yanek ärge pange tähele, suffiks on lihtsalt kade, et tal pole nii palju raha, et cleveroni osta :) aga muidu on tore vaadata, kuidas uued tulijad foorumis kauplevad mittemillegagi
Uue tulija all mõtled ilmselt mind? Olen nõus. Küll aga pole ma nõus väitega, et kauplen mittemillegagi. Näiteks soovin ma müüa hetkel Cleveroni aktsiaid, 100tk.
Kas sellest siis ei piisa, et ma ütlen, et ma olen nõus 1 aktsia vahele panema? Minu arvates müüja pole praegu muud kinnitust andnud, kui lihtsalt kirjutanud, et tal on
yanek Kas sellest siis ei piisa, et ma ütlen, et ma olen nõus 1 aktsia vahele panema? Minu arvates müüja pole praegu muud kinnitust andnud, kui lihtsalt kirjutanud, et tal on
Ühesõnaga teeme siis ära? Et kui kõnealuste aktsiatega tehtud tehingud on arveldatud, siis kannad panga väärtpaberitehingu kinnituse esitamisel mulle samas summas eurosd kontole kui 1 cleveroni aktsia eest välja tuli käia?
Mis selle arutelu mõte on siin, LHV foorumis, kohas kus iga vähegi oportunistlikku ja julget alget ning sõna otseses ja ausas mõttes "riskikapitali" nõudev investeering pole sisuliselt kunagi mõistmist või poolehoidu nõudnud?
Eks ostjad arvavad, et kasv jätkub ja on võimalik olla osaline tehnoloogiaettevõtte arenguloos. Olgu siis patriootlikel ("ikkagi Eesti oma asi!", personaalsetel psühholoogilistel (sügav vajadus innovatsiooni ja tootearenduse järele), ahnetel (võimalik pööraselt suur kapitali kasv), lemminguna kopeerimisel ("teised teevad ju ka!"), alatuna huiamisel ("küll mõne uue lolli ikka leiab kellele kott pähe tõmmata"), või mis iganes muul faktoril põhineval motivatsioonil.
Lõppotsuse kujunemine on kindlasti liiga kompleksne faktorite kogum, et seda oleks võimalik selgitada. Isegi säärasel juhul kui kasvu- ja innovatsiooniettevõtete teemaline arutelu LHV foorumites oleks normina viljakas.
Lukku võiks minna siis kui 3 päeva jooksul pole rohkem pakkumisi tulnud, mis müüginimekirja muudaks. Ja need aktsiad, mis jäävad müümata, kuna keegi langes välja, need lähevad uuele oktsionile.
suffiks Pärast seda, kui te olete siin crowdsource'tud book-runningu lõpetanud, olen valmis pakkuma investoritele alljärgnevat teenust:
Ostan ühelt suvaliselt investorilt 1 Cleveroni aktsia hinnaga €4000 tükk. Võimaldab investoritel väita, et Cleveroni väärtus on üle €1 000 000 000, kuna sellise valuationi juures on ju aktsiatehinguid tehtud. Teenusega tuleb kaasa lihtne ostu-müügi leping ja pressiteate mustand, mis antud fakti võidukalt kuulutab. Teenuse hind €10 000. Aktsiahinna tõustes tõuseb teenuse hind pro-rata, ehk minu pärast võib Cleveron vabalt ka näiteks neliteist miljardit eurot väärt olla, teenuse hind sel juhul €140 000. Antud teenuse oluline tingimus oleks see, et minu isik jääks konfidentsiaalseks.
Sama teenus, kui pean oma nime all kinnitama, et Cleveron maksab minu arvates nii-ja-nii mitu miljardit, maksab 20X rohkem.
NB! Teenus on sobilik eelkõige investorite konsortsiumile, kuna üksikule väikeinvestorile võib cost/benefit liiga nigel olla. Kes tahab saada järgmiseks staarstartupinvestoriks, sel tasuks tõsiselt kaaluda! Crowdfundige plekk ja teeme diili! Näiteks 3 miljardise väärtuse juurest.
Teen suffiksi pakkumisele samasuguse pakkumise, aga minu teenustasu antud diili eest on AINULT 9500 EUR, kõik muud tingimused samad. Ehk siis kohe selline 5% hinnavõitu.
NB! Kohtumisel ja allkirjastamisel pole kohvi sisse koort vaja, aga silmside vältimise tingimus jääb kehtima.
Nädalavahetus läbi, uuendan ka enda pakkumise 1300 peale. Aktsiate arvu vähendasin 20 tk peale.
Maaltmees, ma ei oska teiste eest sõna võtta, kuid ise vaba raha käes ei hoia, ning see on aktsiates. Aktsiaid müües laekub raha ca 3 päeva jooksul. Et kas ja kuidas oled sa sellega arvestanud?
Kõik pakkumised, mis tehtud jätaks üles, et tekiks foorumi põhine turg koos sügavusega ostjad/müüjad. Kuna neid omanikke tekib aegamisi juurde. Ma mõtlen kas oleks mõte lisada iga pakkuja taha ka e-maili aadress, siis oleks tulevikus müüjal lihtne ostjaga ühendust võtta.
lenn17 Nädalavahetus läbi, uuendan ka enda pakkumise 1300 peale. Aktsiate arvu vähendasin 20 tk peale.
Maaltmees, ma ei oska teiste eest sõna võtta, kuid ise vaba raha käes ei hoia, ning see on aktsiates. Aktsiaid müües laekub raha ca 3 päeva jooksul. Et kas ja kuidas oled sa sellega arvestanud?
Kõik pakkumised, mis tehtud jätaks üles, et tekiks foorumi põhine turg koos sügavusega ostjad/müüjad. Kuna neid omanikke tekib aegamisi juurde. Ma mõtlen kas oleks mõte lisada iga pakkuja taha ka e-maili aadress, siis oleks tulevikus müüjal lihtne ostjaga ühendust võtta.
Lenn17, Sinu pakkumise uuendamine läks kirja. Meiliaadressid võib siia välja panna küll, sest need on niikuinii siit foorumist üles korjatud. Avalikud, ühesõnaga. Mis puudutab lõpptähtaja nihutamist siis seda ei soovi teha. Pakkumised lähevad lukku, edasi saab suhelda juba personaalselt ning kokku leppida tehingu täpses toimumisviisis.
Maaltmees, kustuta kohe mu emaili aadress oma postitusest. Ehk pole mõni spami robot seda veel jõudnud üles korjata. Mingit IT hügieeni võiks ikka evida.