Daytrader Kallini "soovitused"

Lugesin Eesti Ekspressist “Äritera,” kus kodanik Kallin soovitas inimestel investeerimise asemel endale pigem midagi ilusat osta ning oli üldse tige kõigi v.a. omasuguste peale. Palju õnne, seltsimees Kallin! Millest selline iroonia? Kade meel, et mõned tegelased suutsid eelmise aastaga oma varandust kümnetes protsentides kasvatada? Lihtsalt oli paha päev? Naine jättis maha? Stereo kärssas sisse?

Kuigi päris kõigega nõustude ei saa, siis Kallini jutt on paljuski tõsi. Sometimes truth hurts :)

sB
Loe parem kõrvale veel 4. veebruari Kroonikat, kus Viisemannist oli artikkel. Ajakirjanik ei esitanud seal asja mitte irooniliselt, vaid sarkastiliselt juba. Kaif lugemine.
Minu meelest tegi Kangur oma Ekspressis saadud head reputatsiooni veidi ikka selle looga täis. Teine asi - ja puhtalt spekulatsioon - ju siis Viisemann ei suutnud vennale IDEED piisavalt hästi maha müüa...
kanguri jutt kroonikas oli nagu mingi lapsajakirjaniku kirjutatud. võetud indeks börsimulli tipus ja võrreldud praeguse seisuga ning jõutud järeldusele, et aktsiatesse ei tasu raha paigutada. midagi kaifi seal küll polnud, aga väga piinlik küll.
ma ei tea kuidas kallinil läheb, aga ta võtab ka siin foorumites sõna, varem võttis tihedamini kui täna
Eks ikka tahatakse vahesl poosetada. Eriti moodne on ju kui investor ütleb, et investeerimine on jama, mersu omanik ütleb, et mersu on jama, rikas ütleb, et rikkus on jama, Eurovisionil esineja ütleb, et Eurovision on jama (V. Eplik eelmine aasta), jne
Inimlikku edevust tuleb mõista.
artikkel
"Nelja kuu pärast oli ta vaevaga teenitud saja kahekümnest tuhandest ilma. Rohkem pole ta investeerinud ja nüüd sõidab ringi Lexusega."

Peale selliseid tagajärgi sõidab ringi Lexusega? Selle peale hakkas vaesekesest tõesti kahju.
Teeks õige korjanduse ning ostaks mehel õige auto. :)
Kallinil oli väga hea nupuke. Midagi uut ju ei öelnud, aga võibolla mõne kerge raha otsija pani mõtlema.
toyota on bestest,
aga kui aasta vanem mudel soetada saab m6nusalt veel ühe kvartali nasdaqil libistada :p
hoks, äkki on seal juttu tuntud LHV foorumlasest, kes kõvasti optsioonidega tegeles, aga ma ei tea, kas tal on Lexus.
See pole üldse pahatahtlikult.
Selliseid kerge raha otsijaid on hakanud viimasel ajal tihti ka LHV kontoris käima - 50% poole aastaga teenida on nende arust imelihtne ja kaotada ei ole ju praeguses turu faasis üldse võimalik, :)
raha ei ole elus peamine.
kahjuks ei tea, mis on..
Hehe, karumõmm, kui Sulle jäi point arusaamatuks, siis ei oska ma muud kui naerda:)
Aga vastame siis samas stiilis:)

Loen, et investeerimisfanaatikust pangandustegelast häiris tõsiselt artikel, kus hoiatati inimesi lambist riskantselt investeerimast. Millest selline häiritus? Kas omaenda vilets tootlus? Klientide rahulolematus? Või paaniline hirm, et äkki nüüd paarkümmend inimest ei usalda tänulikult raha Su õilsatesse kätesse? Ülemus ähvardas kinga anda? Date ei andnud kätte?

Aga loo kirjutamise põhjus oli tegelikult ikkagi selles, et liiga palju on viimasel ajal juba siin LHV foorumites naiivitare kes soovitavad oma raha pennydega kasvatada ja liiga vaimustunult kirjutab äripäev globaalsete investeerimisturgude võimalustest. Pluss väike provokatsioonimoment sinna juurde :)

Point on selles,et ükskõik palju ei räägita inesteerimisõpikutes "osta, kui veri on tänavatel" ja "müü kui taksojuht hakkab oma aktsiaportfelliga kekslema" - inimesed teevad ikka risti vastupidi. Ja seetõttu on massid börsil enamasti kaotajad. See oli sõnum.

Kanguri artikkel oli minu meelest hea, ehk veidi pikk ja lohisev.

Hoks, good point, minu viga. Alati peab lugu kirjutama nii, et ka kõige rumalam aru saaks!
mulle tundub, et kallin on üks väheseid siin, kes turust midagi teab ja kes ka mõtestatult tegutseb...ja artiklis öeldu on paraku 100% tõsi
MSM, vägagi võimalik, ega minagi täpselt tea, kuid artiklist võib justkui järeldada, et põhitöö kõrvalt teenitud 120k optsioonide all kaotades saab endale mõne aja möödudes lexuse soetada. Polegi nagu väga kehv diil.
väike õiendus neile, kes on harjunud kõike täht-tähelt võtma - varjunime Karumõmm taga ei peitu siiski endine LHV ja nüüdne Hansapanga fondijuht Robert Kitt, :)
Olen fitiga n6us.
aga ka fit ise kunagi tegeles paar tundi peale tööpäeva khm ja noh,
ega sa ju ometi ilma paar korda rängalt lossimata lessoneid ei saanud?

v6i said?

arvan, et nagu paljue muude asjadega,
on ka kauplemisel oluline pyhenduda ja geniaalus = 90% tööd.
lossivad ikka mytsiga lööjad..
jah, tegelesin kyll. väga kusiselt läks niimoodi poolkõvalt:))) nii et räägin oma kogemustest:)
Lugesin ka seda artikklit. Mehel on 6lu ees ja jutt sorav. L2heb peale kyll. Pean tunnistama, et olen ka yks nendest American yobudest. Kahju ainult, et selle artikkli juures ei olnud seltsimees Kallima treiding accounti numbrit. Nyyd ma ei teagi kuidas ma oma raha selle eliitmehe k2tte toimetada saaks. Peab vist kohvriga otse tema juurde officisse tassima? Kas keegi teab kus Kapa-Kohilas ta toimetab ja lombitaguseid jobusid lypsab? Ma tahaks ka tema äkshonisse sisse saada.