Lugege palun läbi funderbeamis Change discussion board, seal on päris palju juttu sellest. Nende esindaja sõnad:
Johannes Kanter
19.12.2020 19:43
Hey Tambet! The ratio between share units and CNG tokens comes from the total amount available of both assets.
CNG = 79,184,115 tokens
Share = 21,995,000 share units (550,000 currently transferred to Funderbeam, which makes 2.5% of the total)
79,184,115 / 21,995,000 ~ 3.6
Johannes Kanter
03.12.2020 10:48
Hey Priit,
We will not make any commitments regarding how much we will list but can confirm that all further sell orders will be benchmarked to verified customers and as per announcement on Nov 27th, Kristjan Kangro will be reinvesting all current proceeds back into Change until at least June 30th 2021.
Currently 1% of Change’s shares are brought to Funderbeam and there is no amount cap for Kristjan Kangro’s reinvestment commitment. You can also go to Change’s application to buy CNG convertible notes that have more liquidity compared to Funderbeam.
21,995 share units = 1%
79,200 CNG tokens = 1%
The ratio between the two is 1 share unit = 3.6 CNG tokens
Johannes Kanter
03.12.2020 15:44
Typo in one of my previous comments.
21,995 share units doesn't equal 1%, but 0.1%
same goes for CNG 79,200 CNG tokens equal 0.1%
The ratio between the two is 1 share unit = 3.6 CNG tokens
"sergeii""Mr.Robot""sergeii""Mr.Robot"
Nii täpselt ongi. FB on hetkel selle hinna põhjalt valuatsioon tõesti 100m
Kuna asutaja on kõigi müüki pandud osakute hinda iga päev tõstnud 1-st 4 euroni. Siis on ju tore, kui saad ise hinna määrata ja valuatsiooni 4x tõsta.
Kust sa võtad, et ta iga päev on hinda tõstnud?
https://www.funderbeam.com/market/changegroup/history
Kuna oli vaid 1 müüja ning oli soovijaid osta, siis iga järgmine pakk oli kõrgema hinnaga kui eelmine. Võib olla küll mitte 4 euroni, aga 3-ni ehk. Aga kui see on minu ekslik mulje, siis võite mind parandada.
Kui see on natukenegi tõsi, siis peaks kõik need inimesed anogese stiilis FI poolt uurimise all olema. Rääkimata sahkerdustest tokenite, osakute jne. crowdimisega.
Sellest postitusest saab lugeda, et ettevõtte omanikud enam rohkem Funderbeami platvormil ei müü.
Additional 1.5% share units were transferred by Kristjan Kangro to Funderbeam, from which 0.5% were on offer at the price of EUR 3.69. The sell orders will be canceled as the company now owns its own shares that can be used for direct fundraising. There is currently no plan to list additional share units on Funderbeam.
Mis aga järelevalve poole pöördumisse puutub, siis mis täpselt sellele vajadusele viitab? Asjaolu, et ettevõttega seotud isik müüb vastavalt oma äranägemisele ja kauplemissüsteemi korraldaja reeglitega kooskõlas talle kuuluvat vara? Kust oleks pidanud sellisel juhul üldse tekkima see likviidsus Funderbeami platvormile?
Additional 1.5% share units were transferred by Kristjan Kangro to Funderbeam, from which 0.5% were on offer at the price of EUR 3.69. The sell orders will be canceled as the company now owns its own shares that can be used for direct fundraising. There is currently no plan to list additional share units on Funderbeam.
Mis aga järelevalve poole pöördumisse puutub, siis mis täpselt sellele vajadusele viitab? Asjaolu, et ettevõttega seotud isik müüb vastavalt oma äranägemisele ja kauplemissüsteemi korraldaja reeglitega kooskõlas talle kuuluvat vara? Kust oleks pidanud sellisel juhul üldse tekkima see likviidsus Funderbeami platvormile?
"tonis""sergeii""Mr.Robot""sergeii""Mr.Robot"
Nii täpselt ongi. FB on hetkel selle hinna põhjalt valuatsioon tõesti 100m
Kuna asutaja on kõigi müüki pandud osakute hinda iga päev tõstnud 1-st 4 euroni. Siis on ju tore, kui saad ise hinna määrata ja valuatsiooni 4x tõsta.
