Mõmm, kõlab nagu oleks poliitikud kuidagi tänase olukorra tekkimise põhjuste taga. Ma pigem vaataks roosade lipsude ja kenasti želeega pandud juustega panganoorukite poole. Kas mitte igasugu panga helged pead ei olnud need, kes veel hiljuti lubasid kõikidele õnne suurtel kiirustel ja hulgakaupa? Kui see asi kõiki nii otseselt ei puudutaks ja igasse eluvaldkonda ei poeks, siis kehtiaks voobshe õlgu ja ei oleks nõus, et maksumaksja porgandeid siia shrederisse topitakse. Valitsustes paraku aga puudub nii kogemus kui ka kompetents sellises ulatuses ja selliste probleemide lahendamiseks. Seetõttu neid veel takka tänitada, et fafafa, you are behind the curve, dumbassesiknowhowtofixit... Igasugune valitsuste tänitamine on tegelikult ainult poolt tõde mu meelest.
puhkapojad, mul on roosa särk/lips olemas, kuid zheleed ma pähe ei pane. Poliitikute süüd julgen sellele vaatamata näha. Kuidas meil arenenud maailmas selle fiskaaldistsipliiniga lood on? Et nagu on normaalne, et defitsiit kogu aeg kasvab? Clinton, Greenspan, Bush. Esimene ütleb, et andke aga inimestele eluasemelaenu (isegi kui nad väga ei taha), teine ravib ühe mulli lõhkemise tagajärgi vahenditega, mis tekitavad veel suurema mulli ja kolmandal on vaja lihtsalt sõda pidada, et piikoil ei näpistaks? Eurosotsialistlik hiiglaslik avalik sektor? Demotiveeriv ja moraalitu (astmeline) maksusüsteem? Need on ikka kõik nii "kõvad" asjad, et ükski pangapoiss ei suuda niivõrd suurt ja strukturaalselt jama kokku keerata, mis? (Mitte, et ma arvaksin, et nad ilmsüüta lambukesed on. Ma olin alati kade nende va Quant'ide peale, et nad sindrid nii targad on. Nüüd on siis selgunud, et ei olnud vaatamata oma imeharidusele ja kahegigastele Exceli makrodele.)
Mõmm, su toodud loetelu legitiimsete valitsuste poolt kokkukeeratud riigijuhtimisinnovatsioonide nimistu kohta on jummalast asjakohane. Osalt ka seetõttu ma väidan, et valitsustel puudub tegelikult kompetents tänaste probleemide lahendamiseks, sest nad ei saa basic asjadest tihtipeale aru. Seetõttu ongi mul miskipärast tunne, et valitsuse tasandil on üsna vähe inimesi, kes saaks aru mis loom on CDS ja need inimesed, kes neile seda seletada püüavad, on nende jaoks tüütud oma keerulise jutuga. Nii ongi veidi palju ühelt valitsuselt oodata, et ta lahendaks ära probleemid, mis mingit numbripead on aastate jooksul välja haudunud. Kusjuures lahendus tuleb leida ja executida.... lets say, mõne kuuga.
Bloombergis võetakse Citi tänane liikumine väga hästi kokku. Panen need kaks lõiku ka siia:
Citigroup Inc., once the world’s biggest bank by market value, dropped below $1 in New York trading for the first time as investors lose confidence the shares can recover after more than $37.5 billion in losses and a government rescue. Citigroup fell as low as 97 cents in New York Stock Exchange composite trading before closing at $1.02, marking an 85 percent decline this year and giving the New York-based company a market value of $5.7 billion. At its peak in late 2006, Citigroup stock was worth $55.70, for a market value of $277.2 billion.
Citigroup, run by Chief Executive Officer Vikram Pandit, is now the 184th biggest bank by market value, behind Malaysia’s Bumiputra-Commerce Holdings Bhd and Turkey’s Akbank TAS, in which Citigroup owns a 20 percent stake, according to data compiled by Bloomberg.
Citigroup Inc., once the world’s biggest bank by market value, dropped below $1 in New York trading for the first time as investors lose confidence the shares can recover after more than $37.5 billion in losses and a government rescue. Citigroup fell as low as 97 cents in New York Stock Exchange composite trading before closing at $1.02, marking an 85 percent decline this year and giving the New York-based company a market value of $5.7 billion. At its peak in late 2006, Citigroup stock was worth $55.70, for a market value of $277.2 billion.
