Minu eelmine kommentaar jäi segamiste tõttu korrektsusest kaugele.
Jutu algne point oli, et kui Eenet kiusab ja domeeni ei anna, siis saaksid selle teha com-iga ja regitud kaubamärgi olemasolu korral võiksid olla kindel, et eenet seda sama nime kellegile teisele ei registreeri.
Teine küsimus, kas selles ikka saab kindel olla.
Aga bullsh.t on .ee domeenide regimine küll. Kas ei peaks seda korda keegi üle vaatama.
D˛ungliaeg peaks läbi olema ja suurem korralagedus domeeninduses ära hoitud.
Väärt ideega peaks domeene antama ikka rohkem. Olgu kasvõi nõudeks mingi tähtaeg mille jooksul peab domeen reaalselt kasutuses olema ja regimisel lubatud teemas. Vastasel juhul võib domeeni tagasi nõuda.
.com on üks lahendus. D˛unglijutu kohapealt on sul tuline õigus. Loodan et minu kaasus tarbijakaitses menetlust leiab.
Aimar,
Ma genereerin tarkvara mis omakorda genereerib EEnetile 1000 avaldust päevas. Mis nüüd saab?
Üks garanteeritud domeen per firma ON kõige mõistlikum lahendus.
Jajah, aga siis võiks kõikide ettevõtete suhtes võrdseid tingimusi kohelda.
kohelda => rakendada, kohaldada.
Aimar,
sul on veidi kõver arusaam kaubamärgist, domeen ei ole kaubamärk. Eenet ei suhtestu kuidagi kaubamärkidega, ei soodusta, ei takista, ei "tee".
Mis puutub aga võrdsetesse tingimustesse siis on sul andmeid, et eenet et'lt hoti kohta täiendavaid andmeid ei nõudnud?
Samas kui sinu kogu ärisaladus on tegevusala ja sihtgrupi kirjeldus, siis mis saladus see selline ikka on? :-) Ma võin genereerida tarkvara mis suhtestab kõikvõimalikud tegevusalad kõikvõimalike sihtgruppidega :-)
Mulle tundub, et sa oled hea tarkvara genereerija.
Vaata, kui ma loon internetis lehekülje ja panen selle nimeks Neti.ee, siis see on kaubamärk. Loe: Neti.ee on Elion Ettevõtte AS kaubamärk.
Ok, ärisaladuse jutt jäi jah natuke pinnapealseks. Mõtlesin seda, et kui ma pean põhjenduses kirjutama oma tulevast äri ja selle mudelit, siis see on küll ettevõtte enda asi, mida ja kuidas ta teeb. Ok, Eenet tahab kindlust, et ettevõtjal on ikka kindel plaan domeeni sihipäraselt kasutada. Eenetile peaks piisama sellest, kui põhjenduses on välja toodud lihtsalt valdkond, mitte see kuidas sa raha teenima hakkad. Isegi idioot teeb vahet sõnadel hamburger ja pank. Kui mul on domeen hamburger.ee ja ma soovin domeeni pank.ee, siis on suht kohtlane küsida, et kas Sa ei tahaks oma panka tutvustada hamburger.ee domeeni all.
Vaata, kui ma loon internetis lehekülje ja panen selle nimeks Neti.ee, siis see on kaubamärk. Loe: Neti.ee on Elion Ettevõtte AS kaubamärk.
Ok, ärisaladuse jutt jäi jah natuke pinnapealseks. Mõtlesin seda, et kui ma pean põhjenduses kirjutama oma tulevast äri ja selle mudelit, siis see on küll ettevõtte enda asi, mida ja kuidas ta teeb. Ok, Eenet tahab kindlust, et ettevõtjal on ikka kindel plaan domeeni sihipäraselt kasutada. Eenetile peaks piisama sellest, kui põhjenduses on välja toodud lihtsalt valdkond, mitte see kuidas sa raha teenima hakkad. Isegi idioot teeb vahet sõnadel hamburger ja pank. Kui mul on domeen hamburger.ee ja ma soovin domeeni pank.ee, siis on suht kohtlane küsida, et kas Sa ei tahaks oma panka tutvustada hamburger.ee domeeni all.
rumal jutt, kui Sa lood internetis lehekülje nimega neti.ee, siis Sa lood internetis lehekülje ja paned selle üles serverisse, millele EENet on andnud 2. taseme domeeninime neti kasutusõiguse.
neti.ee ei ole sellest mingitki moodi Sinu OMA. Sa võid seda kasutada etteantud tingimustel ja kui tingimused ei meeldi, siis näiteks ei kasuta.
neti.ee-st saab Elion Ettevõtted ASi (kaitstud) kaubamärk hoopis siis, kui Elion Ettevõtted AS esitab vastava taotluse Patendiametile. ja Patendiameti seisukohast on kama kaks, kas selles nimes on ".ee", ".com" või lihtsalt "Neti", peaasi, et märk mõne teise, nobedama registreerija õigusi ei riku.
sC,
kes on saanud aeg-ajalt pähe nagu tolmab, kui korruptsiooni ja ebaõigluse etalon, kelle firmadele on läbi aegade kümneid .ee domeene kuulunud. enamik mölisejad lihtsalt ei tea, et üks-domeen-per-nase reegel tekkis alles ca ´99 a kandis ja mõned inimesed registreerisid oma domeenid enne seda.
