Data

tre rahvas,

Mul on selline probleem, et tahaks ühte "süsteemi", mille ma metastocki peal aretasin natuke proovida aga ei saa, kuna saan jälgida ainult nasdaq100 aktsiaid (et süsteemi proovida oleks vaja nii umbes 500-2000 suuremat aktsiat). Niisiis, kas keegi teie hulgast kasutab metastocki või mõnda muud softi hindade tõmbamiseks?

Kasuatan Metastock-i. Aga kust sa neid hindu tõmbad?
Ega jah sellist aukartustäratavat andmebaasi (2000 USA aktsiat) küll nüüd vist eriti paljudel kõvakettal pole. Alati on muidugi variant tasuta allikatest nagu finance.yahoo.com-st ükshaaval tõmmata, veidi saab seda protsessi Excelis ka automatiseerida. Paljud üldse andmete tõmbamiseks tasulisi USA allikaid kasutavad? Enamik asjaarmastajaid pusib vist käsitööd teha. Ise olen asja lahendanud exceli makrodega nii, et ühest nupuvajutusest piisab ca 25 aktsia ja indeksi andmete värskendamiseks MetaStock'i. Aga 2000-st on asi muidugi kaugel.
Unustasin veel mainida seda, et MetStocki originaaliga tuleb ju kaasa CD, kus on peal praktiliselt kogu USA andmebaas aastakümnete tagant kuni tänapäevani. Üks selline hindadega kuni 1997 aastani siin on.