Citigroup, run by Chief Executive Officer Vikram Pandit, is now the 184th biggest bank by market value, behind Malaysia’s Bumiputra-Commerce Holdings Bhd and Turkey’s Akbank TAS, in which Citigroup owns a 20 percent stake, according to data compiled by Bloomberg.
Kuulge. Kas kuskil mingi vastupanupiir ka paistab?
Misasi see vastupanupiir veel on? Universum on põhjatu ja piiritu - seega võib seda võtta kui mõnusat seiklust kosmoses :D
Tehnoloogiacrash'i ajal tõmbasin ühe joone, kus sain toetuseks Dow 6200-6300. Mainisin seda vist isegi toona kuskil siin foorumites.
Mõmm, sa haldad ainult pikki positsioone?
Barrons'is põhjade tegemisest.
WN, mitte nüüd 100% - turuneutraalseid asju, valuuta-alfat ja muud "eksootikat" on ka sees. Samas nii kehva nähtavusega üritada lühikest teha suuremalt, on paras enesetapp. Aga mis siis, kui homme tulevad Obama-mama ja Brown-ükssilm rahva ette ja teatavad millestki, mis turgudele meeldib?
Ma olen n-korda pärast NAZ crashi selle shortimise, kui portfelli osa peale pidanud mõtlema. Kui turud kallid ja optsioonid (suhteliselt) odavad, siis on seda minu arvates mõistlik teha. Kui turud juba volatiilsed ja on juba väga palju kukkunud, annad sellega pikaajaliselt väga palju tootlusest ära.
kristjan, täiesti nõus.
WARSAW, March 6 (Reuters) - Spain's largest bank, Santander
, is among potential bidders for the Polish banking arm of the troubled insurer American International Group , a Polish daily reported on Friday, citing an unnamed source.
AIG's Polish bank is among non-core assets put up for sale after the insurance giant avoided bankruptcy last year thanks to a U.S. government bailout.
"Spain's Santander is also standing in the queue for AIG Bank Polska," Rzeczpospolita daily daily quoted an unnamed souce close to the talks as saying.
Poland's top bank PKO BP has already said it was interested in AIG's banking assets in the European Union's largest ex-communist nation.
Ja üks LAV-i pank teatas ostust Venemaal
AIG's Polish bank is among non-core assets put up for sale after the insurance giant avoided bankruptcy last year thanks to a U.S. government bailout.
"Spain's Santander is also standing in the queue for AIG Bank Polska," Rzeczpospolita daily daily quoted an unnamed souce close to the talks as saying.
Poland's top bank PKO BP
Ja üks LAV-i pank teatas ostust Venemaal
Karumõmm: selle aasta peamine probleem võib hoopis olla, kuidas investor "kaitseb" ennast upside suhtes. S.t mingil paganama hetkel hakkab see turg siiski mingi tõenäosusega ronima ja ega keegi (K. Lepik muidugi välja arvatud) kahjuks ette ei ütle, millal. Taltuks see VIX veel veidi, võiks optsioone selles suhtes jälle vaadata. Kuni mitte, võib kasvõi näiteks SSO-le mõelda.
puhkapojad: Seetõttu ongi mul miskipärast tunne, et valitsuse tasandil on üsna vähe inimesi, kes saaks aru mis loom on CDS ja need inimesed...
suhteliselt lollikindel on, et kui sa asjast aru ei saa, siis tavainimesena väldid seda asja ning poliitikuna keelad selle ära. See on terve talupojamõistus, mis viib küll jubeda konservatiivsuseni, aga sellised praegused jamad oleksid olemata, oleks muud jamad.
Aga ma julgeks väita, et maailm ei oleks väga palju halvem koht kui meil CDSe olemas ei oleks. Või noh lubada neid siis, kui ka reaalne alusvara olemas, mille riski hedge-takse. Ning sama ka naked short sell kohta jne
suhteliselt lollikindel on, et kui sa asjast aru ei saa, siis tavainimesena väldid seda asja ning poliitikuna keelad selle ära. See on terve talupojamõistus, mis viib küll jubeda konservatiivsuseni, aga sellised praegused jamad oleksid olemata, oleks muud jamad.
Aga ma julgeks väita, et maailm ei oleks väga palju halvem koht kui meil CDSe olemas ei oleks. Või noh lubada neid siis, kui ka reaalne alusvara olemas, mille riski hedge-takse. Ning sama ka naked short sell kohta jne