Üks moment selle pika õppimise ja proovimise juures veel. On tohutult inimesi, kes pole võimelised börsil midagi asjalikku tegema aastate ja aastate pikkuse töö tulemusena - alles jäävad väga vähesed. Närvid on läinud, aega on kulunud hirmsalt, raha heal juhul on midagi alles.
Tsiteerides klassikuid: "Osta endale parem midagi ilusat."
Bettie - just nimelt tuleb enne kuivalt harjutada. Eeldan, et seetõttu ka LHV virtuaalportfelli lõi. Kuigi virtuaalportfell ei ole mitte parim kauplemisviis, annab see mingi illusiooni turul toimuvast. Distsipliini hoides kõlbab see esialgu harjutamiseks küll.
Kogu siinsest jutust ilmneb äärmine kärsitus. Mina tõmbaks siin analoogi jõuluostude ja kaubamajade hinnarallidega. Kui inimesel on palgapäev, siis on ta hirmus kärsitu seda raha välja jagama. Miks ei ole ta siis kärsitu iga hommiku tööle minema ja raha teenima. Samamoodi on nende iseloom oma esimesed 10000 eeku turul laiaks lööma.
Stand by ja jälgi olukorda. Ja seetõttu ei lasta igat 1000 krooni omajat kauplema, sest on selge, et ta selle kõvematele tegijatele ($20K) ära annab.
Kogu siinsest jutust ilmneb äärmine kärsitus. Mina tõmbaks siin analoogi jõuluostude ja kaubamajade hinnarallidega. Kui inimesel on palgapäev, siis on ta hirmus kärsitu seda raha välja jagama. Miks ei ole ta siis kärsitu iga hommiku tööle minema ja raha teenima. Samamoodi on nende iseloom oma esimesed 10000 eeku turul laiaks lööma.
Stand by ja jälgi olukorda. Ja seetõttu ei lasta igat 1000 krooni omajat kauplema, sest on selge, et ta selle kõvematele tegijatele ($20K) ära annab.
Ma ei taha öelda, et mida rohkem on raha, seda suurem tõenäosus on võita. See oleneb ikka investeerimispõhiõttest. Pigem tahan öelda, et 80% aega peaks minema õppimisele ja põhimõtete väljatöötamisele ning 20% ajast tööle. 10 korda mõõda .... Mida rumalam raha turule tuleb, seda lihtsam on targal rahal.
Kõik "harrastuskauplejad" - unustage daytrading raha teenimise eesmärgil.
Miskipärast pole kuulnud ühegi pühapäevasuusataja käest arvamust, et ta võiks näiteks Veerpalule ära teha. Pikas perspektiivis ei ole võimalik, et mõni harrastaja proffidele vastu saaks.
P.S. Ise olen ka see loll, kes oma kogemusest selle teadmiseni on jõudnud.
Miskipärast pole kuulnud ühegi pühapäevasuusataja käest arvamust, et ta võiks näiteks Veerpalule ära teha. Pikas perspektiivis ei ole võimalik, et mõni harrastaja proffidele vastu saaks.
P.S. Ise olen ka see loll, kes oma kogemusest selle teadmiseni on jõudnud.
Kuldar1, see et sina l... oled ei tähenda et teised edukad ei või olla
Kuldar1, päevasuusataja ei pruugi Veerpalule ära teha, küll aga on tema sportlikud näitajad üle keskmise ja tervis on tugev... -> ebapädev võrdlus.
Kindlasti on "harrastuskauplejad" ka võimelised raha juurde teenima... so what, et suurusjärgu võrra väiksemaid numbreid kui profid.
Kindlasti on "harrastuskauplejad" ka võimelised raha juurde teenima... so what, et suurusjärgu võrra väiksemaid numbreid kui profid.
Väga kohatu kommentaar rick, Kuldari kainestav kommentaar on omal kohal.
