Eesti Ehitus börsile!

Eesti Ehituse aktsia 97.80 EEK
Võimalus presenteerida oma rumalust - hindamatu

Ja nii jätsingi 02/05/06 14:21 kommentaari kustutamata
2005 aasta tulemustele toetudes oleks Eesti Ehituse EV/EBITDA kordaja 9.2 kuni 10.9 (sõltuvalt kas hind 82.5 või 97.8). Võrdluseks Merko Ehituse sama näitaja 8.8 ja Panevezio Statybos Trestas (PTR) 7.3.
to egertpurre: Ma ei ole tutvunud EE prospektiga veel. Võib olla tõesti selgub prospektist, et EE on nii võimsalt arenev firma, et for example tänane PE 20 on igati õigustatud. Tuleb ka teisi numbreid vaadata, aga ise hetkel erilist huvi ei tunne. Võib olla seis muutub, kui väga häid põhjuseid kuulen.
yes yes, hakkab tulema. juba läheb huvitavaks. muidu ainult stefan soleerib. nalja üldse ei saa ;-)
tunne ennast nüüd hästi tarkadena. saite mulle jälle ärapanna.
Mis asi sul Henno siin rumaluse presenteerimisena tundus?Kas see,et tavainvestor ei saa märkida muud hinda kui 97,8 eeki aktsia kohta või minu reaktsioon priitp mölisemise kohta?Kas sa henno kellegi teise kohta ka midagi ütled või olen sul ainukesena hammaste vahele jäänud?
Mina sain küll aru, et globalnet tegi nalja. Eks ma ole isegi siin puhta kulla pähe nalja visanud.
Nobody's perfect :)
kas on motet aktsiad osta? kes kavatseb?
temi4,
oota ära, kuni valmivad põhjalikumad analüüsid, siis tutvu nendega ja otsusta analüüside põhjal, kas on mõtet osta või mitte. Nii on kõige kindlam - tead, mida ostad ja millise hinnaga tasub osta ning millised riskid kaasnevad.
Et ei korduks tallink!
mina isiklikult ei osta sest arvan, et ehitusturu kasv hakkab pidurduma - ma isegi arvan, et viimaste uuringute valguses tahetakse kähku kähku ipo ära teha, sest poole aasta pärast ei saada enam sellist hinda ja huvi mis praegu ehk saavutatakse
OK mehed, kuldvillaku küsimus. Õigesti vastaja saab virtuaalse seljalepatsutuse iseendalt.
Palun vormistage oma vastus küsimuse kujul ("mis on...?").

Eesti Ehitusfirma, mis sai tõsisemalt jalad alla 90-ndate keskel Kremli skandaalse renoveerimise aegu, mille puhu kahtlustati ulatuslikku altkäemaksu (Mabetexi afäär). Ehitusfirma juht ei pidanud pärast edukat tehingut vastu, ja hankis ühe ilusa punase neljarattalise mänguasja.
Hiljem on ehitusfirma juht korduvalt sõna võtnud ärieetika teemal.

Kõik nuputama.
Ei osalenud Tallinki, ega osale ka EE IPOs.
Kui palju siis ikkagi hetkel neid aktsiaid on?
Kas 13928 tuh (prospekti lk 15) või 3482 tuh (lk 38)?

Aktsiate arv on siiski 13,93 miljonit. Pärast IPOt aga eeldatavalt kuni 15,38 miljonit.

Segasest olukorrast aitab välja lõiguke inglise keelses prospektis:

On 1 April 2006, the General Meeting of Shareholders decided to increase the Company’s share capital from EEK 34 818 940 to EEK 139 275 760 by issuing 10 445 682 new Shares with a nominal value of EEK 10 each. This increase was a bonus issue, i.e. new Shares were issued on account of the share premium in the amount of EEK 8 192 198 and retained earnings in the amount of EEK 96 264 622. Each of the shareholders of the Company received three new Shares for each Share they owned before the issue.

Thnx, see selgitab kõik
Vanakesed, kas selline erakorralisel aktsionäride üldkoosolekul seniste aktsionäride uute aktsiate märkimise eesõiguse välistamine on mingi traditsioon või tüüpiline käitumine? Tallink tegi sama asja, aga vaata mis tema aktsiast on saanud. Kas ei ole tegemist halva mängu juures hea näo tegemisega, et vältida huvi - miks need omanikud nii hea ja perspektiivika firma puhul oma eesõigust ei kasuta. Või näen tonte?
Aktsionäride üldkoosolekul ON VAJA välistada olemasolevate aktsionäride eelisostuõigus, vastasel juhul võivad emissiooni korraldajad teha mis tahavad, aga olemasolevad aktsionärid võivad nende jaotusettepaneku pekki saata ja ise kogu emissiooni üles osta. Eriti oluline on see selge enamusosanikuta ettevõtete puhul, mil võidakse jõujooni ümber mängida.

Ehk lühidalt - see on vajalik, et korraldajatel oleks kindlus oma tegevuses.
Väikeinvestor
02.05.2006 21:17
Ei osta ma põhjusel, et emissiooni korraldajate hulgas on SUPREMA SECURITIES. Põhimõtte pärast ei osta neilt midagi (ka SEB-ilt midagi). Tallinki kaotuste eest. Luman ja Co. Mul on kahju aga valisite vale korraldaja. Oleks olnud LHV oleks kaalunud.

http://www.postimees.ee/020506/esileht/majandus/200045.php

Omapärane on see, mida Postimees allikaks peab.
no aga miks peakski tavainimene mingeid aktsiaid märkima? Võiks ju, aga...

Tallinki reklaami tuli kõigist ustest-akendest sisse, see oli juba massipsühhoos. Tempel mällu, igaveseks.
Eks Tallink võtab pikaks ajaks tuju IPodel osalemise ära.Talinki reklaamikampaaniat oli vaja selleks,et institutsioonid saaksid vaikselt positsioonist väljuda.Lihtne investor sai aga 20-30% vastu pükse.