Tere hommikut ka minu poolt,
Tänane hommik leiab futuurid: Naz +0.44%, SP +0.42%. Nadfta hind on pool protsenti all ning dollar euro vastu karvavõrra tugevam.
Suuri uudiseid firmatasandilt ei ole.
Reede kujunes jällegi ilmselt paljude üllatuseks väga tugevaks tõusupäevaks. Ühtegi otsest uudist selle taga ei olnud, vaid suurte turuosaliste hirm rongist maha jääda. Lisaks sellele võis reedel hakata täheldama paljude väga väikeste aktsiate rallit. See ei ole kuigi hea märk, sest tavaliselt on need viimaste hulgas kuhu spekulatiivne raha suundub. Siis kui kõik suuremad aktsiad on juba üles ostetud.
Nasdaq 100 (QQQ) sulgus 6 kuu kõrgeimal tasemel. Ülestrend on puutumatu seni, kuni seda kujutav trendijoon pole murdunud. Reedene liikumine nägi välja paljuski nagu karude kapitulatsiooni algus.

Dow Jones (DIA) murdis ennast hinnamustrist välja ning ostusignaalis saab ilmselt eelmise päeva kõrgeimate tasemete võtmine. Ma olen üpriski veendunud, et järgmine "mäng" saab olema just vanas majanduses. Kui turuosalised hakkavad tehnoloogiast kasumeid välja võtma, siis kukub sellega kaasa ka vana majandus. Tehnoloogiast väljatulev raha hakkab otsima uut kodu ning suure tõenäosusega saab selleks selliste firmade kogum nagu naftaaktsiad, konglomeraadid, ravimitööstus jne. Enamus nendest aktsiatest kauplevad 10x järgmise aasta (allasurutud) kasumit aktsia kohta, mis on allpool nende ajaloolisi keskmisi.

Kullast on palju juttu olnud kui võimalikust rahulikust sadamast. Kullapullid oskavad oma seisukohti väga hästi ka põhjendada, kuid graafik räägib hetkel oma lugu ja see lugu ei ole pullidest, vaid näeb välja hoopis rohkem karuloona. Kui PHLX GOLD AND SILVER INDEX (XAU) peaks kukkuma läbi graafikul näidatud trendi, muutuksin väärismetallidega seotud aktsiate suhtes vägagi ettevaatlikuks.

E*trade (ET) kaupleb soodsa valuatsiooni juures, kuid viimane tõus on aktsiat kergitanud juba 60%. Hetkel on käega katsuda 6 kuu kõrgeimad tasemed. Vaatame, kas seal ralli peatub ning lubab veel kedagi sõidule.

Office Depot (ODP) on viimased 10 päeva veetnud konsolideerudes vahemikus $12.50-$13.00. Kogu selle aja jooksul on kukkunud ka käive, mis reeglina käib konsolideerumise juurde. Ma tahan enne ostmist kindlasti näha hea käibega tõusu üle $13 taseme.

sB