Kust sa võtad, et ta iga päev on hinda tõstnud?
https://www.funderbeam.com/market/changegroup/history
Kuna oli vaid 1 müüja ning oli soovijaid osta, siis iga järgmine pakk oli kõrgema hinnaga kui eelmine. Võib olla küll mitte 4 euroni, aga 3-ni ehk. Aga kui see on minu ekslik mulje, siis võite mind parandada.
Kui see on natukenegi tõsi, siis peaks kõik need inimesed anogese stiilis FI poolt uurimise all olema. Rääkimata sahkerdustest tokenite, osakute jne. crowdimisega.
Oot et FI peaks hakkama reguleerima seda, mis hinnaga isik müüb talle kuuluvat vara, mis pole isegi finantsjärelevalve all? :D Kui ostjaid on, siis müügu või saja miljardiga seda tokenit.
Te eksite. Need tokenid ja osakud kauplevad kauplemissüsteemides ja need ei ole hetkel reguleeritud, kuid juhul kui tekib vaidlus siis kohut mõistetakse nende seaduste alusel mis on vastu võetud analoogia põhjal. Ega see, et Fi vms asutus ei teosta sinu üle kontrolli, ei luba sul investoril nahka üle kõrvade tõmmata. Kui sa müüd tokenit nagu aktsiat või osaühingu osa siis sulle kehtib ka eestis kehtiv regulatsioon. Juhul kui ei kehti, müüd sa instrumenti mis pole ettevõtte poolt emiteeritud ja järelikult ei ole kausaalset seost ettevõttega ja järelikult ei saa see ka midagi maksta.
Ma varam uurisin Cange Groupi sidet nende tokenitega ja ei leidnud mingit lepingut mis seda sidet kinnitaks.
See kui sa blockchaini mingi tokenit teed ,et tee seda tokenit veel varaks.
Ma varam uurisin Cange Groupi sidet nende tokenitega ja ei leidnud mingit lepingut mis seda sidet kinnitaks.
See kui sa blockchaini mingi tokenit teed ,et tee seda tokenit veel varaks.
Sul on ikka kõik need asjad segamini.
Mida tähendab, et "ei ole hetkel reguleeritud"?
Change Group OÜ osadele rakendub Eesti õigus, antud kontekstis kõige olulisem õigusakt on äriseadustik.
Funderbeamil on Eesti Finantsinspektsiooni poolt väljastatud tegevusluba (vaata siit), mis võimaldab võtta klientidelt vastu ja edastada tehingukorraldusi kauplemissüsteemi, kus muu hulgas kauplevad ka Change Group OÜ osasid esindavad väärtpaberid. Kui Finantsinspektsioon ei tunnustakse neid väärtpabereid, siis miks oli vaja vastav tegevusluba üldse väljastada?
Mida tähendab, et "ei ole hetkel reguleeritud"?
Change Group OÜ osadele rakendub Eesti õigus, antud kontekstis kõige olulisem õigusakt on äriseadustik.
Funderbeamil on Eesti Finantsinspektsiooni poolt väljastatud tegevusluba (vaata siit), mis võimaldab võtta klientidelt vastu ja edastada tehingukorraldusi kauplemissüsteemi, kus muu hulgas kauplevad ka Change Group OÜ osasid esindavad väärtpaberid. Kui Finantsinspektsioon ei tunnustakse neid väärtpabereid, siis miks oli vaja vastav tegevusluba üldse väljastada?
Kui sul on õigus, järelikult on omanikud manipuleerinud osaku hinnaga. Ma ei ole dokumene kõiki uurinud. Ja uurisin siis kui luba funderbeamil ei olnud.
Aga ma olen üsna veendunud, kui keegi regulaator neid asjaolusid uurib, lõpeb see 1. investorile kehvasti 2. emiteerijale kehvasti 3. kauplemissüsteemile kehvasti.
Kui seda ei juhtu, siis võib Eestis rahumeeli FI kinni pann.