PS: kui Sul on tegelikult kah ÄRIidee, siis ei tohiks ju ühe OÜ ostmine OÜ-depoest, kellele see domeen regida, probleem olla? või ÄRIidee on nii virtuaalne, et raha läbi selle niikuinii liikuma ei hakka?
neti.ee ei ole sellest mingitki moodi Sinu OMA. Sa võid seda kasutada etteantud tingimustel ja kui tingimused ei meeldi, siis näiteks ei kasuta.
neti.ee-st saab Elion Ettevõtted ASi (kaitstud) kaubamärk hoopis siis, kui Elion Ettevõtted AS esitab vastava taotluse Patendiametile. ja Patendiameti seisukohast on kama kaks, kas selles nimes on ".ee", ".com" või lihtsalt "Neti", peaasi, et märk mõne teise, nobedama registreerija õigusi ei riku.
sC,
kes on saanud aeg-ajalt pähe nagu tolmab, kui korruptsiooni ja ebaõigluse etalon, kelle firmadele on läbi aegade kümneid .ee domeene kuulunud. enamik mölisejad lihtsalt ei tea, et üks-domeen-per-nase reegel tekkis alles ca ´99 a kandis ja mõned inimesed registreerisid oma domeenid enne seda.
PS: kui Sul on tegelikult kah ÄRIidee, siis ei tohiks ju ühe OÜ ostmine OÜ-depoest, kellele see domeen regida, probleem olla? või ÄRIidee on nii virtuaalne, et raha läbi selle niikuinii liikuma ei hakka?
ahjah, kui huvitab, siis mine otsi Patendiameti Kaubamärkide andmebaasist märki "neti" ja vaata, kuidas see asi käib.
Et 98ndal aastal kellegi Raivo Heina avaldus lükati tagasi, aga Elion palkas asjatundjad (Käosaar & Co) ja pole probleemi.
EENet tut nje pritshom.
sC
Et 98ndal aastal kellegi Raivo Heina avaldus lükati tagasi, aga Elion palkas asjatundjad (Käosaar & Co) ja pole probleemi.
EENet tut nje pritshom.
sC
Ei ole rumal jutt. Ma ei rääkinud (mölisenud) omandist. Kasutusõigusest rääkisin. Samuti jään seisukoha juurde, et kaubamärk on kaubamärk ka enne patendiametis registreerimist, see viimane on juriidiline kinnitus.
Loe veelkord, räägin problemaatilisest lisadomeeni registreerimisest, mitte lihtsalt domeeni registreerimisest.
Loe veelkord, räägin problemaatilisest lisadomeeni registreerimisest, mitte lihtsalt domeeni registreerimisest.
See .ee lõpp kaubamärgi juurde ei kuulu tõepoolest, kuid siiski. Kaubamärk või siis domeeni nimi on ju selles mõttes unikaalne, seda on ainult 1. Internetiäri on paratamatult seotud domeeni nimega. Eenetil on ju ükskõik, mis selle domeeni nimi on. Ettevõtjal aga ei ole. Pealegi, ei sega see ju domeeni registreerimist. Küsimus oli selles, et kui lisadomeeni ei saa, siis on kööga. Sellisel juhul on tõesti õige kas teha kokkulepe mõne usaldusväärse jur. isikuga või osta tõesti OÜ.
Samas on registreeritud kaubamärk amazon.com, mis patendiameti seisukohast EI OLE kama kaks, kas kaubamärgis on ".ee", ".com"! Ja selle õiguse omaja on Amazon.com, Inc.
... ja veel enam. www.hot.ee on kaubamärk. Siinkohal on kaubamärgi juures lisaks .ee ja www. Niisiis on kaubamärk mistahes sugune.
see just näitabki, et Patendiamet vaatab kauba- või teenusmärki lihtsalt kui tähemärkide jada, tal on täiesti suva, et osa tähemärke ühe juhtumisi globaalse ulatusega andmesidevõrgu aadressiruumis mingit tähendust omab.
ma ei mäelta, mitmetäheline erinevus uue märgi regimisel vajalik oli, aga teoreetiliselt võiks nt amazon.info läbi minna kui amazon.comi huve mittekahjustav. kaubamärgina siis.
kogu jutu point, et domeen ja kaubamärk on täiesti erinevad asjad. mõni võib regida enda domeeninime ka kaubamärgina, mõni võib taotleda oma kaubamärgiga sarnast domeeninime. aga see ei kohusta mingitki pidi EENeti ja Patendiametit vastastiku mingeid liigutusi tegema. et kui üks vastavalt oma protseduuridele regib midagi, siis teine peaks kah.
ma ei mäelta, mitmetäheline erinevus uue märgi regimisel vajalik oli, aga teoreetiliselt võiks nt amazon.info läbi minna kui amazon.comi huve mittekahjustav. kaubamärgina siis.
kogu jutu point, et domeen ja kaubamärk on täiesti erinevad asjad. mõni võib regida enda domeeninime ka kaubamärgina, mõni võib taotleda oma kaubamärgiga sarnast domeeninime. aga see ei kohusta mingitki pidi EENeti ja Patendiametit vastastiku mingeid liigutusi tegema. et kui üks vastavalt oma protseduuridele regib midagi, siis teine peaks kah.
minevikust meenub, et eesti porsche kodulehekülg oli www.porsche.ee ja see sai millegi pärast muudetud porsche-club.ee ks kuna PORSCHELE see ei meeldinud ja oli vastuolus millegagi.
selle järgi peaks amazon.com ka amazon.ee endale võtma või paluma amazon.ee'l mujale äkki kolida!?!?!
selle järgi peaks amazon.com ka amazon.ee endale võtma või paluma amazon.ee'l mujale äkki kolida!?!?!