Börsipäev 8. oktoober

Austraaliast taas huvitavaid uudiseid. Kui Austraalia keskpangast sai sel nädalal esimene G20 riik, kes intresse tõstnud, siis täna avaldatud statistika näitas, et Austraalias loodi septembris juurde 40 600 töökohta - see on suurim töökohtade lisandumine viimase 2 aasta jooksul. Analüütikud ootasid keskmiselt ca 10 000 töökoha kaotamist. Töötusmäär kukkus 5.8% pealt 5.7% peale. Austraalia tarbijausaldus on viimase 2 aasta kõrgeim ning ärikliima sentiment viimase 6 aasta kõrgeim. Arenenud riikide kontekstis teeb Austraalia igaljuhul paljudele silmad ette.

Täna on tund aega enne USA turu avanemist tulemas esmaste töötu abiraha taotlejate arv (ootus 540 000) ning kestvate töötu abiraha taotlejate arv (ootus 6.1 miljonit). Enne turgu teatab om viimase kvartali tulemused Pepsi (PEP), kellelt oodatakse EPSi $1.03 ja tulusid $11.26 miljarid.

Alcoa (AA) eilsed ootusi ületavad tulemused viisid aktsia järelturul üle 5% kõrgemale.

USA futuurid on võrreldes eilsega hetkel juba terve protsendi võrra kõrgemal kauplemas.
Euroopas on olulisemateks sündmuseks kahe keskpanga rahapolitiilised otsused, Euroopa keskpanga puhul pilgud pööratud taaskord pigem pressikonverentsile, kus küsimuste voorus võiks teemaks tulla Austraalia keskpanga ootamatu samm ning võimalikud vihjed Tricheti poolt, kas sarnane taktika EKP liikmete kohtumisel üldse jutuks tuli.

Kulla hinna uute tippude taustal on jätkuvalt huvitav USA valitsuse võlakirjade käitumine:

Eile langes USA valitsuse 10. aastase võlakirja tootlus 3.2% allapoole (viitab, et turuosalised ei oota mõnda aega intressimäärade tõstmist). Kui eeldada, et optimism sälib veel mõnda aega, siis võib lühiajaliselt treasury'de lühikeseks müük olla atraktiivne. UltraShort 7-10 Year Treasury (PST) on üks võimalus:

eur/usd graafiku järgi peaks ilmselgelt üle 1.48 minema.
"peaks ilmselgelt"?
Ma ei tahaks 100% kindlusega väita, sellepärast siis 'peaks ilmselgelt'.
Ise mängin täna eur/usd tõusu peale ja tegelikult pikalt üle 1.48, nagu graafik lubab. Minu jaoks 100% tõus.

Panen graafiku ka vallutuskatsest:

Olen hetkel EUR/USDis short tasemelt 1.4783, ilmselge avantyyr (teadlik kusjuures), sest trend on vastupidine.
Ma arvan, et R2 võetakse ära. Vaatame, kes peale jääb :)
Olen eur.usd's lühike 1,4780 pealt, esimene 1/2 exit läks 70 pealt ja ülejäänut hoian, kuni intraday high püsib...enne ECB'd flat. Arvestades overnight tugevat oktsionit, on hea võimalus enne ECB'd 1,4790 test, kuid upside on kuni Triche sõnavõtuni limited.

See jääb ilmselt mu ainukeseks selletaoliseks kommentaariks ;)
* Trichet
rehatrader

Ma arvan, et R2 võetakse ära
Kuidas said R2-e, mis tasemel?
Minu abivahendid on ületanud kõik tasemed, hetkel pusib R3 all.
Mul näitab R2 1.4780
Tundub, et teistel ka, miks muidu nad sealt põrget ootavad.
Multiple R ja p-value ei toeta eriti seda järeldust, mu meelest. ANOVA ka täitsa sassis.
pilt räägib rohkem kui ....

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
TRX, panustad ka tõusu peale?
Täna ei tee mingit tehingut, liiga palju tegureid mõjutamas turgu : Olulisemad uudised
jim võiks uudiste mõju kommenteerida.