Donald Trump 2024

Mida seal videos ei mainita, side Eestiga suht olematu, kuid siiski:
Franklin Delano Roosevelt (32nd US president) is descended from an Estonian ancestor, Martin Hoffman, who left Tallinn in 1657. Hoffman was one of the earliest Estonian immigrants to North America.

Mõttetu tühi lahmimine. Huvitav kuidas Clinton ja Harris rahule ohtlikud oleksid olnud? Praeguse seisuga on Trump valmis mida tahes Putinile maha müüma, olgu siis kõne all Ukraina või Eesti. Peaasi, et saaks fašistlikust diktaatorist sõjakurjategijaga diile teha, G8s ühe laua taga istuda. Trump hiljuti hooples, et kõik lakuvad tema peXrset, tegelikult ta ju lakub ise.

3 Likes

Ma muidugi loodan, et kui Trump kutsub Venemaa G8 liikmeks jääb sellest alles G2, aga võimalik, et olen naiivne.

2 Likes

Trumpid on pärit Saksamaalt.

vägisi tundub, et sm.krasnov sai korralduse kiiremas korras ennast liigutada.

tehti ju kokkulepe, et nato riigid ostavad usalt relvi ja kannavad edasi need ukrainale. raha liigub, usa ei panusta, vaid teenib. ja ei pea vinguma, kuidas usa maksumaksja raha põleb. don peaks õnnelik olema.

väga arusaamatuks jääb, miks ta endiselt võtab seda rahusobitaja rolli. nobel?

äridiilid, eriti need, mida saab teha energiasektoris tundub see, mida jahitakse. ilmselt on seal kusagil vabariiklastest semud, kes tahaks väga puurida venemaal. ja lubavad krasnovile ka cutti eduka lobby eest. ja eks teiseltpoolt võivad olla ka mingid “epsteini failide” laadsed luukered. ajast mil sai kommusid külastatud. kgb prostid jms.

selline pragmaatiline maailm, kus on savi, kelle käes mingi aborigeenidega asustatud oblast on.
kahjuks ei ole ka euroopas riigimehi, kes võiks mingi vimka sisse visata. ja öelda…

3 Likes

Trumpil on 50% saksa ja 50% shoti verd ning ta kuulub shoti kirikusse. Aga ta on ka süsteemiväline president.

17637788169466217570942550008702
Kamalal pole jällegi grammigi Euroopa verd, seega Euroopa asjadest teab ta sama palju kui keskmine eestlane Aafrika või India asjadest, ühesõnaga - null.

2 Likes

Agent krasnovi tulihingelised vandikonservidest fännid on jälle kohal, et oma vandiarmastust viie kopika eest põlistada.

2 Likes

Trump on orienteeritud võimule ja kasumile.
Tema tahab Belgias külmutatud Vene varasid kasutada Ukraina ülesehitustöödeks, kuid nõuab, et USA saaks selle tegevuse kasumist 50 %. Nii et kogu risk jääks Euroopale, eelkõige Belgiale, kuid raha voolaks USA-le .

Vaat kui hea on olla Universumi Isand, kellel on Universumi võimsaim sõjavägi
. Keelad, käsed, pood ja lased .

Trump arvatavasti on näinud Tähesõdade filme. Vean kihla, et kui ekraanile ilmus Imperaator Palpatine filmis The Empire Strikes Back , siis Donald mõtles, et mina tahangi olla see tüüp. Kes kõiki nööre tõmbab ja kes igaühele võib käru keerata. Mingi Darth Vader on selle kõrval poisike, teener ,käsutäitja . Võib-olla talle küll ei meeldinud see viis kuidas imperaaator suri, kuid see juhtus palju hiljem.

Isegi kui Trumpi plaan jälle kasu saada ei lähe läbi, saab ta rahulduse sellest, et on saanud nõrka Euroopat järjekordselt trollida, nii et siinsed riigimehed ajavad maruvihasena suust verist vahtu välja, karjuvad umbluu! ja peavad uinumiseks rahusteid neelama

Ikkagi meelelahutus …

1 Like

Arvestades viimase aja arenguid selles nn. Trumpi rahuvahendamises, siis kaua läheb aega, kui putler/venemaa hakkavad endale tagasi nõudma Alaskat. Ja huvitav, mida Trump selle peale kostaks? Ma pakun, et see hetk saabub tunduvalt kiireminie kui keegi meist oskab ennustada.

3 Likes

Ma arvan, et Trump annaks Putinile selle jutu peale vastu lõugu. USA ei ole mingi lillaroheline roosa Euroopa Liidu laadne käkk, kes ei suuda enda eesti seista.

4 Likes

Tambime kõik lillad ja vähemused veriseks tömbiks, siis saab EL suureks ja võimsaks ühenduseks? Te kullakesed ei ole ju nõus riigikaitsetki EL ühtse juhtimise alla andma, et saaks moodustada EL Ühendväe vms.

Kui meenutada neid viimaseid Trumpi kohtumisi putleriga, siis ei ole küll näha seda Trumpi poolset kõvatamist või muljet, et tema on nende 2 puhul see domineeriv osapool, kes vajadusel vastaspoole paika paneb. Pigem on need kõik (eriti viimane Alaskal toimunud) kotumised olnud pigem sellised, kus Trump on jätnud mulje, et ta ainult ootab käsku, et oma “püksid maha ajada ja korralikku bendoverit” teha.

5 Likes

Olen nõus ühendväega kui see usaldatakse Orban Viktori ainuisikulise kontrolli alla.

Tegelt isegi sellisel juhul mitte, aga illustreerimaks et ühendvägi ainult tsementeerib ELi kui ei tea kelle juhtitavat okupatsioonirežiimi. Kui ühendvägi tuleb, siis garanteerin et esimesena kasutatakse seda eurooplaste endi vastu.

2 Likes

Selle loogika järgi küsiks, et palju sinus USA verd on? Kui null, siis järeldub, et sinu enda loogika järgi tead sa USAs toimuvast null?

2 Likes

Trump on Krasnov.

Üldiselt lubatakse tal teha mida ta tahab, aga aegajalt, kui Venemaal on raskusi, siis lastakse tal avaldada etteantud dokumente muutmata kujul ja öelda lauseid nagu üks-ühele ette on kirjutatud. Samuti pole ta ju andnud enam mingit abi Ukrainale, ega kehtestanud reaalseid sanktsioone Venemaale.

Kõigele sellele on üks väga lihtne seletus - Krasnov.

8 Likes

Aga miks ta peaks Ukrainale seda abi andma ? Kas ta andis mingi sellise lubaduse kui presidendiks kandideeris ? Kas tal on mingi siduv leping Ukrainaga, et see peab USA-lt abi saama ? Mingeid Tomahawke tarnima vms, sadu miljardeid raha sisse kühveldama sinna, kust mitte sentigi tagasi ei tule ja pool sellest ära varastatakse oligarhide kullast peldikupottide jaoks ?
Minu teada ta ei ole seda ega teist ega kolmandat teinud.

Minu arusaama järgi teeb ta praegu isegi üle selle, mida ta valimisprogramm või rahvusvahelised lepingud USAd kohustavad. Ta tarnib UKrainale maailma parimaid relvi kui keegi, (ükskõik kes !) selle eest maksab. Ta varustab Ukrainat üliväärtusliku luureinfoga, sealjuures sateliitluure andmetega. Ilma selleta oleks kõik need Ukraina kaugrünnakud Vene nafta ja gaasiobjektidele täiesti võimatud.
Ta üritab sõda stopile panna ilma selleta, et USA maaväed peaks Ukrainasse sisse marssima ja sõja ukrainlastele ära võitma, seejuures suuri ohvreid kandes nagu Koreas või Vietnamis…

Sellega ei ole ta nõus .

Muuseas ka mina Eesti kodanikuna ei ole nõus sellega, et Eesti Kaitsevägi Ukrainasse võitlema läheks, minu teada ei ole Eesti sellist kohustust endale võtnud ja ükski partei, kes kandideeris Riigikogu valimistel ei ole sellist lubadust oma valimisprogrammis esitanud. Kuid sõda siis juba käis täie hooga 2023.a. kevadel

1 Like

USA ning Põhja-Ameerika on küllalt hästi kaitsud tulenevalt juba vahemaast ja nende sõjalisest üleolekust Venemaast. Meil on ainult siin kehvasti, kui Trump otsustab, et ta USA maksumaksja dollareid ei taha tänamatute ja ebaoluliste asjadega tegelevate eurooplaste peale raisata. Kõik homoabielud, geide õigused, kliimahullused ja rohepöörded peaks olema pausil ja unustatud, aga ei ole. Sõjalise kaitsevõime asemel tegeleme igasuguste uute ja vanade rohemaksude ning õhu makustamisega Euroopa konkurentsivõime kahjustamisega.
Järgnevad põlved loevad ajalooõpikust, kuidas Euroopa moraalne ja majanduslik allakäik koos saamatute tänaste juhtidega andis Venemaale koos HIinaga julguse lahti päästa WW III mile tulemusena tapeti 300-400 miljonit eurooplast ära. Venemaa piir aga hakkab ulatuma Pürenee poolsaare tippu.

2 Likes

Nagu Juškin kommenteeris, tänu loll-tsaarile on Venemaa kõik kaotanud. Seda nimetatakse strateegiline kaotus.

Mis sitta sa ajad?

Ta ei olegi ju mingit abi enam andnud. Täiesti ok. Selles suhtes ongi veider, kuidas ta nüüd ähvardab abi mitte anda. Reaalselt on see venelaste poolt sinna propagandavõttena sisse kirjutatud.

Kusjuures, suurem osa Bideni aja abist varastati juba USAs ära.

Relvade tarnimine suure raha eest on BS. Reaalselt abistavad riigid maksavad nende “maailma parimate relvade” eest üle. Reaalselt saaks ka mujalt samaväärseid relvi. Viimasel ajal ongi hakanud Euroopa riigid relvi mujalt hankima. USAst osteti seni vaid lootuses suuremale abile ja poliitilisele toetusele. Lisaks need “maailma parimad relvad” sisaldavad kaugjuhtimisega väljalülitamist ning on sõltuvad pidevast USA poolsest andmetöötlusest jms.

Trump on juba korra peatanud luureandmete jagamise Ukrainaga. Siis saadi ka teiste riikide andmetega hakkama ja ma arvan, et nüüdseks ei ole enam mingit reaalset sõltuvust USA andmetest. Saadakse neid nafta- ja gaasitaristu objekte ka ilma USA andmeteta rünnatud. Sa oled USAst lihtsalt pimestatud.

Keegi ei taha USA maavägede Ukrainasse sissemarssimist. See on su enda ja Venemaa propaganda uhhuu. Kusjuures lepinguprojektis pole sellisest asjast ka juttu. Eesti Kaitsevägi ei ole ka kunagi Ukrainasse minekut plaaninud - jällegi vaid su tiblaluulud räägivad seda sulle su peas. Ma isegi ei saa aru, kellega sa nende väidetega vaidled?

Küll aga on lepingus näiteks juttu 100 miljardi andmisest Trumpi käsutusse Venemaale investeerimiseks. Euroopa hävitajad võivad Venemaale kõige lähemal baseeruda Poolas, st mitte Balti riikides. jms.

5 Likes