Aga samas teenivad näiteks suusatamisega leiba ka mitmed suusatajad, kelle nimed reakodanikule ilmselt midagi ei ütle. Ehk korralikku tootlust võib saavutada ka ilma tippude tipus olemata.
Aga samas teenivad näiteks suusatamisega leiba ka mitmed suusatajad, kelle nimed reakodanikule ilmselt midagi ei ütle. Ehk korralikku tootlust võib saavutada ka ilma tippude tipus olemata.
Ilma selge strateegiata ja elementaarsete teadmisteta ei saa ühtegi asja korralikult teha. See, et keegi kaotab daytrademisega ei tähenda veel seda, et teised peaksid sama tegema.
rick12, daytrading on erinevalt investeerimisest 0-summa mäng, kus väike osa osalejatest on plussis ja suur osa osalejatest miinuses. seega ei maksa unistadagi, et harrastaja on väikses plussis ja proff suures.
Ma pole kuulnud MITTE ÜHESTKI harrastuskauplejast, kes daytradinguga midagi (jätkusuutlikult) teeniks ja olen valmis kihla vedama, et sina ei ole ka see esimene õnnelik "harrastus-daytradija".
Ma pole kuulnud MITTE ÜHESTKI harrastuskauplejast, kes daytradinguga midagi (jätkusuutlikult) teeniks ja olen valmis kihla vedama, et sina ei ole ka see esimene õnnelik "harrastus-daytradija".
rick12, sa hiilgad ju erilise tarkusega pidevalt siin? :D sinu jaoks pole 200% per aasta mitte midagi teha - natu lumme lasta ainult. selge strateegia ei anna üksi mitte midagi - selliseid on kümneid tuhandeid ja paljud neist toidavad?! ei tahaks küll uskuda rick12, et sul on elementaarsed teadmised trademise jaoks olemas. ma üritan ise vahepeal ikka mingeid asju selgemaks teha ja mõtteid edasi arendada, aga maad on veel minna.
Ma olen siin eelnevalt kirjutanud, milline oli minu strateegia ja millistele kriteeriumitele pidid vastama aktsiad ja saavutasin aasta tootluse veidi alla 100%. Lõpetasin asja ära, kuna lisaks põhitööle ( 9.00-17.00 ) võttis aktsiatega tegelemine aega lihtsalt nii palju ( usa turg avatud 23.00 ). Sellised pikad tööpäevad, hakkavad paratamatult mõjuma pereelule ..., lisaks sellele leidsin veelgi parema raha teenimise mooduse. Aktsiate asi on siiani veres, seepärast vaatan asja siiani ja ka tulevikus aktiivselt pealt. Igaljuhul soovin kõigile jõudu, sest see periood oli minu elus väga huvitav ja pakkus palju adrenaliini
Enne pea ees tulle (börsile) hüppamist võiks lugeda, mida arvab kodumaine tuntuim daytrader:
link uues aknas
link uues aknas
rick12, Viiol ka ilmselt alguses võitis kasiinos..
daytradingus võidab 10%90-st......see näitab,et neid ikka on!!!!
10% võitjaid on Kallini arvamus, ma pakuks küll pigem 1%
P.S. mõned räägivad siin kontekstis "aktsiatega teenimine", kuid jutt käib ikka daytradingust
P.S. mõned räägivad siin kontekstis "aktsiatega teenimine", kuid jutt käib ikka daytradingust
Jutt ikka sellest, et kui tippsporti ei suuda teha siis parem ära suusata? Mis teha kui meeldib suusatada. Mulle näiteks on motiveeriv hetkel omada Hansapanga putte.
kuskilt eelnevalt on see meelde jäänud..nii et jääksin ikka selle arvamuse juurde!!!!
Tean,et eestis on vähemalt 3 daytraderit kes teenivad 1 000 000-st 100%kuus...see siis summa milles positsioonid kaetakse
50-200 tehinkut päevas
Ma arvan siiani, et Viiol võitiski, lihtsalt tegemist on targa inimesega :)