See on imeline maailm, kus Donald lutsutab hommikust õhtuni Putini pliiatsit ja kui seda kritiseerida, peavad tema klaköörid kritiseerijat putinistiks. Me oleme saavutanud tõejärgse ajastu tipp-punkti, kus trumpistide jutt on perfektne vastand tegelikkusele - kunstivormina on see ausalt öeldes päris muljetavaldav.
No aga palun siis selgita siis, kuidas Trumpi sõimamine meie suhteid USAga tugevdaks?
See, kas mina ja sina sõimame Trumpi või ülistame teda taevani ei mõjuta meie liitlassuhteid isegi 0,001%. Küll aga häirib mind väga mõne kasutaja pidevad rünnakud sõnavabadusele ehk väited, justkui ei tohiks nt siin foorumis meie liitlasriigi presidenti kritiseerida.
USA valimisõiguslike kodanike arv on suurusjärgus 240 miljonit. Kamala sai valimistel 75 ja Trump 77 miljonit häält. Seega, kas USA kodanikest üle 50% on trpoid või mitte, seda ma ei tea, küll aga väidan et Trumpi toetajaskond on maksimum kolmandik ehk 77/240 osa. Mittehääletamine on osadel juhtudel samuti valik (kumbki ei sobi) ja osadel juhtudel ignorantsus, mida ei saa ühe või teise poole toetusena esitleda.
Ja selle kolmandikuga on ka veel see teema, et mitte kõik neist pole MAGA-mütsid, lihtsalt konservatiivne elupõline vabariiklane tunneb kohustust vabariiklase poolt hääletada, olgu käsi nii valusalt rusikas kui tahes.
French Senator Claude Malhuret blasts Trump and the US:
We are fighting against a dictator backed by a traitor.
Washington has become Nero’s court: an incendiary emperor and a buffoon on ketamine.
Mina ei arvagi, et “peab tulema”. Kuidas meil selle poliitkorrektsusega ikkagi on?
Kas troppi tohib nimetada tropiks?
Kas ebakompetenti tohib nimetada ebakompetendiks?
Kas paksu tohib nimetada paksuks? Aga “vaalaks”, “morsaks”?
Kas kääbust tohib nimetada “kääbuseks” või on tegemist “pikkuspuudelise isikuga”?
Kuidas siis on? Pikkuspuudeline vähese empaatiavõimega kremli-isik sooritas piiratud ulatusega korratagamisoperatsiooni vaieldava kuuluvusega territooriumil?
Nüüd Rubio räägib alandlikus toonis Vene propagandatekste edasi:
US Secretary of State Marco Rubio said the conflict in Ukraine was a proxy war between the two nuclear powers, the United States and Russia.
Kremlin:
We agree that the conflict in Ukraine is a proxy war between Russia and the United States.
Tundes enam-vähem ameeriklaste (sõltumatult nende poliitilistest eelistustest) üldist maailmapilti, ei saa ma tegelikult aru, kuidas loodavad Trump/Vance neile maha müüa selle viimastel nädalatel meeleheitlikult maalitava pildi, et USA ja Venemaa on rahutuvid, kes näevad ränka vaeva sõjakoleduste lõpetamise nimel (et vastastikuselt kasulikule majanduskoostööle asuda) ning Ukraina on agressiivne warmonger, kes nende püüdlustele kaikaid kodarasse loobib ja üldse neid ei austa.
No krt võtaks - sellise pildi omaksvõtt keeraks kogu ameeriklase senise arusaama maailmast pea peale ja jooksutaks aju lühisesse. Peale üpris piiratud hulga orjalikkuseni lojaalsete trumpistade, ei osta seda ju keegi ja sellele kambale pole nkn mingit vahet, mida rääkida.
No haiseb kogu see USA uus poliitika, haiseb!
…ja üldse - mis värk neil selle “austamisega” on?
Maikaväel köögis teeklaasist viina joovate tiblade puhul on ka igapäevane, et mingi hetk kukutakse pehme keelega solvunult jaurama: “potšemu tõ menja ne uvažaeš?”
Mingi varjatud alaväärsuskompleks või mis? Endast lugu pidav inimene ei vaja ju, et iga natukese aja tagant tuleb lunida endale austuse avaldamist. Selline asi ei tule normaalsel inimesel isegi pähe.
Kui me ütleme, et putini toetamine on halb, kas me siis sõimame trumpi? Kui me ütleme, et kellegi tegutsemine on ebakompetentne, piiratud, põhineb valeinfol ja läheb vastuollu üldise läänemaailma väärtusega, kas me siis sõimame?
Üldiselt võiks nagu eeldada , et foorumi kasutaja ootab oma sõnade teoks saamist läbi poliitikute? Kui sinu puhul on asi vastupidine siis muidugi ei mõjuta
Ma moodustan kuskil 0,0001% Eesti valimisõigusega isikutest, kui siin postitab sageli kuskil 10 inimest, siis koos olemegi 0,001%. Tore, kui puusalt lastud number nii täppi läheb ![]()
Ei saa aru kust tuli see: Kui me ütleme, et putini toetamine on halb, kas me siis sõimame trumpi?
Minu kommentaar on pärit ühe foorumikasutaja otsesel Trumpi tropiks kutsumisel:
invictus
Oo, tore näha, sa lõpuks nõustusid, et Trump on tropp. Sa võib-olla arvad, et sa ei kirjutanud nii aga kes seda teab, mis see tõde on. Eks ilmselt polegi võimalik välja selgitada.
Mulle meeldib, kuidas mingid “nimetame asju õigete nimedega” jorsid, kes ei ole varasemalt pidanud paljuks oma kaasmaalasi, liitlastest rääkimata, valimatult sõimata ja nöökida, arutavad tõsimeeli Trumpi tegevuse kommenteerimise osas mingi tsensuuri vajalikkust.
kes krt on rääkinud midagi tsensuurist? Sõimake niipalju kui tahate , koerad hauguvad, karavan läheb ikka edasi. Aga kui haugute oma liitlase kallal, siis leppige et abivajaduse korral näidatakse teile keskmist näppu. Hetkel kõik liberi “jorsid” halavad Trumpi relvatarnete katkestamise pärast samal ajal teda sõimates. Nagu skisofreenikud olete
Kas on nii, et kui lõppeb sõim LHV foorumis, siis jätkuvad relvatarned?
Kui ta viskab sinu jumaldatud tsensuuri, rohepöörde, p…de propaganda rongi alla , siis see on tõesti teretulnud . Mine arene ise kui tahad
näe vv ise siin