Börsipäev 31. oktoober

Alustaks siis uue börsipäevaga.
Jaapan järgis USA langust ja Nikkei indeks langes 1.39%. Euroopa turud alustasid negatiivse suunaga ning Londoni FTSE kukkus alla 5000 punkti. Aga tund kauplemist ja investorite meeleolu teine - DAXX veel miinuses, kuid London ja mis eriti tähtis USA futuurid plussis. Eestis sama mis Euroopa - väike noteeringute ülespoole tõstmine.

Hmmm, HP-l on harvanähtavalt lai spread.
Vist võeti kuulda 8-) - alumist äärt tõsteti kohe
futuurid bet-ivad vist sellele, et GDP ei tule nii halb kui oodatakse. kõik viimased USA GDP numbrid on tulnud ootustest paremad. praegused ootused on ligikaudu -1%-ti.
Tarbijausaldus oli küll kole, samas reaktsioon, et 95 asemel oli 85 tarbijausaldus oli väga lühiajaline. Nagu rahvast ei huvitakski enam tegelik olukord, suund on ikkagi ostmisele.
Paar huvitavat seika seoses 911-sündmusega.
Pärast terrorirünnakut oodati kaht uut trendi:
-inimeste soov omada mobiiltelefone kasvab
-inimesed planeerivad lendamisega seotud puhkusereise vähem

Kumbki prognoos ei ole tõeks osutunud:
USA operaatorite statistika ei näita klientide kasvu kiirenemist, nagu ka ei ole oluliselt vähenenud lennukite kasutamine puhkusereisideks
miskell gdp tuleb?

ma tegin eile väga huvitava strapi vist:
call/put=6/1 callide kasuks..
idee on selles et kui kukkuma hakkab siis p6hja pole, ja putid katavad kahju.
kuna volatiilsus t6useb peaks ka callide price vahem droppama..
miski 20% kahju on mkay.

mul on qqqkk'd (call37) .6ga käes (haha -50%)
kui kukub ostan vist dec calle kuskile madalamale..
endiselt kaalun ka putte..

kurat oleks siis 1 nov olnud laupäev!
aabitsat6de: statistika on minevik, börs on tulevikule orienteeritud..
ma arvan et gdp'd v6idakse v6ltsida.. et kriisi vältida!
riq, selliseid soove ei öelda kõvasti välja :)

ja muideks kust sa tead, et ei ole juba võltsitud, äkki tõeline SKP on juba mitu kvartalit miinuses olnud?
Ma vaatasin natuke strapi. See on 2 calli ja 1 put sama strikega.

Need callid 37 strikega võivad küll nulli minna, ise ei julgeks niipalju rahast väljas osta.
ma just vaatasin portfelli.
millegipärast olin ma metsikult kasumis: 0.6 -> 1.6
jusiis infotehnoloogia on minu poolel..

tegelt see 6/1 pole vist strap.
nimelt mul on 6 nov@37 calli kohta 1 nov@30 put..

mul on siiani ainult 4 qavvb'd nulli läinud. loss oli paarsada taala..
myysin 8 puti ära enne kui t6suma hakkas. no elu on igastahes huvitav :)

NB! majanduskasvust.. minuarust oli lhvs ka juttu sellest et juba eelmist skt'd v6ltsiti.
ma ei tea, kas teist graafikut qqq le keegi jälgib või nas. comp. oma aga kui seda vaadata, siis juttude ja muule ma niipalju rõhku ei paneks. vaatame uudiseid mis eile tulid - olid kehvad, aga see oli juba reede peale lõnast alates sisse arvestatud, eile võeti närviliselt juba tänane si.. uudis sisse. nii loen mina turu käitumist, võibolla on see nii aga see on pidanud.
ma arvan, et kui oleks tulemusi võltsitud, siis seda juba teataks. neid tulemusi ei arvuta ju mitte ainult üks inimene
Jah arvan sama, rightsaid, USA pole ju Eesti!
Kuidas rahandusministeeriumis mõni aeg tagasi riigieelarvet koostati. Tehti valmis kantsler tuli kohale, et poisid andke 500 miljonit juurde, võeti Exceli tabel lahti, paar liigutust ja voila. Muuta maksulaekumiste protsenti ja ongi raha nagu maast leitud.

USA-s võib ju ka muuta vea protsenti, sest tegemist siiski kiirstatistikaga.
on vale
siis on emavale
ja siis on statistika..

tulemus s6ltub teatavasti metoodikast.. alo'l oigus, keegi lihtsalt "kinnitab" mingi numbri kuskil teises asutuses ja saadab edasi.. ja siis tuleb paarist kohast muudetud numbrid..
seda küll, aga neil juhtudel on tegu ikkagi ühte suurusjärku kuuluvate numbritega, kuid kui tulemus tuleb juba hoopis teisest mastist...
Uudis peaks tulema 15.30 kui ma õieti aru sain.
Kas keegi või kinnitada?
yup. 1530
yup. 15:30.. graafik ytleb