Aga ma olen üsna veendunud, kui keegi regulaator neid asjaolusid uurib, lõpeb see 1. investorile kehvasti 2. emiteerijale kehvasti 3. kauplemissüsteemile kehvasti.
Kui seda ei juhtu, siis võib Eestis rahumeeli FI kinni pann.
Hetkel Change enda äpis nende CNG token hinnaga 0.87- eurot. Kui võtta nüüd nende endi poolt välja hõigatud lubadus et kõik tokenid vahetatakse 2021 aasta septembris Change osakuteks kursiga 1: 3,6 siis saaksime ühe osaku hinnaks 3.132- eurot. Samas Funderbeamis kaupleb Change osak hetkel hinnaga 7.- euro ligidal ! Kas ma olen millestki valesti kusagil aru saanud? Millest sellised käärid? Kas Funderbeamis shortida saaks kuidagi septembrini ;) ?
Oot aga selgita palun korra, et miks ma ei või müüa ühte banaani kahe euroga ja kui ostjaid on, siis järgmist banaani järgmine päev kolme euroga? Seda teevad literally kõik market makerid turul.
Minu segadus ongi tingitud sellest, et müüakse ju sama banaani, samal ajal, aga erineva hinnaga. Jah müügiputkad on küll erinevad, aga farm, kust banaanid tulid, on sama. Ning kuidas ma saaksin välja arvutada sellisel juhul banaani farmi tegeliku väärtuse ja marginaalid ? Ning lisaks ei ole banaani ostjad market makerid. Nad soovivad hoopis osta osalust banaani istanduses aga kas omast teadmatusest või mingist veidrast anomaaliast tulenevalt hinnastavad nad oma ostu väga erineva väärtusega. Seega minu küsimus on endiselt õhus. Milles seisneb konks?
Istanduse väärtus täna peaks keskmiselt olema: [79,184,115*0,86+ 21,995,000*7,50]:2 - parandage mind kui ma eksin.
Osakud eksisteerivad teoorias sama aegselt ja moodustavad turuväärtuse paraleellselt, float mõlemal väike ja selgemaks läheb pilt kui kõik teoreetilised osakud aktsiateks saavad. Teada on, et Kangro müüb usinasti beamis ja ostab CNG-d aga mitte vabalt turult vaid treasuryst tõenäoliselt.
Osakud eksisteerivad teoorias sama aegselt ja moodustavad turuväärtuse paraleellselt, float mõlemal väike ja selgemaks läheb pilt kui kõik teoreetilised osakud aktsiateks saavad. Teada on, et Kangro müüb usinasti beamis ja ostab CNG-d aga mitte vabalt turult vaid treasuryst tõenäoliselt.
"Lenzer"
Istanduse väärtus täna peaks keskmiselt olema: [79,184,115*0,86+ 21,995,000*7,50]:2 - parandage mind kui ma eksin.
Sinu valem vastab aritmeetilisele keskmisele, aga äkki peaks kasutama kaalutud keskmisele lähemal seisvat algoritmi..
Funderis on emiteeritud siiski 2.5-1.5%* equityst
*1.5% mis on küll Funderisse üle kantud, aga Kangro sõnul ei ole turgu pandud vms.
Samas jääb küsimus, kas Funderi hind on ülehinnatud (või alahinnatud) CNG hinna suhtes.
Arvestades, et ühes keskkonnas on free float 1% ning teises keskonnas kümneid kordi suurem, siis formaalse loogika järgi oleks vastuse tuletamine lihtne. Seda enam, et Change enda äpp on bitcoinides jantimise nii lihtsaks teinud, siis vähegi suurema huvi korral ei tohiks see olla deal-breaker.
Aga selles sektoris ei pruugi loogika muidugi töötada..
Ning isegi kui visioon on selge, siis arbitraaži realiseerida on keeruline. Funderis ei saa shortida. Ning tähtaja-arbitraaž on arbitraaži vormidest kõige riskantsem üldse...., isegi kui shortida saaks.
Arvestades, et ühes keskkonnas on free float 1% ning teises keskonnas kümneid kordi suurem, siis formaalse loogika järgi oleks vastuse tuletamine lihtne. Seda enam, et Change enda äpp on bitcoinides jantimise nii lihtsaks teinud, siis vähegi suurema huvi korral ei tohiks see olla deal-breaker.
