Börsipäev 25. juuli

stocker , sul on vist putid. Btw. Aapl ,After Hours High: $ 151.98 ,After Hours Last: $ 148.99
Cramer usub, et Apple on 4. kvartali kasumiprognoosi osas lihtsalt ettevaatlik, sest ajalooliselt on nad oma prognoose pidevalt löönud. Just seepärast arvabki Jim, et turg peaks keskenduma selle kvartali tugevatele näitudele, loobuma prognoosidest ja kvartali pärast ootama uut biitimist...

This piece is all you need to know why the Apple (AAPL) guidance doesn't matter. Here are the numbers:

For March 2006, they said they were going to do 38; they did 47 cents.

For June 2006, they said they were going to do 41; they did 54 cents.

For September '06, they said they were going to do 47 cents; they did 62 cents.

For December '06 they said they would do 72 cents, and they did $1.14.

For March '07, they said they would do 55 cents; they did 87 cents.

For June, they said they would do 66 cents; they did 92 cents.

And now they say they are going to do 65 cents?

Do you need to know any more? Do you see why the guidance doesn't matter?

It is almost humorous. This is like Japan, where they say they are going to do 60% of what they did.

This was a great quarter for one of my Four Horsemen of tech, which are now up 17% in six weeks.

I said Apple was going to $150. Let's wait until it gets there and make a decision about what happens next.

We shouldn't have to wait that long.
Siiski nende oodatav 0.65 on nõrgem kui lõppenud kvartaliks pakutud 0.66

Panin lühikese kommantaari Apple (AAPL) tulemuste osas ka eelvaate alla. Seda saab lugeda siit.

Tulemuste tunduvad kõige tähtsamad paar punkti:

Positiivne:
1) Tugev Macide müük. Ettevõtte suur osa käibest tuleb täna antud segmendist ning märgata on olnud aeglustumise märke, kuid antud kvartalil näidati suhteliselt tugevat müüki - ettevõte lausa peab vaatamata iPodidele jms seda osa käibest tugevana hoidma.

2) Kasumimarginaalid - komponentide hinnastatus. Samas on efekt pigem neutraalne, kuna pikemas perspektiivis ootab firma selles osas stabiliseerumist. Lisaks nõuab ilmselt Euroopasse ja Aasiasse sisenemine kõrgemaid reklaamikulutusi.

3) iPhone ei kannibaliseerinud iPodide müüki - kuid seda on tegelikult veel vara öelda.

Negatiivne:
1) Deferred revenue saab kriitiliseks osaks käibest ning peegeldab edaspidi iPhone müüki - see võib tekitada natukene segadust lähiajal ning volatiilsust käibe/kasumiprognooside osas.

2) iPhone edu oli oodatud ning prognoosid selles osas ei olnud midagi väga üllatavat.
SIX on endalgi mädanemas. Stop oleks pidanud paigas olema - tagantjärele tarkus. Kui tarbimine jahtub eks siis esimesi asju on see, et jäetakse lõbustusi vähemaks ja see võib olla põhiline põhjus, mis aktsiahind aina alla liigub.
Paljude üks lemmikindekseid CEE ca 6% punases, samas ei saa öelda, et see CEE kohta midagi tavapäratut oleks. Peaaegu sama palju on ka GCH miinuses.
Oskab keegi selgitada, miks QID ei ole -2xQQQQ ?
Kas nende instrumentide omavaheline suhe on siis ligikaudu -2x, mitte aga täpselt -2x?

Näitena hinnad ühel-samal ajahetkel:
QID +3,48%
QQQQ -1,48%
Täpselt ei tea, aga kujutan ette, et iga kauba puhul loeb nõudmise/pakkumise vahekord. Vast sellest siis see vahe tuleb.
Ants, sul tunduvad olevat mingid delayga hinnad. Mul näitab hetkel vastavalt 2.04% ja 4.09% ja suhe on 2x...
Thanks, Oliver, toodud hinnad olid varasemad.
Sinu näites: 4,02 / 2,09 = 1,923445, s.o. kõrvalekaldumine 2,00-st ca 4% QID hoidjate kahjuks.
Oliver, kas sa oled täpsemalt uurinud, kui suur QID kõrvalekalle -2xQQQQ-st olla võib (lubatud vms.)?
Kuidas see QID muidu struktureeritud on, kas lihtsalt kõigi QQQQ positsioonide shordid ja kuna ühe firma manageeritavad, siis ostetakse korraga nii pikk positsioon ja vastav 2xshort. Või on midagi muud?
sry, ma parandasin just oma postitust, kui Sa kirjutasid enda oma. Olin kogemata suhte valesti kirjutanud. Õige oli tol hetkel 2.04% ja 4.09%. Ma täpselt ei mäletagi seda struktureeritust, kuid lühike kirjeldus on selline: The fund will normally take positions in financial instruments (including derivatives) have similar daily return characteristics as twice the inverse performance of the NASDAQ 100 index. It will not sell short the individual equity securities of issuers contained in the NASDAQ 100 Index. The fund will employ leveraged investment techniques to achieve the objective. It is nondiversified.

Kirjutame kunagi lähemalt ka sellest struktureeritusest. Küsimusi selle kohta on tekkinud varemgi.
Aga üldiselt väike kõrvalekalle võib olla ja 1:1 see suhe pidevalt ei toimi
ok, thanks Oliver, ma uurin ise ka veel edasi.
Peaasi, et see suhe -2x pikaajaliselt ikka toimiks.

Huvitab veel, et kas mingil eriliselt kriitilisel hetkel saab juhtuda ka see, et QID ei suuda enam ka ligikaudselt -2xQQQQ suhet säilitada (näiteks QID-l ei ole võimalik oma positsioone soetada-täiendada, samal ajal kui turg on lahti ja QQQQ muutub). Kuid eks vastus peitub QID struktuuris. Kui keegi teab enamat, siis võite siin selgitada.
Ka minu tabelis pole QID/QQQQ suhe tapselt 2x. Olen seda (viivis nende suhtes siis, lisaks IWM/TWM jms.) juba pikemalt reaalajas graafikul jarginud, tekkis isegi mote proovida sellelt erinevuselt teenida. Kui aga tegu kuskil tekkinud delay'ga ja hinnad peaks olema jaigalt 1:2-le, siis olen omajagu aega maha visanud...
QID nagu ka teised shordid ja ultrashordid ETFid ei saa pikaajaliselt kuidagi -2x suhet säilitada. -2x suhe toimib ainult päeva lõikes ja täpselt seda nad ka lubavad. Pikemalt pole see võimalik seoses protsentide matemaatikaga.

Näide:
Investeerid võrdse hulga raha - näiteks 100 krooni - NASDAQ-100 indeksisse ja QIDi.

Oletame, et NASDAQ tõuseb päevaga 10%, seega QID langeb 20%. Ühest summast on saanud 110 krooni, teisest 80 krooni. Suhe justkui toimib (-20 krooni = -2x10 krooni).

Järgmisel päeval langeb NASDAQ 10% ja QID seega tõuseb 20%. Esimesest summast saab 99 krooni. Teisest saab 96 krooni (+16 krooni <> -2x-11 krooni). Suhe enam ei toimi.

Sama loogika toimib indeksite jälgimisel päevast pikemal perioodil.
+ fakt, et QID on ETF, mis võib turul kaubelda oma tegelikust väärtusest erineva hinna, discounti või premiumiga. Seda sellepärast, et investorid proovivad neid ostes turu liikumisi ette aimata.