Coop pank selgelt ei ole lihtsalt harilik universaalpank, vaid neil on ilmselt ka kasumlik ja kiirelt kasvav UK üksus sees peidus. Meile lihtsalt pole sellest veel räägitud ja ainult ettenägelik jaeinvestor on asja lahti raalinud. Kristi, Taavi, Kristjan ja Jaak saavad paari aasta pärast uusi koolitusi müüa: "Kuidas mitte olla marginaalne ostja."
Kamoon €3! Seejärel kohe varsti €5 ja siis miks mitte ka €10. Kuna LHV on €30 ja JPM on €120, siis Coop pank on vastavalt 10 ja 40 korda odavam kui need kaks, järelikult varsti tõuseb veel palju kordi. Let's money! Continue investments!
Edit: Fakk, äkki osad ei saa aru ja omaarust teen nõmedat nalja aga pärast FI lohistab mind otse samasse kambrisse kus Nõgesed istuvad, seega - MINU KIRJUTATU ON RETARDED! SEE EI OLE TÕSISELTVÕETAV JUTT! SEE ON KOMMENTAAR ÜLDISELE HULLUSELE!
"Heki Fond" Kamoon €3! Seejärel kohe varsti €5 ja siis miks mitte ka €10. Kuna LHV on €30 ja JPM on €120, siis Coop pank on vastavalt 10 ja 40 korda odavam kui need kaks, järelikult varsti tõuseb veel palju kordi. Let's money! Continue investments!
ära pane kätt ette, las inimesed hullavad, mul endal ka rebib seest, et mõned päevad tagasi "muidu" ära andsin, aga ega ise olen süüdi, börs on mäng, närv ei pidanud, ei ole mõtet teisi hurjutada, on nad siis ullikesed või selle mängu võitjad
COOP tundub kallis eelkõige võrdluses teiste kohalike pankadega.
3 euro pealt on hinna-kasumi kordaja P/E ca 22-23x (2021), mis pole kasvuootusi arvestades taevastes kõrgustes. COOPi kasumlikkuse jätkuva paranemise ootus mastaabiefekti mõjul pole päris alusetu, eksole.
Targemad võiksid avada oma nägemusi COOPi 2022 ja 2023 oodatava kasumi kohta.
"Uhti" Kuskilt käis läbi, et Coop pakub ka 2022 alates divikaid. Eks ole näha kas ja kui palju.
Praegu seis selline: panga eesmärk on maksta dividendideks koos sisalduva tulumaksuga 25% panga konsolideerimisgrupi aktsionäridele kuuluvast maksude eelsest aastakasumist. Esimene dividendimakse toimub 2022. aastal 2021. aasta. Vt p. 3 https://www.cooppank.ee/s3fs-public/PO-57_Dividendipoliitika.pdf
"Ingmar.k" Coop teenis H1 0,06 eur aktsia kohta, samas kui SAB teenis 0,05 eur aktsia kohta, aktsiate hinnad vastavalt Coop 2,94 eur ja SAB 0,722 eur. Go figure!
Päris hea võrdlus, indeed. Leedu aktsiad panevad üldse pead kratsima, sest Tallinna börsil teevad viimasel ajal vist kõik nimekirjas olevad aktsiad väiksemagi sööstu üles, samal ajal, kui Leedu tegijad nagu SAB ja IGN liiguvad pigem teosammul, kui üldse :)
Coopi tõusu taga on puhkuste hooaeg, ilusad ilmad ning siseturism. Inimesed sõidavad mööda Eestit ringi, taustal uudised sellest kuidas aksiad igatipidi rekordeid püstitavad. Jätsi ja limpsi pausi tehes imestatakse kuidas küll igas eesti nugas Coopi poed on ja millised järjekorrad seal hetkel valitsevad - ju läheb neil sigahästi. Googledamine näitab, et üks aksia maksab ka vähem, kui jätsi ring - sold!
Keegi võiks mainida, et Coopi pank ja poed on nagu erinevat asjad.
"Nutikamad" vaatavad välismaal, et küll on ikka jõudsalt laienenud ja parem ikka kohe aktsionäriks hakata enne kui uudistesse jõuab, kuidas Coop maailma vallutab :P
"Ingmar.k" Coop teenis H1 0,06 eur aktsia kohta, samas kui SAB teenis 0,05 eur aktsia kohta, aktsiate hinnad vastavalt Coop 2,94 eur ja SAB 0,722 eur. Go figure!
kui oleks Coop aktsiaid siis teeks nii: CPA sell-sell-sell, SAB buy-buy-buy
"Investor" Leedu häda on selles, et seal ei ole vabanevat pensioniraha, Äripäeva Toomast ega ajakirja Investeeri...
Minu jaoks on juba aastaid kummaline et kohalik ajakirjandus kirjutab ja räägib ainult Tallinna Börsil noteeritud ettevõtetest - seatakse küll Eesti firmasid ühte- või teistpidi edetabelites järjekorda, aga ometigi on jaeinvestorile kogu Baltikumi turg ühtemoodi kättesaadav: kas teenustasudeta või väga odavate teenustasudega. Läti ja Leedu börsiettevõtete kohta ilmub teateid ainult siis kui midagi erakorralist on toimunud, ometigi oleme kõik siin Baltikumis ühel ja samal siseturul nii tarbijate kui investoritena. Aeg oleks igasugustes statistilistes tabelites hakata kajastama kogu Baltikumi ja mitte enam ettevõtete vahel riigiti vahet tegema.
"Onu Ott" Keegi võiks mainida, et Coopi pank ja poed on nagu erinevat asjad.
Erinevad, aga väga tihedalt seotud. Coop Finants oli ja on Säästukaardi operaator. Coop Pank ja Coop Finants on nii tihedalt läbi põimunud, et mina näiteks ei saagi aru, kus üks lõpeb ja teine pihta hakkab. Aga ega ma ei ole väga uurinud ka, sest olen enesele andnud lubaduse Coop Finantsi ja temaga seotud organisatsioonidega mitte pistmist teha ning suutnud sellest lubadusest ka kinni pidada :).
Ega nad nüüd nii väga erinevad ei ole kah. Nimelt tegutsevad poed nn pangakontoritena, kust saab sularaha välja võtta ja sisse maksta. No jah, laenu ei saa jah võtta.