Creative Technologies (CREAF) - investeerimisnäitena

Mulle olid Creative Technologies (CREAF) tooted juba mõnda aega huvi pakkunud. (Alates ehk esimese SoundBlasteri ostmisest @1993 :)).

Eriti sümpaatsed MP3-mängijad NOMAD, mis konkurentide mängijatega võrreldes praktilisemad tunduvad. Uusim mängija on Nomad Jukebox, mis mahutab muusikat koguni 6 GB ulatuses. Hind veel esialgu kallis (ca. 500 USD).

Investoreid on seni hirmutanud CREAF liigne sõltuvus aeglustuvast PC-turust, kuid minu arvates pole asi nii drastiline. Creative’i multimeediale rõhuv turuosa ei aeglustu nii kiiresti. Näiteks DVD-mängijate levik eeldab ka paremat heli arvutis. Suurim turuosa siin SounBlasteril ja Cambridge SoundWorks kõlaritel (Creative’i tütarfirma). Lisaks toodetakse veel 3D Blasteri videokaarte, CD-draive, CD-kirjutajaid jne.

Igatahes oli minu jaoks firma hinnatud madalalt ja enne tänaste majandustulemuste avaldamist soetasin ka endale väikese osaluse (@16,625). Kuigi aktsia on USA-s suhteliselt vähese aktiivsusega kaubeldav ja suure spreadiga.

Analüütikud ootasid EPS-i 0.15 USD, tegelik tulemus oli 0.21 USD. Seega ettevõte oli tubli. Kas see investeerimisnäide kuulub positiivsete või negatiivsete hulka on näha alates homsest.

Hetkel on CREAF 16,25 peal, aga noh Nasdaq on ka all. Anyway dont let trade gone wrong turn into investment :)
to fit: viimane mõte oli sul väga õige ja seda tuleks ka igal võimalikul juhul vältida.

Aga CREAF antud juhul oligi mõeldud investment'ina. Ega nii suure spreadiga vist daytrade võimalik olekski.