Donald Trump 2024

Mes ta siis seda jõudu nüüd nii kiirelt ja lärmiga käest kipub andma, kui see vaid oluline on? Teeb ju see america first tugevamaks kõiki neid, kes peavad nüüd ise hakkama saama, ilma USA-ta. USA on just oma nisaga teisi teadlikult nõrgana- ja enda mõjuvõimu all hoidnud. Läbi selle on Usa saanud käskida puua ja lasta terves maailmas. Nüüd aga kipub justkui nagu üksi jääma Hiina ja Venemaa vastu.
Venemaa kuulutatu, et nende eesmärk on maailma jõujooonte ümbermängimine on täispööretel käimas.

2 Likes

Mida selle teadmisega nüüd peale hakata?
Kaitsevägi laiali saata, kui kasutu rahakulutus või kogu riigieelarve riigikaitsesse suunata?

3 Likes

Pole see enaam sama saksamaa, mis vanasti. Iga nurga peal on türklaste kebabiputka ja kõik kohad on immigrante täis.

image

Jah, paneme sõdurid piirile, narko liigub piiri alt ja kõik elavad õnnelikult edasi:)

miks ta deal kirjutas jutumärkidesse ?
Deal on mida ta eluaeg on teinud ja tulemus näitab, et mitte halvasti .

Suuresti, jah, Gordon Gekko tüüpi küüniline tegelane, kuid ega idealistid selles maailmas ellu ei jäägi. See ongi nullsumma mäng, selleks et sul ( või su riigil ) oleks rohkesti, peab teistel olema vähem.Kõik tuleb kellegi teise arvelt
Lõputult palju vara pole kellelgi ja ei saagi olema

https://youtu.be/oDD1tW59Mjg?si=FSHPCSbdB_tpfA9G

BTW, Oliver Stone oli seal war roomis enne valimisi koos Trumpi ja teistega . Teeb järjekordset filmi, seekord Trumpist ?

Sa kasutad neid sõnu aga ega sa vist ei tea, mis need tähendavad. Nii väga tahaks mingit USA kultuurisõda sugude olemasolu kohta siia üle kanda, et sa pead lausa välja mõtlema Eestisse mingid progressiivsed poliitikud?

4 Likes

Ma olen 70-80ndate laps ja mulle taoti selle termini tähendus juba kooliajal pähe. Ma tean väga hästi mida progressiivne tähendab.

2 Likes

Oot-oot, kas Kristina Kallas, Kristen Michal ja Lauri Läänemets on siis tagurlased või ?
Minu teada alles hiljuti jauras Kallas sellest, et meil on n+1 sotsiaalset sugu ja igaüks võib olla see, kes tahab, ( või saada kelleks tahab ) sünnipärased kromosoomid ei tähenda midagi .

6 Likes

Printsiibis eks võib ka nii, et kõik liberaalsed ja lisaks ka kõik sotsiaaldemokraatlikud erakonnad kuulutada progresiiviks. Iseasi, et kas sel terminil sel juhul ka mingi tähendus säilib.

2 Likes

Ja lisaks jauras keegi Kaja Kallas mingitest “elektrimolekulidest” mida ei pidavat kõigile paratamatult jätkuma ning seejärel turtsatas pahaselt ja tujukalt kui saalist juhiti tähelepanu asjaolule, et füüsikateaduslik kirjandus “elektrimolekulidest” ööd ega mütsi kuulnud pole :joy: Sellegipoolest, mina usun siiski sajaprotsendiliselt, et partei annab lisaks ametile alati ka mõistuse ja kompetentsi ning Kaja ongi teaduse eesliin! Lihtsalt literatuur pole geeniuse kastist-väljas, eesrindlikele, jäädmurdvatele, tulevikku teedrajavatele teoreetilistele mõttelennupärlitele veel järele jõudnud! Ei maksa muretseda - küll ajapikku jõuab! Pole siin ilmas ühtki terminit, mida ei saaks poliitilise tahte- ja rusikajõuga ümbernimetada.

6 Likes

Ma kirjutasin, et sa propageerid “mudelit” (st seletust/kirjeldust nähtusele), mitte seda nähtust ennast. Kusjuures ma kirjutasin seda positiivses võtmes su suhtes.

A la “geoloogid propageerivad maavärinate tekkimise uuemaid mudeleid”, aga see ei tähenda, et nad arvaks, et maavärinad head oleks.

propageerima - poolehoidjaid taotlevalt midagi selgitama v. tutvustama EKSS

Vabandan arusaamatuse pärast!

1 Like

USA võuklastele ei meeldi (sh saadavad tapmisähvardusi) noored andmeanalüütikud, kelle Musk DOGEsse maksumaksja raha kulutamist analüüsima palkas.

Üks neist näiteks suutis esimesena lugeda Vesuuvi purskel söestunud kirjarulli:

Tjah. Samas nõuavad, et 16-aastastel lubataks valida kuna nood olla väga targad.

7 Likes

Võiks Venemaa peal proovida.

1 Like

Ainuke saksakeelne riik, mis enda eest seista suudab, on Šveits.

2 Likes

Mida Trump täpselt saavutanud on, olles kõik tariifide kehtestamised kohe niuhti edasi lükanud? Mehhiko lubas saata 3145km pikale piirile 10 000 sõdurit, kes (kui üldse saadetakse) irvitavad ja löövad patsu immigrantidele seal. Trudeau pani mingi fentanüülitsaari pukki. Kolumbia lubas immigrante vastu võtta samamoodi nagu ta juba varemgi on võtnud.
Kindlasti pole kõik Trumpi lähikonnas päris idioodid, teades kui sitasti USA inflatsioonile need tariifid mõjuks, nii et lasti taadil ennast tähtsana tunda ja MAGAidikatel kisada saavutustest:

4 Likes

Hiina pole ka papist poiss, kas Trump tõstab panuseid, et Hiina kohe põlvilil ei lasknunud?
https://www.cnbc.com/2025/02/04/china-levies-tariffs-on-select-us-imports-starting-feb-10.html

1 Like

Küllap on tal Xi-ga head vestlused.