Aga selles sektoris ei pruugi loogika muidugi töötada..
Ning isegi kui visioon on selge, siis arbitraaži realiseerida on keeruline. Funderis ei saa shortida. Ning tähtaja-arbitraaž on arbitraaži vormidest kõige riskantsem üldse...., isegi kui shortida saaks.
*Mõnevõrra arusaamatu ärimudel. Check.
*Täiesti arusaamatu kapitalistruktuur. Check.
*Värvikad promootorid. Check.
*Eranditult jaeinvestorid. Check.
Ma lihtsalt jätan selle siia.
"siseinfo"
Minna võib mõnevõrra aega enne kui bitcoin jälle kolmeks aastaks soolikad tänavaile laotab.
"maidre"
Hetkel Change enda äpis nende CNG token hinnaga 0.87- eurot. Kui võtta nüüd nende endi poolt välja hõigatud lubadus et kõik tokenid vahetatakse 2021 aasta septembris Change osakuteks kursiga 1: 3,6 siis saaksime ühe osaku hinnaks 3.132- eurot. Samas Funderbeamis kaupleb Change osak hetkel hinnaga 7.- euro ligidal ! Kas ma olen millestki valesti kusagil aru saanud? Millest sellised käärid? Kas Funderbeamis shortida saaks kuidagi septembrini ;) ?
Keegi asjatundja võiks kommenteerida, kas maidre öeldu ja arvutused peavad paika?
Peavad paika, hinnad on paigast ära kuna:
*Cng float on suurem ja hind kõigub koos bitcoiniga ja ka selle suhtes
*Funderbeamis dikteerib niigi väikse floati hinda väike seltskond insidereid
*Cng suhtes puudub kindlustunne kas ja kuidas ja millal need osakuteks realiseeruvad.
*Cng float on suurem ja hind kõigub koos bitcoiniga ja ka selle suhtes
*Funderbeamis dikteerib niigi väikse floati hinda väike seltskond insidereid
*Cng suhtes puudub kindlustunne kas ja kuidas ja millal need osakuteks realiseeruvad.
"womps""maidre"
Keegi asjatundja võiks kommenteerida, kas maidre öeldu ja arvutused peavad paika?
Minu teadmiste juures peab paika. CNG token hetkel 0,75€ (osak 2,7€) ja Funderbeami osak on 8€. Hinnaerinevus on veel suuremaks läinud.
siseinfo
*Professionaalsed Swedbank ja GildBankers ärimudeli korraldajad Rumeenias ja arusaadav ärimudel, ikkagi maa ost ja kulla kaevamine FI reguleeritud tegevusvaldkond. Check
* Kõik fondi kapitalistruktuur korras, Finsantsinspektsiooni templid all. Check.
* Swedi mittte värvikad müügimehed promosid Checkj
* Pea-aegu eranditult professionaalsed investorid. check.
99% rahast läinud. Check
Ma jätan need Swedid ja FI kummitempliga asjad siia ja ostan CNG ja Funderbeam Change. Ärimudel suht selge. 0.5% teenustasu kui varasid müüakse/ostetakse. Ei ole just väga keeruline. Mahud kasvavad nagu aru saan ekspotentaalselt, ilmselt see aasta cash kasumis aasta, potensiaal 100x käivele nii teoorias kui global kasutus taha tuleb
siseinfo
Tallink;
Laeva saab käega katsuda. Check
Ikkagi Börsi reeglistikuga reguleeritud avalik ettevõte. Check
Eliit investorid.Check
Maailma suurpangad investoritena. Check
Puuk ettevõtted igast otsast küljes. Raha voolab omanikega seotud firmadele 10 aasta jooksul vähemalt 200-400m eurot. Check
Riigi poolne toetus ja kahtlane toetus kuni ETV esimese stuudioni. Check
Alg vara palju kahtlasemalt omal ajal erastatud kui Change ICO. >Check
Investorid kes 10 aastat tagasi investeerisid, pole täna võimelised kallimalt maha müüma. Check. CHECK

CNG areng