Tehnoloogiaaktsiad on JUST hakanud pōhjadest tōusma, praegu on ōige aeg neid odavalt osta
Ma ise pole kunagi aktsiatega tegelenud, aga sōbral läheb väga hästi. Mōtlesin ka mingi 100K alla panna alustuseks, aga kuna endal seda raha pole hetkel, siis vōtan laenuks.
Parimat
SEE ja palju teisi artikleid Kallini sulest siin
Ja soodus pinnas "jumala kompleksi" tekkeks ongi loodud - kes tähelepanelikult siinseid foorumeid jälgib on ka kindlasti hulgaliselt seda pōdevate kommentaatorite postitusi leidnud, :)
Näide investorist, kes tahab hirmsasti turust targem olla ja kaupleb täiega - reaalne case, investori nimi ja aktsia sümbol muudetud, :)
2003. aasta juulist kuni eilseni on aktsia GOD tõusnud 16,2%, olles sealjuures äärmiselt volatiilne ja tehes pidevalt järske siksakke.
Kui investor BEST oleks aktsiat kogu nimetatud perioodi lihtsalt hoidnud oleks tema kasum teenustasusid arvestades olnud 4204 raha.
Trader on aga nimetatud perioodil üritanud aktsia kõikumiste pealt teenida ja teinud selleks 53 (!) ostu-müügitehingut: tema kasum on teenustasusid arvestades 2599 raha.
See kehtib ju igal alal.
olen fitiga n6us, et see on karm mäng. aga arrogantsus temas ei sympatiseeri eriti :)
asi on selles, et kui k6ik juba eemale hirmutada siis enam uusi kallineid ei teki!
v6i ongi see eesmärk? :p areng toimub ikka nii et 100 sureb ja 1 kallin kirjutab artikleid.
ma ei tea mida fitbert m6tles, aga teema on aktuaalne ja koik voivad klahvida et on nous/pole nous fitiga, aga hinnangu annab igayks oma väärtusmaailmast lähtudes. ja seet6ttu naiteks yhele tundub beatlesi kitarr m6ttetuna (mulle) aga m6nele fännile on see väärt mitu miljonit.
Keskmisele lugejale jäi ehk mulje, et investeerimine tervikuna on vaid geeniustele, kuid sõnum sihtrühmale (Ma räägin inimestele, kelle ettekujutuses investeerimine on järjekordse kuuma soovituse põhjal raha kahekordistamine) oli tegelikult üsna õige - ahnus ajab upakile.
Kui paljud aktsiad on 10 kuuga põhjadest tõusnud 200 ja 300%, siis võtavad paljud algajad investorid naeruväärsena juttu sellest, et 20% aastane tootlus on tegelikult hea. Tõepoolest, eelmisel aastal läks ilmselt paljudel investoritel ülihästi, kuid 2000-2002 toimunud karuturul oleks nad ilmselt kaotanud kogu raha. Ja turud ei liigu siiski ainult üles.
Olen näinud karu- ja pulliturge nii kodu kui välismaal ning kauplemisel väga oluline ongi paindlikkus. Tean küllalt kauplejaid kes on edukad olnud ka erinevatel aegadel, kuid see edu tuleb ikkagi suure töö viljana.
Kui keskmine tugitoolisportlane ärkaks ühel hommikul ja otsustaks lambist minna Eesti Meistrivõistluste 100 m jooksu starti, siis oleks eduks tõenäosus väga väike. Samamoodi on eduks tõenäosus eduks väike, kui keegi ilma ettevalmistuseta kauplema hakkab.
NB! See jutt puudutas kauplemist, mitte investeerimist. Pikaajalise investeerimise puhul on indeksaktsiatega võimalik turu keskmisele lähedast tootlust võimalik saada ka praktiliselt ilma ettevalmistuseta.
1. Pealkiri on eksitav. Ilma artiklit lugemata jääb kõlama hüüdlause, et pikaajaline investeerimine on jama. Alles artiklis tuleb välja, et investeerimise all mõeldi lühiajalist spekuleerimist. See on muidugi ka investeerimine aga pealkirja sõnastus jätab teise mulje. Ja süvendab veelgi inimesele tänavalt arusaama, et investeerimine see on mingi mäng või rahapööritamine.
2. Spekuleerimise alternatiivina pakutakse tarbimist. Ehk siis selle asemel, et müüa ennast maaklerfirmade orjaks, soovitatakse end müüa tarbimisorjaks või isegi äkki krediitkaardifirmade orjaks. Mitte sõnagi pole finantsilise vabaduse saavutamisest läbi pikemaajalise investeerimise.