Donald Trump 2024

Ma ei hakka seadustesse laskuma. Üldiselt, meil saab siin Euroopas igasuguseid asju välja öelda. On püüeldud ka siin kõikvõimalikku vihakõneks tembeldada, aga noh, ei ole suures plaanis see veel õnneks õnnestunud, vähemalt mitte veel - ja nii ongi parem.

Ja avaldan ka mina vaid oma arvamust. Jumal tänatud, et tänases Euroopas mul seda veel võimalik teha on.

1 Like

Veel saame arvamust välja öelda ja samuti pole EL-is veel mõttekontrolli.
Aga sõna- ja arvamusavalduse piiramise (aka vihakõne vastu seismise) eesmärgil keerataksegi X-idel ja teistel platvormidel kruve järjest koomale ja mittekuulekatele määratakse trahve ja karistusi. Sõnavabaduse piiramine toimib juba ammu Venemaal ka ja sinnapoole me vaikselt teel olemegi.
Näiteks minu järgnevas “sõltumatu” ERR-i lingitud artiklis on ka vihakõne plaat õigustusena käima tõmmatud. Pm saab vihakõne plaadi ükskõik, millise inimeste vabaduste piiramise õigustuseks peale panna: “2022. aastal vastu võetud EL-i digiteenuste määrus nõuab suurtelt digiplatvormidelt, et nad näitaksid, et nad astuvad samme veebiriskide, sealhulgas ebaseadusliku sisu leviku, vihakõne ja valimistulemuste manipuleerimiseks valeinformatsiooni kasutamise vastu võitlemiseks.”

Aga kes hindab, mis on valeinformatsioon ja mis ei ole? Kas hindajateks on parasjagu võimuloleva seltskonnale kuulekad propagandistid? Jõuamegi tagasi ideoloogiliselt kallutatud faktikontrollideni. Kõik info, mis ei vasta ideoloogide propagandale, saab omale valeinformatsiooni ja vihakõne sildi peale.

Ootan põnevusega millal faktikontroll võtaks ette kogu maailma religioonid ja neist ainukese õige välja kuulutaks…
Täna jätkub neil rammu ainult lamemaalastega võidleda…

1 Like

Te ikka nii suurelt panete. Kas sa ka ette kujutad, mis sellise tegevuse mitte meeldimine mingile ringkonnale tähendab- kohe odad, mõõgad püsti ja läheme rünnakule.

Sulle jääb kogu aeg ette teiste haridus, aga millise õppekava ja mis koolis sa ise oled lõpetanud? TÜ ega TTÜ vilistlaste hulgast sinu nime ei leia. Rajoonileht toob sind kohaliku kooli tubli komnoorena eeskujuks, aga pärast seda kaovad otsad vette.

1 Like

Äkki siiski säästaks kedagi, keda hiljem hea vaadata- vot neist tegelastest me põlvneme :slight_smile: