Ja Eesti ei suuda isegi nii palju ennast kokku võtta, et paneks idapiiri kinni, sest siis jääks osadel seltsimeestel kasulik biznjakk seisma.
Kui ta sooviks venemaale mitte kasulik olla siis ta ei paneks natot ja euroopat selliselt kahvlisse.
See ei ole kahvel nõuda Euroopa Liidu ja NATO riikidel lõpetada Kremli reziimilt energia ostmine ning igasugune kaubavahetus ja niimoodi Ukraina sõja rahastamine. Hetkel on Venemaale kasulik see seltskond, kes ei saa isegi oma piiri kinni pandud ja ajavad Putiniga äri edasi.
No kui sa tead, et EUs ja NATOs on 2 riiki kes seda niikuinii kindlalt ei tee, siis ei saa seda teisiti kui kahvliks nimetada. Kui Trump tõesti sooviks venemaa kaubavahetust ohjeldada, siis ta paneks need 2 riiki mingi surve alla aga iga vähegi poliitikat jälginu peaks ju aru saama, et kui sa paned riikide ühenduse konsesnsust nõudava valiku ette mis ei sammu sama jalga, siis sa tulemust ei saa.
Kui EL ei suuda neid kahte riiki survestada, siis järelikult ei olegi tahtmist. Nii nagu Eestis reformierakond ei suuda idapiiri sulgeda. Samas Norra ja Soome tegid ammu ära.
Mingit tähestikurahva ja rohepöörde jama määritakse kõigile kohustuslikus korras kaela. Seda saab teha küll, kuna see on prioriteet. EL julgeolek ei ole prioriteet.
Ja ärme unusta, et Trump ei ole Euroopa Liidu kodanike poolt valitud riigijuht ja seega ma ei saa temalt midagi nõuda. Küll aga saame me nõuda, et Euroopa Liidu kõrge julgeolekupoliiitka esindaja hakkaks sõja lõpetamiseks reaalseid samme astuma ning päriselt Putinit survestama.
Ma olen nõus, et Charlie Kirk polnud kõige targem inimene või omas veidraid seisukohti, kuid ma ei arva, et inimest peaks seetõttu tapma. Eriti kui tal pole formaalset võimu.
Selle idee kohaselt peaks näiteks kõik Kommunistliku Partei (eks-)liikmed Eestis maha laskma?
Ukraina osas Cambridges kogu publik vaid naeris tema keskmise ameeriklase tasemel ajaloo, poliitika ja geograafia teadmiste peale. Pigem tegi ta seal Ukraina vastastele kahju.
Aga tema tapja vaated olid tänaste uudiste valguses kindlalt vasakäärmuslikud. 3 aastat ülikooli tegi seda. Kusjuures ta käis hoopis aktiivselt ülikooli relvaklubis.
taco fänboidel tõmbas ikka püksad kanni vahele. küsimusele vastata on ebamugav ja hakkas vohama tüüpiline demagoogiline vaht.
Whataboutism on tehnika või tava vastata kriitilisele, süüdistavale või keerulisele küsimusele, rünnates küsijat või kedagi kolmandat vastusüüdistusega, sarnase kriitikaga või teise probleemiga. Selle propagandistliku demagoogiavõtte nimetus tuleneb ingliskeelsest küsimuse algusest “What about…?”, ehk eesti keeles “Aga mida te ise teete” või “Aga nemad ka”
Sellele nähtusele on kristiaanlikust maailmavaatest tingitud seletus täiesti olemas
Su jutt on ilma konkreetse viiteta vaid demagoogiline vaht.
Miks ei võiks EL kaubandussidemed Venemaaga katkestada? Sõltumata USA tegevusest?
Anna andeks, aga mil kombel peaks see tema asi olema?
Donald Trump võitis valimised sloganiga “America First!”
Täpselt seda poliitikat viib ta praegu ellu. Meeldib see eurooplastele või mitte.
Eurooplastel on viimane aeg (ehkki see on tegelikult juba möödas) oma jalad tagumiku alt välja korjata ning tegutsema asuda.
Euroopa häda on see, et nad on ignoreerinud venkude poolt pärit ohtusid ning lootnud USA poolt pakutava kaitse peale.
Kui nüüd onu Donald ütleb, et “You are on Your own”, siis on miskipärast kisa taevani.
Freeloaderid saavadki ühel hetkel vastu näppe, midagi pole teha.
Ma jälle arvan et osad võiks vabalt ära tappa ja maailm oleks parem koht jälle,näiteks Margarita Simonjani, Vladimir Solovjovi, ja kõik need ülejäänud vene propa levitajad.
Kirkel oli 0 kaastunnet ukrainlaste vastu, miks peaks talle keegi kaasa tundma.
Kas Sulle võiks kah tina anda sellise seisukoha eest?
Sõbra jaoks küsin, ei midagi personaalset…
Kui sa ork oled siis kindlasti
Ahaa – et siis kõik, kes Sinuga ei nõustu või levitavad Sinu tõekspidamistest erinevaid seisukohti, tuleks maha tappa?
Tubli poiss, oled õigel teel!
Natuke veel ja sobid juba õppejõuks marksismi-leninismi ning teadusliku kommunismi kateedrisse…
Tiblade nottimise vastu ei ole mul suurt midagi, aga see ei ole päris seesama, mis inimese tapmine tema seisukohtade pärast.
Sa nagu tõsiselt arvad et hardcore vene propa levitajad erinevad kuidagi relvaga venkust?
Nende relvaks on sõnad ja tulemus on sama surmav.
UK protesti jätkuks nalju ka, mis multifilmis me elame:
- meedia räägib et noh…100 000 protestijat. Reaalsuses rahvas arvab, et ca 2 milj. Korraldajad pakkusid 3 milj. Pidi olema suurim protest UK ajaloos.
- meedia sildistab neid paremäärmuslasteks. Need samad patrioot mehed, naised ja nende lapsed, kes nõuavad kriminaalide, illegaalide, kultuuri lagastajate/metslaste tagasi saatmist taastamaks põlisrahva turvalisuse tunne ning elumugavus ehk loomulik ühiskond ja nö. normaalsus. Nemad on nüüd sildistatud kui paremäärmuslus.
Võib ka nii …
Ei arva.
Nende mõttemaailm on 100% sama, mis relvaga venkul.
Aga palun proovi nüüd pisut kaasa mõelda euroopaliku õigusruumi kontekstis, eksole.
Me ei saa inimest maha tappa ainuüksi selle pärast, et ta räägib midagi, mis meile ei meeldi. Kui Sa arvad, et see on OK, siis oleda Sa Putiniga täpselt samal tasemel. Või siis ajatolladega, vahet eriti vist ei ole.
Euroopaliku õigusruumi jaoks on inimene kurjategija alles siis kui ta on ka tegelikult midagi teinud.
Jah, siin on suur hulk halli ala ning see vajaks omajagu korrektuure. Aga praegu “on nigu on”…
Kuule ma ei ole ju väitnud midagi taolist eks, need hardcore vene propa levitajad ei ela euroopalikus õigusruumis, nad on meie vaenlased ja parim vaenlane on surnud vaenlane.
Ma panen sulle ühe lingi. Kas see on erinev arvamus, et lääs ja Zelenski on süüdi ukrainlaste genotsiidis? Venkud tapavad ukrainlasi ja süüdi oleme meie? Mida fackki on nendega väidelda?
Huvitav, et Ukraina teemat USAs, UKs jne üldse selle mõrvaga seoses ei mainita. Ikka tema konservatiivseid seisukohti. Näiteks transaõiguslased kutsuvad üles nüüd järgmisena Rowlingut tapma.
Kas euroopalikus õigusruumis on kohustus igal juhul kurb olla, kui kuskil keegi otsa leiab?