvestori roll selles protsessis. Aga keegi ei võta vedu. Teeks uue foorumi?
to Indrek: mulle see meeldib, just go on! Vedu pole võetud sellepärast, et keegi ei taha spekuleerida sellel teemal. Aga võiks discussida küll. Ilmselt on Sul OPT seoses mingi väike huvi olemas so do I. Võid mulle ka mõne asjaliku iva poetada rhemamsr@hotmail.com kui siin sellel teemal ei viitsita sõna võtta. Nice weekend to everybody!
Tegelikult sel teemal ju üks foorum juba on - aga seal keerles asi rohkem EP kui väikeinvestori ümber. Omal on kõva sportlik huvi - mis hinnaga siis väikeaktsionäridele pakkumine tehakse...kui üldse tehakse...ilmselt siiski tehakse, kuigi ajakirjanduses kostis korraks ka kõhklusenoote.